Nyheter  Fredag 3. november 2023

VRANG

Bygg din egen vrengpedal fra Pladask Elektrisk!

VRANG workshop 2023 9

VRANG er en pedalworkshop

Vi har teamet opp med Pladask Elektrisk og byr på en pedal som er like lett å lage som den låter bra. VRANG er et kurs for deg som har lyst å lage din egen vrengpedal, og lære litt hvordan pedaler funker, uten å kunne noe om elektronikk fra før. Bli med på kurs og møt likesinnede, ha en hyggelig kveld hvor du lærer om noe du interesserer deg for. Workshopen har en varighet på ca. to timer, med plass til 10 deltakere pr workshop.

VRANG er en vrengpedal som kan brukes av alle, uavhengig av alder og sjanger. VRANG henter inspirasjon fra kjente overdrive- og distortionpedaler slik som Tube Screamer, Rat, Big Muff og OCD. Selvom den låner byggeklosser fra nevnte pedaler så låter den mest som seg selv - med bred rekkevidde på vrengen, enkel layout og åpen lydkarakter. Dette er en svært anvendelig og vellåtende vreng som vil ha mange bruksområder, og som passer like bra på gitar som på trommemaskin.

Hvordan fungerer og låter den?

VRENG
stiller på mengden forvrengning. Pedalen går fra fra subtil overdrive på minimum til full distortion på maksimum. Dynamikken i lydbildet er den samme enten du har lite eller masse vreng, i kontrast til fuzzpedaler som ofte skaper en «gate»-effekt jo mer vreng en drar på.

TONE
justerer hvor mye bass eller diskant en ønsker. På minimum blir høye frekvenser filtrert bort, og bassen blir forsterket. Midt på så er freksenvskurven flat. På max er bassen filtrert bort til fordel for diskant.

VOLUM
fungerer som en mastervolum, og justerer hvor høyt eller lavt du vil VRANG skal være.

Fotbryteren
er en relay-basert true bypass. Den har har ingen mekaniske deler, den er lydløs og utrolig holdbar, og den kan midlertidig aktiveres ved å holde nede fotbryteren mer enn et halvt sekund.

Spill av video

Mer info til ungdomsklubber

VRANG er en spennende workshop for ungdomsklubber

Bandorg ønsker å vekke nysgjerrighet for bruk av teknologi i musikk, og da særlig hos de under 20 år. Vi vil gi ungdommer tilgang på kunnskap, kompetanse og utstyr som normalt er forbeholdt "voksne" på grunn av høy kurspris og ferdighetskrav. VRANG har et format, innhold og utbytte som passer ypperlig som kurstiltak på ungdomsklubb som har relevant musikkaktivitet (f.eks musikkaktivitet og øvingsrom for band). Workshopen varer ca 2 timer og gjennomføres på en ettermiddag eller kveld.For å gjennomføre VRANG på ungdomsklubben deres trenger vi dette:

  • God belysning
  • Skjøteledning x 2
  • Strømforgrenere med minst 10 uttak totalt
  • Sitteplass til 12 personer
  • Dersom deltakerne er under 16 år må det være voksne fra ungdomsklubben tilstede under hele kursert
  • Tavle/whiteboard/flip-over (ikke strengt nødvendig)
  • Gitar og forsterker til å teste pedalene på
  • Kurset krever litt rigging. Rommet bør derfor være tilgjengelig 1 time før/etter kurset

Vil dere ha VRANG? Ta kontakt via skjemaet nederst.

Bestilling av VRANG til din ungdomsklubb

Bandorg tilbyr denne workshopen gratis til norske ungdoms- og fritidsklubber rundtomkring i landet, avhengig av vår kapasitet. Ungdommene som deltar får låne verktøy på kurset, og trenger ikke å kunne noe om elektronikk fra før.

Hvis du er interessert i å få VRANG pedalworkshop til din ungdomsklubb så melder dere interesse via skjemaet for ungdomsklubber helt nederst på denne siden.

Meld interesse her for å få VRANG til din ungdomsklubb!

Vi vil svært gjerne komme på besøk til dere! Bruk skjemaet under for å gi oss info om klubben deres og når dere er interessert i kurs.

Dette prosjektet er støttet av KOMP, som er Norsk Musikkråds støtteordning for kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak