Nyheter  Torsdag 4. januar 2024

VRANG

Bygg din egen vrengpedal fra Pladask Elektrisk!

VRANG pa TC 2024

VRANG er en pedalworkshop

Vi har teamet opp med Pladask Elektrisk og byr på en pedal som er like lett å lage som den låter bra. VRANG er et kurs for deg som har lyst å lage din egen vrengpedal, og lære litt hvordan pedaler funker, uten å kunne noe om elektronikk fra før. Bli med på kurs og møt likesinnede, ha en hyggelig kveld hvor du lærer om noe du interesserer deg for. Workshopen har en varighet på ca. to timer, med plass til 10 deltakere pr workshop.

VRANG er en vrengpedal som kan brukes av alle, uavhengig av alder og sjanger. VRANG henter inspirasjon fra kjente overdrive- og distortionpedaler slik som Tube Screamer, Rat, Big Muff og OCD. Selvom den låner byggeklosser fra nevnte pedaler så låter den mest som seg selv - med bred rekkevidde på vrengen, enkel layout og åpen lydkarakter. Dette er en svært anvendelig og vellåtende vreng som vil ha mange bruksområder, og som passer like bra på gitar som på trommemaskin.

MELD DEG PÅ KOMMENDE KURS HER:

  • VRANG på Trondheim Calling, torsdag 1. februar 2024 kl. 14 (Sirius) DETTE KURSET ER FULLTEGNET
  • VRANG på Trondheim Calling, fredag 2. februar 2024 kl. 15 (Vega) DETTE KURSET ER FULLTEGNET

Hvordan fungerer og låter den?

VRENG
stiller på mengden forvrengning. Pedalen går fra fra subtil overdrive på minimum til full distortion på maksimum. Dynamikken i lydbildet er den samme enten du har lite eller masse vreng, i kontrast til fuzzpedaler som ofte skaper en «gate»-effekt jo mer vreng en drar på.

TONE
justerer hvor mye bass eller diskant en ønsker. På minimum blir høye frekvenser filtrert bort, og bassen blir forsterket. Midt på så er freksenvskurven flat. På max er bassen filtrert bort til fordel for diskant.

VOLUM
fungerer som en mastervolum, og justerer hvor høyt eller lavt du vil VRANG skal være.

Fotbryteren
er en relay-basert true bypass. Den har har ingen mekaniske deler, den er lydløs og utrolig holdbar, og den kan midlertidig aktiveres ved å holde nede fotbryteren mer enn et halvt sekund.

Spill av video

VRANG henter inspirasjon fra kjente overdrive- og distortionpedaler som f.eks Tube Screamer, Rat, Big Muff og OCD. Den låter likevel mest som seg selv. VRANG har bred rekkevidde på vrengen og en åpen lydkarakter.

Vil du ha VRANG til din ungdomsklubb? Les her

Bandorg ønsker å vekke nysgjerrighet for bruk av teknologi i musikk, og da særlig hos de under 20 år. VRANG har et format, innhold og utbytte som passer ypperlig som kurstiltak på ungdomsklubb som har relevant musikkaktivitet (f.eks musikkaktivitet og øvingsrom for band). Workshopen varer ca 2 timer og gjennomføres på en ettermiddag eller kveld.

Krav til gjennomføring

For å gjennomføre VRANG på ungdomsklubben deres trenger vi dette:

  • God belysning
  • Skjøteledning x 2
  • Strømforgrenere med minst 10 uttak totalt
  • Sitteplass til 12 personer
  • Dersom deltakerne er under 16 år må det være voksne fra ungdomsklubben tilstede under hele kursert
  • Tavle/whiteboard/flip-over (ikke strengt nødvendig)
  • Gitar og forsterker til å teste pedalene på
  • Kurset krever litt rigging. Rommet bør derfor være tilgjengelig 1 time før/etter kurset
Pris og tilgjengelighet

Bandorg tilbyr denne workshopen til norske ungdoms- og fritidsklubber rundtomkring i landet. Tilgjengeligheten er avhengig av reisevei og øvrig kursprogram. Prisen er 5 000 kroner pr workshop, og inkluderer kursmateriell og lærer. Ungdommene som deltar får låne verktøy på kurset, og trenger ikke å kunne noe om elektronikk fra før. Pedalen de lager får de med seg hjem, helt gratis.

Kontakt oss!

Hvis du er interessert i å få VRANG pedalworkshop til din ungdomsklubb så sender du en e-post til bandorg@bandorg.no med info om klubben, kontaktperson og kommune/by/bydel.