VRANG med Pladask Elektrisk

En fleksibel, minimalistisk distortionpedal

Spill av video

VRANG er en vrengpedal som kan brukes av alle, uavhengig av alder og sjanger. VRANG henter inspirasjon fra kjente overdrive- og distortionpedaler slik som Tube Screamer, Rat, Big Muff og OCD. Selvom den låner byggeklosser fra nevnte pedaler så låter den mest som seg selv - med bred rekkevidde på vrengen, enkel layout og åpen lydkarakter. Dette er en svært anvendelig og vellåtende distortion som vil ha mange bruksområder, og som passer like bra på gitar som på trommemaskin.

VRANG er en pedalworkshop

Vi har teamet opp med Pladask Elektrisk og kan nå by på en pedal som er like lett å lage som den låter bra. VRANG får du kun ved å delta på workshop. Workshopen er åpen for alle og varer ca 2 timer. I løpet av tiden kurset varer har du både laget en ferdig pedal, lært deg å lodde og fått kunnskap om hvordan vrengpedaler funker. VRANG er utviklet for å være enkel å lage uten forkunnskaper, og den har få deler. Verktøy får du låne på kurset. For å få flere ungdommer på pedalkurs tilbyr vi VRANG til spesialpris for deltakere under 20 år.

Bekrefta kurs og datoer

Alle VRANG-workshops blir listet opp her med sted, dato og klokkeslett. Alle ungdomsklubber som fyller ut interesseskjema eller sender e-post vil få svar.

Mer info om kurssteder, ungdomsklubber, spesialpris for ungdom og hvordan VRANG fungerer

Til deg som er under 20 år

BandOrg vil gi ungdommer tilgang på kunnskap, kompetanse og utstyr som normalt er forbeholdt "voksne" på grunn av høy kurspris og ferdighetskrav. VRANG er et kurs for deg som har lyst å lage din egen vrengpedal, og lære litt hvordan pedaler funker, uten å kunne noe om elektronikk fra før. VRANG er også for deg som bare har lyst på en helt vill vreng til kun 100 kroner. Bli med på kurs og møt likesinnede, ha en hyggelig kveld hvor du lærer om noe du interesserer deg for. Når kurset er ferdig etter 2 timer drar du hjem med en pedal som låter like bra som pedaler som koster 10 ganger så mye (!).

VRANG som kurs på ungdomsklubber

BandOrg ønsker å vekke nysgjerrighet for bruk av teknologi i musikk, og da særlig hos de under 20 år. Vi vil gi ungdommer tilgang på kunnskap, kompetanse og utstyr som normalt er forbeholdt "voksne" på grunn av høy kurspris og ferdighetskrav. VRANG har et format, innhold og utbytte som passer ypperlig som kurstiltak på ungdomsklubb som har relevant musikkaktivitet (f.eks musikkaktivitet og øvingsrom for band). Workshopen varer ca 2 timer og gjennomføres på en ettermiddag eller kveld. Det koster svært lite for ungdommene å delta.

For å gjennomføre VRANG på ungdomsklubben deres trenger vi dette:

  • God belysning
  • Skjøteledning x 2
  • Strømforgrenere med minst 10 uttak totalt
  • Sitteplass til 12 personer
  • Dersom deltakerne er under 16 år må det være voksne fra ungdomsklubben tilstede under hele kursert
  • Tavle/whiteboard/flip-over (ikke strengt nødvendig)
  • Gitar og forsterker til å teste pedalene på
  • Kurset krever litt rigging. Rommet bør derfor være tilgjengelig 1 time før/etter kurset

Vil dere ha VRANG? Ta kontakt via skjemaet nederst.

Slik fungerer knottene på VRANG

VRENG stiller på mengden forvrengning. Pedalen går fra fra subtil overdrive på minimum til full distortion på maksimum. Dynamikken i lydbildet er den samme enten du har lite eller masse vreng, i kontrast til fuzzpedaler som ofte skaper en «gate»-effekt jo mer vreng en drar på. TONE justerer hvor mye bass eller diskant en ønsker. På minimum blir høye frekvenser filtrert bort, og bassen blir forsterket. Midt på så er freksenvskurven flat. På max er bassen filtrert bort til fordel for diskant. VOLUM fungerer som en mastervolum, og justerer hvor høyt eller lavt du vil VRANG skal være. Fotbryteren er en relay-basert true bypass. Den har har ingen mekaniske deler, den er lydløs og utrolig holdbar, og den kan midlertidig aktiveres ved å holde nede fotbryteren mer enn et halvt sekund.

Priser og påmelding

Prisen for ungdomsklubber er 1000 kroner pr workshop for opptil 10 deltakere. Pris for deltakere under 20 år er kun 100 kroner. Pris for voksne deltakere er 750 kroner. Prisen inkluderer undervisning, en manual og ditt eget eksemplar av pedalen VRANG.

Dersom du er interessert i å få VRANG pedalworkshop til din ungdomsklubb så melder dere interesse via interesseskjemaet for ungdomsklubber helt nederst på denne siden.

Interesse for å få VRANG til din ungdomsklubb

Vi vil svært gjerne komme til din ungdomsklubb. Bruk skjemaet under for å gi oss info om klubben deres og når dere er interessert i kurs. Prisen for VRANG workshops på ungdomsklubber er 1000 kroner pr workshop for opptil 10 deltakere.

Denne workshopserien er støttet av KOMP