ClockTap med Cpt. Credible

Clocktap 2019
Spill av video

MIDI-til-tap-tempo-kontroller

ClockTap lar deg synkronisere klokkefrekvensen på ulike tidsbaserte effekter som f.eks delay, reverb, tremolo, pitch, filter m.m. Du sender MIDI-klokke til ClockTap, enten fra en datamaskin, sequencer eller en effektpedal, og den "tapper" pedalene og synthene dine for deg. ClockTap sender og mottar MIDI via USB. Den har 4 jackutganger, som sender klokkesignaler til taptempo effekter og GATE-styrte synther.

Målgruppen for kurset

Alle som bruker effekter. Gitarister som bruker tidsbaserte effektpedaler med Tap/Exp inngang, som vil synke tempoet på effektene til klokkekilde fra andre instrumenter i bandet. Feks at delaypedal synker til klokkefrekvensen på en sequencer, en synth eller klikk fra en trommis. Synthspillere som bruker en miks av analoge, digitale og modulære synther som har Gate/Midi. F.eks Synker effektene dine til synthen. Trommeslagere som bruker Ableton Live eller trommemaskin til å sende ut klokkesignal til tempostyrte effekter til andre i bandet.

Kurssteder og datoer

Vi kommer til Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. Datoer og kurssteder annonseres snart.

Programmet for workshopen

Vi bruker de første 2-3 timene på å lodde sammen kretskortet og reparere eventuelle feil vi gjør på veien. Cpt Credible veileder og vi tar ett skritt av gangen i plenum. Passer for nybegynnere og mere erfarne loddenerder. Etterpå tester vi ClockTapen og ser at alt funker. Vi tester vi ulike måter å bruke den på, blant annet synke til hardware synth, effektpedaler og Ableton Live. Vi drikker kaffe. Vi kikker litt på koden.

Om kursholder Cpt Credible

Captain Credible is the crazy-scientist project of Daniel Eugene Lacey-McDermott. A curious artist who emerged from Trondheim in 2008 and has been terrorizing audiences all over Europe ever since. Resurrected as a meta musical presence in a not-so-easily defined genre, he claims Aphex Twin, Sex Pistols and Aaron Carter have helped him form his own image. The Captain refers to his sounds as “filthy drunk beats bathing in a lake of melting synthesizers and old Nintendo cartridges”.

Hva må du ha med?

Til lodding trenger du en loddestasjon på ca 60 watt. Spissen bør ikke være for stor og vi anbefaler meiselform. Ta også med nebbtang, avbitertang, et stjernejern og flattjern. Loddeutstyr og verktøy finner du på f.eks Kjell & Company, Clas Ohlson, Jula og Biltema.

Pris og påmelding

Deltakeravgiften er kun 750 kroner. Prisen inkluderer undervisning og 1 stk ClockTap. Datoene for denne workshopen er ikke bekreftet ennå. Meld interesse for å delta via skjemaet nederst på denne siden, og vær blant de første som får info og tilbud om plass.

Meld interesse for å delta på ClockTap

Ved å sette deg på denne listen vil du få info om kursdatoer og plasstilgjengelighet, og muligheten til å melde deg på seminaret før alle andre. Det vil være stor interesse for å delta på disse seminarene og kapasiteten vil stedvis være begrenset. OBS! Dette er ikke en påmelding, og du forplikter deg heller ikke økonomisk ved å stå på listen.

I hvilken by vil du delta på kurs?