Starkey er bandORGs nye samarbeidspartner på formstøpte musikkerpropper og In-ear monitorerStarkey er bandORGs nye samarbeidspartner på formstøpte musikkerpropper og In-ear monitorer Foto: Mads Maurstad

Starkey er bandORGs nye samarbeidspartner på formstøpte musikkerpropper og In-ear monitorer

05.01.2013 bandORG

bandORG er glad for å samarbeide med en solid aktør som Starkey. Våre medlemmer kan nå kjøpe både musikerpropper og In-ear monitorer til god medlemspris.

Avtalen gjelder ER-propper fra Elacin, industristandarden for musikkpropper, samt Starkeys egne ERM- og SA-Series In-ear monitorer. Starkey SA-43 ble omtalt som kanskje verdens beste ørepropper i en test gjort av magasinet Lyd&Bilde i 2009. Musikerproppene har valgfri demping, henholdsvis 9,15 eller 25 db. Musikerproppene leveres i mykt FlexFit-materiale med standard transparent farge, høyre/venstre-merking, etui og bruksanvisning. In-ear monitorer leveres i hardt laser-print skall, valgfri farge på skall og frontplate, voksfilter, høyre/venstre-merking, valgfri print (maks 15 tegn), etui og bruksanvisning.
Levering inkluderer avstøpning (dersom dette gjøres i en av Starkeys butikker i Stavanger, Oslo eller Trondheim), fysisk oppbevaring av avtrykk i 6-seks måneder, elektronisk oppbevaring av scannede avtrykk til In-ear monitorer i 5-fem år.

PRISER:

  • •    Formstøpte ER-FlexComfort musikerpropper koster kr 1350,- pr par (inkl mva).
  • •    10 % rabatt for formstøpte In-ear monitorer, ERM og SA series.
  • •    Produktene sendes gratis i hele Norge ved forhåndsbetaling.

 

BESTILLING:
Ved direktekjøp i en av Starkey sine butikker i Stavanger, Oslo eller Trondheim: Bandets medlemsnummer i bandORG må oppgis ved bestilling. Avstøpning er gratis ved direktekjøp. Ferdig produkt hentes i butikk.

Du kan også bestille via forhandler. Da må du på forhånd kontakte Starkey på e-post info@starkey.no for opplysninger om nærmeste forhandler/klinikk som kan avstøpning. Gjør regning med å måtte betale for avstøpning. Bandets medlemsnummer i bandORG må oppgis på bestillingsseddel! Ferdig produkt sendes i posten. Oppkravsgebyr på 100 kroner kommer i tillegg.

Sjekk ut produktene på Starkey sine nettsider:
Musikerproppene: http://starkey.no/117/elacin-flexcomfort
In-ear monitorer: http://starkey.no/monitorer

Lenke til Starkey sin pressemelding: http://starkey.no/starkey-inngar-samarbeid-med-bandorg


Foto: BandOrg

Lær om platekontrakter og managementavtaler i ny utgave av boken vår "Bruksanvisning for band"

Har dere fått tilbud om artistavtale og synes det er vanskelig å tolke kontrakten? Hvem har opphavsrett til musikken deres? Hva er en publishingavtale? Hva er vederlag? Hvor får dere ISRC-koder? Hvordan rapporterer dere for konserter til TONO?

Forestillingen "Sambadrome" (Foto: Lars Opstad/Kulturtanken) Foto: Lars Opstad

#Metoo - Lansering av rådgivningstelefon for kulturbransjen

I 2017 delte kvinner over hele verden historier om trakassering og overgrep i forbindelse med kampanjen #metoo. I Norge satt en rekke opprop og kampanjer søkelys på hvor utbredt dette var, også innenfor kulturlivet. Etter #metoo og det norske oppropet #nårmusikkenstilner, har det blitt satt i gang samarbeid om konkrete tiltak for å hindre, og jobbe mot trakassering og overgrep i kulturlivet. BandOrg er medlem av Balansekunst, som nå lanserer en gratis rådgivningtelefon for personer i kulturbransjen som har vært utsatt for seksuell trakassering eller overgrep.

Foto: Musikkutstyrsordningen

Løpende søknadsfrist for øvingsfelleskap som søker om øvingsutstyr

MUO har innført løpende søknadsfrist for øvingsfelleskap som søker om tilskudd til øvingsutstyr. Det vil si at søknaden kan sendes inn når utstyret trengs, uavhengig av søknadsfristene. Søknadene behandles forløpende hos MUO og det vil gå kjappere fra behovet oppstår til søknaden er besvart og utstyret kan kjøpes inn. 

Foto: Musikkutstyrsordningen

MUSIKKUTSTYRSORDNINGEN (søknadsfrist 1. mars og 1. september)

Musikkutstyrsordningen (MUO) er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. MUOs formål er å sikre gode tekniske vilkår for øving og fremføring av rytmisk musikk over hele landet. Det er to søknadsfrister i året; 1. mars og 1. september.

Foto: JM Norway

Boost 2017 (Oslo 19.-21. juni)

Spennende konferanse om teknologi og likestilling i musikk

Foto: Grodnab

Årsmelding 2015-2017

Lyst å vite hva BandOrg har jobbet med de siste par årene? BandOrg har årsmøte annethvert år. Årsmeldingen gjelder for 2015-2017, og inneholder info om organisasjonens arbeid i tillegg til regnskap for 2015 og 2016.

Foto: Jens Theeß

Crowdsurf (ny mulighet for inntekt for ditt band)

Har du noengang hørt fansen din si “dere fortjener så mye mer, dere er jo så rå” ???

Foto: BandOrg

Konkurranse: Hjelp oss å få flere medlemmer

Vi ønsker oss flere medlemmer. 100 nye band for å være helt nøyaktig. Dette vet vi at dere kan hjelpe oss med. Bli med i konkurransen vår NÅ, og bli med i trekning om: Ableton Push med Ableton Live 9 Standard, Presonus lydkort og Ableton Live 9 Intro, Beyer Dynamic hodetelefoner og Focusrite lydkort...oooog støydelaypedal fra Pladask Elektrisk. 

Foto: Kulturfordel / Norsk musikkråd

Kulturfordel (musikklivets eget fordelsprogram)

Som medlem i BandOrg får bandet ditt nå tilgang til Norsk musikkråds fordelsprorgram via appen som heter "Kulturfordel".

Camelio vant konkurransen om et gavekort på 5000 fra BandOrg

Camelio fra Fredrikstad ble trukket ut som tilfeldig vinner blant 824 kvalifiserte konkurransedeltakere i konkurransen om et gavekort på 5000 fra BandOrg.

Foto: BandOrg, Illustrasjon @Uglylogo

KONKURRANSE: Vinn gavekort på 5000 kroner fra BandOrg

Band som betaler årskontingenten og som sender inn og bekrefter årsrapport FØR 1. juni er med i trekning om gavekort fra BandOrg hos 4Sound.

Foto: BandOrg

Info om medlemsåret 2016

Medlemsåret 2016 er nå godt i gang! Her er litt informasjon om hva dere må gjøre for å fortsette medlemskapet i det nye året 

Foto: Rom for spilleglede

Norsk musikkråds normer og anbefalinger for lokaler til musikkformål

Å øve musikk i dårlige lokaler er som å spille fotball i en skråning. Over 500 000 personer øver musikk hver uke i 10 000 lokaler over hele Norge. Mindre enn tusen av disse lokalene kan betraktes som gode eller egnet til musikkformål.

Foto: HSH

Community Music

Høsten 2016 starter Høgskulen Stord/Haugesund opp en ny bachelorutdanning i Community Music (eller samfunnsmusikk), som et alternativ til den eksisterende faglærarutdanningen i musikk. Utdanninga er unik i Norge og bygger på Community music som har røtter i Storbritannia og USA.

 

Foto: Musikkutstyrsordningen

Å øve i uegnede lokaler er omtrent som å spille fotball i en skråning

Musikkutstyrsordningen (MUO) har bevilget nesten 16 millioner kroner til musikkarenaer over hele landet. Øvings- og fremføringslokaler skal styrkes med utstyr, bygging og utbedringer. Det er behov for en helhetlig arenapolitikk i kulturlivet, mener Rhiannon Hovden Edwards i den nasjonale tilskuddsordningen.

#StreamingforSyria

Indigoboom lanserer albumet #StreamingforSyria til inntekt for Flyktninghjelpen.

Albumet  inneholder 99 sanger donert av norske artister og plateselskaper til formålet.

Foto: BandOrg

Det frivillige musikklivet trenger et løft for å utløse enda mer frivillighet og musikkglede!

Et samlet norsk musikkliv ber nå om at tilskuddsordningen "Driftstilskudd til landsdekkende musikkorganisasjoner" økes med minst 4,5 millioner kroner i 2016. Kulturbudsjettet har økt de siste årene, mens driftstilskuddet til frivillige musikkorganisasjoner har blitt redusert.

Foto: Uglylogo / BandOrg

Levering av Årsrapport i medlemsregisteret på 33 sekunder

BandOrgs elektroniske medlemsregister har erstattet det manuelle papirsystemet og levering av årsrapport gjøres nå med noen få klikk på noen få minutter.

Foto: Christian Husan

Støv vant BandOrgs årsrapportkonkurranse

Støv fra Oslo/Mo i Rana ble trukket ut som tilfeldig vinner blant 835 konkurransedeltakere i BandOrgs årsrapportkonkurranse for våren 2015. 

Foto: Jo Tandrevold

Bruksanvisning for band (bok om økonomi og drift av band)

Som medlem i BandOrg får du vår svært hendige bok om drift og økonomi for band - helt gratis. Lurer du feks hvordan du registrerer bandet i Brønnøysundregistrene? Er det hobby eller næring dere driver med?

Foto: BandOrg

BandOrg 2015-2017

Organisasjonen gjennomførte ordinært landsmøte i Stavanger 27. mai 2015.

Foto: Ugly logo

Vinn et gavekort fra BandOrg på 5 000 kroner

Konkurransen er nå avsluttet. En vilkårlig vinner trekkes og annonsereres onsdag 10. juni :)
Send inn og bekreft årsrapport innen 31. mai 2015 for å bli med i BandOrgs årsrapport-konkurranse. Premien for bandet som vinner er et gavekort på 5 000 kroner hos 4Sound.

Foto: BandOrg

Invitasjon til BandOrgs årsmøte 2015

BandOrg inviterer medlemmer til årsmøte i BandOrgs lokaler i Stavanger, onsdag 27. mai kl. 18:30. Vi serverer pizza og brus fra kl. 18. Påmelding via skjemaet nederst på siden.

Foto: Indigoboom

Gratis musikkreklame for norske artister på ny radiostasjon

Ny DAB-radiostasjon gir bort all reklametiden til norske artister

Foto: BandOrg

Brukerveiledning til BandOrgs elektroniske medlemsregister (videoer)

BandOrgs elektroniske medlemsregister erstatter det manuelle papirsystemet og inkluderer søknadsportal for BandOrgs Frifondpenger. Alle medlemsband skal nå ha mottatt brukernavn og passord. Dersom dere ikke har fått kan dere varsle oss via e-post bandorg@bandorg.no

Brukerveiledning for søknadsportalen i BandOrgs elektroniske medlemsregister

Sjekk ut videoen nedenfor som viser skritt for skritt hvordan dere søker om BandOrgs Frifondpenger via søknadsportalen i det elektroniske medlemsregisteret.

Foto: Geir Nordvik

Info om medlemsåret 2015

Medlemsåret 2015 er akkurat i gang og bringer masse nytt og kjekt med seg. BandOrg har innført elektronisk medlemsregister. Dette erstatter det manuelle papirsystemet og gjør at administrering av medlemskapet deres blir ekstremt enkel og effektiv. Vi har også gleden av å kunne tilby en ny medlemsfordel, digitalutgivelse gjennom Indigoboom til hyggelig medlemspris.

Foto: JL Film & Media.

Bli med på studioworkshop i enestående Ocean Sound Recordings

BandOrg inviterer til 2 dagers studioworkshop i Ocean Sound Recordings

Nye medlemspriser på formstøpte ørepropper og In-Ear monitorer fra Hantek Audio

På grunn av store endringer i valutakurser har Hantek Audio vært nødt å gjøre endringer i pris på formstøpte ørepropper og monitorer. Som medlem i BandOrg har du fortsatt samme rabatt som tidligere, men prisen har blitt høyere. 

Foto: Indigoboom

Ny medlemsfordel: Digital distribusjon gjennom Indigoboom

Indigoboom er en norsk digital musikkdistributør for artister og band uten platekontrakt. Som medlem i BandOrg får dere 18 måneder digital distribusjon til prisen av 12 mnd.

Foto: BandOrg

Viktig medlemsinformasjon

Vi er gjort oppmerksom på at en del av dere ikke har mottatt viktig informasjon fra oss på grunn av at eposten har havnet i spamfilteret. Sjekk søppelposten deres om dere har uåpnet epost fra BandOrg. Dette er spesielt viktig for de av dere som har, eller har tenkt å søke BandOrgs Frifondpenger. Svar på søknaden vil bli sendt til epostadressen dere har oppgitt i søknaden.

Foto: BandOrg

Frivillighet på opphørssalg !! Alt skal bort !!!

Regjeringen foreslår i sitt statsbudsjett å kutte tilskuddet til opplæring i studieforbund og frivillige organisasjoner med 40 millioner kroner. Dette innebærer en dramatisk reduksjon av tilskudd til kurs og opplæringsvirksomhet i 2015, og vil ramme norske band veldig hardt!

Foto: internett

Hello, Goodbye

Vi liker ikke å si hadet, men av og til må vi gjøre det. BandOrg rydder i medlemsregisteret, og registrerte band som ennå ikke har ordnet gyldig medlemskap er nå slettet.

Foto: Tenderviolence

BandOrg tar sommerferie

Vi er tilbake 4. august.

Kvelertak 2014, USF Verftet, Bergen Foto: Oddbjørn Steffensen

Gi MUO forutsigbarheten de trenger for tilretteleggelsen av store musikkopplevelser!

Som Norges største interesseorganisasjon for band ser vi daglig behovet for gode øvings- og fremføringsforhold for musikkutøvere over hele landet. I dagens musikkbilde er det på livearenaen nye talent oppdages og karrierer skapes. Et liv som musiker handler i dag i større og større grad om å spille konserter, mange konserter, i hele landet, over hele verden! 

Foto: BandOrg

Spørreundersøkelse om kurs

Alle medlemmer i bandORG har nå fått tilsendt lenke til spørreundersøkelse om behov for kurs. Svarfrist er fredag 20. juni. De som deltar er med i trekning om t-skjorter til bandet sitt.

Foto: BandOrg - interesseorganisasjonen for band i Norge

Spørsmål og svar om bandORGs Frifondpenger

Her finner dere de vanligste spørsmål og svar om Frifondpenger gjennom BandOrg. Hvem kan søke? Hva gir BandOrg støtte til? Når kommer det svar på søknaden? Les gjennom dette før du kontakter BandOrg.

Frk. Fryd på Musikkfest Stavanger i 2012 Foto: Kjell Pettersen

Musikkfest 2014 (7. juni)

Til helgen er det igjen duket for Musikkfest. Lørdag 7. juni fylles gatene i Stavanger, Bergen, Oslo og Trondheim med musikk fra fantasiske band.

Foto: LOUD - jentenes bandleir

LOUD - jentene bandleir

bandORG sender Silje Halstensen fra Bendik og Mari Rustøy fra Artistpartner på begge leirene i sommer for å holde kurs.

Konkurranse: Vinn t-skjorter og plakater

Vi starter helgens festivitas allerede nå og gir vekk lekre t-skjorter og silketrykkede plakater. Ikke hvert år vi feirer 200-års grunnlovsjubileum. 

Foto: ban-d-org

Bilder fra bandORGs Synthkurs Stavanger våren 2014

Et av verdens beste kurs for musikere som liker å lage eget kvalitetsutstyr!

Foto: Brutal Truth

These bands will get the Brutal Truth!

bandORG har nå plukket ut fem usignerte metallband som får presentere to låter hver for et brutalt ærlig ekspertpanel og en sal full av metallfans under Inferno Music Conference 2014. Eksperpanelet ledes av Gunnar Sauerman (Season of Mist og Metal Hammer) som har med seg solid lag av bransjefolk fra booking, plateselskaper og management. De fem bandene som har blitt plukket er:

Vinn gratis delegatpass til Inferno Music Conference 2014!

bandORG gir vekk 20 gratis delegatpass til Inferno Music Conference 2014 til våre medlemmer! 

Foto: bandORG

Can you handle the Brutal Truth?

Få 2 låter vurdert av et brutalt ærlig ekspertpanel under Inferno Music Conference (Infernofestivalen). Can you handle the Brutal Truth?

Oppdatert 07. april: Bandene som har blitt trukket ut annonseres fredag 11. april

Foto: Jo Tandrevold

Info om medlemsåret 2014

Vi sender ut velkomstbrev, informasjon og faktura til alle medlemmer i løpet av uke 7. 

Årsrapportskjema for 2013 og 2014 finner du her (leveres asap)

Årsrapporten er en obligatorisk rapport om bandet, og gir oss nødvendig og oppdatert informasjon om bandet og bandmedlemmene.

Tilskudd til øvingsutstyr for øvingsfellesskap (søknadsfrist 1.mars)

Musikkutstyrsordningen kan gi tilskudd til det tekniske utstyret som er nødvendig for å øve, og det er på tide å søke nå! Søknadsfrist er 1. september!

Foto: bandORG

Frifondrapport 2013 - Last ned skjema her

Det er fortsatt noen band som ikke har levert Frifondrapport. Frifondrapportering til bandORG gjøres på eget skjema.

Foto: HSH

Musikkstudier ved Høgskolen Stord/Haugesund

Høgskolen Stord/Haugesund tilbyr årsstudium, faglærerutdanning og master for deg som har lidenskap for musikk og som ønsker å dele den med andre.

Foto: Eirin Larsen/NRK

Tou Scene søker teknisk leder

Tou Scene søker teknisk leder i 80-100% stilling.

Foto: Jolenissen

bandORG ønsker deg og dine en riktig god jul og godt nytt år!

Vi vil takke alle medlemsband, samarbeidspartnere og venner for et fantastisk fint år!

STAY AWESOME!!!

 

KOMP 2014 (søknadsfrist 15. desember 2013)

KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk mm. 

KURS: BYGG DIN EGEN RØRFORSTERKER “TWEED CHAMP” (STAVANGER, 15.-16. FEBRUAR 2014)

Lyst på en liten rørforsterker med STOR lyd? Bli med på bandORGs forsterkerkurs og bygg din egen Tweed Champ!

Kurset er avsluttet og ble gjennomført med støtte fra KOMP

Foto: Emilie Nicolas

Emilie Nicolas - Høstens utvalgte medlemsband

Vi i bandORG er utrolig priviligerte. 2013 har vært et begivenhetsrikt år. Mange nye medlemmer og hyggelige bekjentskaper, og - kanskje aller viktigst - masse bra ny norsk musikk!

Foto: Marius Viken

A freelance fiend in a ram's head! - Møt Dunbarrow

Dunbarrow er et 70-talls inspirert heavy rock band fra Haugesund, nå bosatt i Trondheim. Medlemmene kom sammen i 2008, og har gjennom tre forskjellige perioder (og bandnavn) kommet frem til den rette oppskriften: Med inspirasjon fra Pentagram, Leaf Hound og nyere band som Graveyard og Witchcraft, spiller Dunbarrow heavy blues rock pakket inn i et lag med listig doom.

The force is strong with this one!

Eye Emma Jedi et av mange band som har blitt medlem denne høsten. Eye Emma Jedi er det eneste norske bandet som har fått sine fem første singler playlistet på NRK P3.

Foto: bandORG

Pressemelding: bandORG deler ut 6,5 millioner kroner i Frifondstøtte til norske band i 2013

Årets første tildeling er klar! I år skal hele 6,5 millioner Frifondkroner hjelpe norsk band videre. For de som ikke søkte i runde#1 er det ny sjanse og ny søknadsfrist 1. oktober 2013.

Viktig informasjon om medlemskap i bandORG

Det er fortsatt mange band som ikke har betalt for medlemskapet i bandORG. Vi benytter anledningen til å oppklare og presisere fakta om medlemskap i organisasjonen.

Foto: Jo Tandrevold

Hils på Sigbjørn Håland

Sigbjørn er ansatt i bandORG som konsulent og skal jobbe med bandORGs Frifondpenger og medlemsservice.

Tilskudd til øvingsutstyr for øvingsfellesskap (søknadsfrist 1.september)

Musikkutstyrsordningen kan gi tilskudd til det tekniske utstyret som er nødvendig for å øve, og det er på tide å søke nå! Søknadsfrist er 1. september!

Foto: Kulturrådet

Kulturrådet går over til elektroniske søknadsskjema

Kulturrådet går fra og med 1. september trinnvis over til bruk av elektroniske søknadskjemaer. Ny søkerportal vil bli tilgjengelig i juli.

Årsmelding 2015-2017

BandOrgs siste vedtatte årsmelding i PDF format. Behandlet og vedtatt på årsmøtet i Oslo 9. mai 2017.

Foto: øvingsrom.no

Pressemelding: Lansering av nettportal med oversikt over øvingslokaler i Norge

En nettside med en oversikt over alle øvingslokaler i Norge!
Øvingsrom.no ble startet etter initiativ fra Tempo, Brak og BandORG som hadde et ønske om å samle informasjonen om øvingslokaler i Norge på ett sted, og at denne oversikten til enhver tid skal være dynamisk og oppdatert.

Foto: bandORG

Årsmøte 2013, Oslo 22. mai kl. 18-20

bandORG inviterer medlemmer til årsmøte på Popsenteret i Oslo, onsdag 22. mai.

Foto: Jo Tandrevold

bandORGs gitarteknikerworkshop: Lørdag 11. mai 2013 kl. 12-15 på Øvingshotellet

bandORG arrangerer gratis workshop for gitarister og bassister som vil lære fikse/justere egne instrumenter. OBS! Kun 40 plasser. Meld deg/dere på idag for å komme med! Kurset arrangeres i samarbeid med Øvingshotellet.

Foto: Jo Tandrevold

Første søknadsrunde av bandORGs Frifondpenger 2013 nærmer seg!

bandORG har to søknadsfrister i året. Første søkadsfrist er 1. mai. Elektronisk søknadsskjema publiseres på nettsidene rett over påske.

Foto: Starkey Norge

Få god lyd på scenen med Tunz In-Ear monitorer fra Starkey (medlemstilbud)

Som medlem i bandORG får du nå en fantastisk bra medlemspris på en ny serie formstøpte in-ear monitorer fra Starkey. Tunz er spesielt tilpasset hver enkelt bruker, og gir en komfortabel og sikker tilpasning til øret. Lydkvaliteten er naturligvis eksepsjonell. Ha full kontroll på lydmiksen - uansett scene.

Hils på The Scheen

Dette bandet har et lydbilde med elementer av amerikansk ørkenrock..og Atle Pettersen på vokal.

Foto: Ane Aspén Photography

Møt VHS Dream

Bandet er fra Trondheim, og består blant annet av Ketil (Dråpe) og Eirik (Angelica's Elegy). VHS Dream spiller herlig, skranglete garagebandkassettopptakindierock.

Vinnerne av fjorårets Union Blues Cup - Yngve & His Boogie Legs Foto: Roald Jungård

Dalane Bluesfestival er på jakt etter nye talenter fra Rogaland

Konkurransen Union Blues Cup (avd. Rogaland) går av stabelen lørdag 25. mai under Dalane Bluesfestival i Egersund. Vinnerbandet fra Rogaland går videre til semifinale og finale på Notodden Bluesfestival.

Foto: Åse Holte

Hei, har du du hilst på The New Wine ?

Det har godt fem år siden The New Wine så dagens lys på konsertscenen i Bergen. Siden da har de spilt seg gjennom alt fra Trænafestivalen til SXSW til mørke klubber i New York, Berlin, London og Paris.

Si hei til Johndoe

Johndoe er et rock/powerpopband fra Trondheim

Tilskudd til øvingsutstyr for øvingsfellesskap (søknadsfrist 1.mars)

Musikkutstyrsordningen kan gi tilskudd til det tekniske utstyret som er nødvendig for å øve, og det er på tide å søke nå! Søknadsfrist er 1. mars!

Foto: bandORG

Driftsmelding: Kontoret er stengt i uke 8 (18.-24. februar)

Administrasjonen er i studio og er tilbake mandag 25. februar.

Foto: bandORG

Her er de som vant hettegenser

Vi har trukket 10 tilfeldige heldige som får hettegenser i posten.

Foto: bandORG

En av disse kan bli din (giveaway med svarfrist 11. januar 2013)

Vi feirer bandORGs nyeste teknologiske fremskritt (responsivt nettdesign), og gir vekk 10 gullfine hettegensere.

Foto: bandORG

bandORG har fått nye nettsider tilpasset for mobil og nettbrett

Vi har oppdatert nettsidene våre slik at de skal fungere godt på alle skjermstørrelser. Nå er det slutt på zooming og unødvendig scrolling når du besøker bandORGs nettsider enten fra mobil eller andre små skjermer.

Foto: Jo Tandrevold

bandORGs Frifondpenger 2012 - rapportskjema til nedlasting

Her finner du rapportskjema for Runde 1 og Runde 2. Vi har i tillegg lagt ut bandORGs skjemamal for kjøpskontrakt/kvittering.

Foto: Hantek / bandORG

Formstøpte ørepropper og In-ear monitorer fra Hantek til medlemspris

Nok et supert medlemstilbud for bandORGs medlemmer! bandORG har inngått samarbeidsavtale med Hantek (Hansen Teknikk & Co AS), som er produsent og distributør ASC Pro øprepropper og in-ear monitorer. Medlemmer i bandORG kan nå kjøpe formstøpte øreproppene og in-ear monitorer i verdensklasse til svært god pris.

Foto: Istockphoto

For "gamle" til å søke om bandORGs Frifondpenger?

Band som er medlem i bandORG kan få penger for å øve og for annen opplæringsaktivitet. Det gis 40 kroner pr øvingstime uten lærerkostnader. For et band som øver mye blir dette flere tusen kroner i halvåret. Støtteordningen heter VO (Voksenopplæring) og administreres av ditt fylkesmusikkråd/kulturnettverk.

Foto: bandORG

Info til band som har hatt problemer med Manglende KID på faktura

Flere medlemsband har ikke klart å betale faktura for medlemskontingent de siste dagene pga manglende KID. Dette er en teknisk feil som blir fikset akkurat nå.

Foto: Lars Myhren Holand

Artisthjelpen 2012: Alt du trenger å vite om musikkbransjen (kursturné 5. - 10. september 2012)

Artist, skribent og festivalgründer Anders Odden (kjent fra band som Cadaver, Apoptygma Berzerk, Magenta, Satyricon og Doctor Midnight & The Mercy Cult) har laget oppslagsverket "Artisthjelpen". Artisthjelpen gir deg info om alt du trenger å vite om musikkbransjen - kortfattet og lettlest.

Foto: bandORG

Pressemelding: bandORG deler ut 4 milllioner kroner til norske band

Årets første tildeling er klar! I år skal 4 millioner Frifondkroner hjelpe norske band videre

Foto: Christer Dyngeland / Pepper Film

Hei, har du du hilst på Fight! ?

FIGHT! er et nyoppstartet band som består av medlemmer fra Of Grace and Hatred, Jeroan Drive, Like Rats From A Sinking Ship og Social Suicide.

Foto: Team Me / Apparatet

Team Me til Sentrum Scene 7. desember

Det finnes mange flotte norske eventyr, og det siste året har fem lett forfjamsa unge gutter og ei jente fra de dype østlandske skoger skapt et nytt. Nå er første kapittel i eventyret om Team Me klart for å avsluttes, og ett år med intenst turnévirksomhet avsluttes med konsert på  selveste Sentrum Scene i Oslo fredag 7. desember!

Foto: det store internettet / moddet av bandORG

Vi er tilbake!

Ferien er over. Vi skrur hverdagen opp til 11 og gir gass. Velkommen tilbake!

Abonner på bandORGs nyheter via RSS

Det er mange måter å skaffe seg nyheter om hva som skjer og rører seg i band-Norge. Du kan like oss på Facebook eller følge oss på Twitter. En annen fin måte er å abonnere på vår RSS feed.

Foto: Jitney

En hyllest til Odda

Bandet Jitney og forfatter Frode Grytten har samarbeidet om låten "Bystøv". 

Foto: bandORG

En av disse t-skjortene kan bli din (get dressed for success)

Vi har nettopp passert 1000 band, og feirer denne solide milepælen med å gi vekk fete t-skjorter designet av Philipp Lemm og Paal Ariel Hofstad. 10 tilfeldige heldige vinnere er nå (5 juli 2012) trukket :)

Hils på SLIM-B & HORVEI THE GREATNESS + RABALASSET

Slim-B & Horvei The Greatness and Rabalasset are a new shot at the hip-hop establishment with their live based hip-hop hybrid.

Foto: Pånnivågn

Pånnivågn vant Musikkpraksis sin PUBLIKUMSPRIS!

bandORG gratulerer medlemsbandet Pånnivågn som vant musikkutstyr i skarp konkurranse med rett over 100 andre norske band.

Foto: IMC

Vinn delegatpass til Inferno Music Conference 2012

Oppdatert 8.mars 2012: Vi har trukket 10 heldige vinnere av gratis delegatpass. Les mer for å finne ut om det var deg.

IMC - Inferno Music Conference har i samarbeid med Bandorg bestemt seg for å gi 10 artister muligheten til å delta gratis på denne unike konferansen. IMC har holdt på samtidig med Inferno Festivalen siden 2006 og er som et "bylarm" kun for metal.

Vinneren av 3 dager i studio hos At The Loft er trukket

Vinneren ble Karoline Gjertsen m/band i konkurranse med over 200 andre band/artister. Gratulerer!

Foto: Musikkutstyrsordningen

Tilskudd til øvingsutstyr for øvingsfellesskap (søknadsfrist 1. mars)

Musikkutstyrsordningen kan gi tilskudd til det tekniske utstyret som er nødvendig for å øve; normalt felles backline (trommesett, gitarforsterker, bassforsterker, el.piano) og sanganlegg.

Foto: Musikkutstyrsordningen

MUSIKKUTSTYRSORDNINGEN (søknadsfrist 1.mars)

Musikkutstyrsordningen (MUO) er den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler. MUOs formål er å sikre gode tekniske vilkår for øving og fremføring av rytmisk musikk over hele landet. Det er to søknadsfrister i året; 1. mars og 1. september.

Foto: Aurora Hannisdal (Universitas.no)

Businessband

Level & Tyson: - Du kommer ikke langt som fjasete skrangleband. Suksess krever målbevisste strateger.

Foto: Brian Adams

Rå popflørt

21 år gamle Elise Vatsvaag overbeviser, og er ukas Urørt. Kudos!

Foto: At The Loft

Vinn 3 gratis studiodager i det nyoppstartede At The Loft

At The Loft Records lanserer sitt innspillingsstudio mandag 6. februar 2012. I den sammenheng kan du og ditt band konkurrere om én premie på 3 gratis innspillingsdager i studio. 

Norsk kulturråd: Ny støtteordning fra 2012

Kulturrådets innkjøpsordning for musikk er lagt ned. Denne erstattes fra 2012 av "Publiseringsstøtte for musikkinnspillinger".

Foto: bandORG

JTM45 forsterkerkurs 13.-15. april 2012

OPPDATERT 11.4.2012: Avsluttet
Bli med og bygg rockeklassikeren JTM45 (forsterkertopp), kvalitets Marshall klone fra Mojotone. Hørt om Angus Young eller Dan Auerbach? Da vet du hvordan og hvor fantastisk dette kan låte.

Foto: Jo Tandrevold

Tou Øvingspark i Stavanger har åpnet

Tou øvingspark er et midlertidig øvingsanlegg for rytmisk musikk som skal bidra til å dekke det etter hvert prekære behovet for øvingslokaler i Stavanger. Dette mens vi venter på bygging av øvingsfelleskapet i NyeTou prosjektet. Øvingsanlegget er lokalisert på Tou Scene og består av fire øvingsbinger som er spesiallaget for band øving med tanke på lydisolering og akustikk.

Grip sjansen, vis at ditt band fortjener å bli en del av landets musikalske fremtid. Meld dere på Hoveslaget 2012! Foto: Lars H. Andersen, NRK P3

Hoveslaget 2012. Kjemp om spillejobb på Hovefestivalen 2012

P3 og Hovefestivalen er hypp på å finne landets musikalske fremtid. Hiv deg med i valsen hvis du mener at dette gjelder ditt band (og det gjør du jo)! Grip sjansen, vis at ditt band fortjener å bli en del av landets musikalske fremtid. Meld dere på Hoveslaget 2012!

Foto: STAER

Hils på STAER

STAER first spread its counter-cultural wings in 2008, and has since been hailed by various noise acts internationally. STAER use guitars and drums because they want the best.

"Piratliv" - bok om norges rock- og metallmiljø fra innsiden gjennom de siste 20 årene slippes 9. november

Anders Odden (Cadaver, Apoptygma Berzerk, Magenta, Satyricon og Doctor Midnight & The Mercy Cult) har skrevet bok om livet på innsiden av musikkbransjen.

Si hei til HIGHASAKITE

HighasaKite var i utgangspunktet en duo bestående av Trond Bersu fra Pelbo på trommer og Ingrid Helene Håvik fra Your Headlights Are On på harpeleik og vokal.

Music Export Norways eksportprogram: Søknadsfrist 1. november 2011

Høsten 2010 lanserte Music Export Norway et nytt eksportprogram som har til hensikt å være spisset mot enkeltprosjekter for å øke eksporten av norsk musikk.  Music Export Norway vil innvilge midler til inntil to eksportprosjekter per kalenderår, fortrinnsvis vår og høst. Hvert prosjekt kan motta inntil kr. 300.000 per år i inntil tre år. Samlet verdi per prosjekt kan være inntil kr. 900.000.

by:Larm 2012: Juryens utvalgte band

Av 25 utvalgte band er 8 medlem i bandORG. Kudos og gratulasjoner til de utvalgte!
Ekstra kudos til medlembandene Alfred Hall, Bendik, Dark Times, Jabba The Butt, Soup, SynKoke, The Avanlanche og Vestindien!!!

Hils på Of Grace And Hatred

Of Grace And Hatred er et nystartet band fra Bergen som nylig har vært i studio med produsent Tommy Akerholdt (Silver, Serena-Maneesh) og har akkurat sluppet sin første EP.

Foto: Dagens Næringsliv

Kurs om markedsføring av plateutgivelser med Jørn Dalchow

Oppdatert (5. oktober): Kurset avholdes i følgende byer/datoer: Bergen 6. oktober, Trondheim 8. oktober og Kristiansand 15. oktober.

PÅMELDING TIL ZOOM 2011 STARTER NÅ

Nå kan norske artister og band melde seg på til Zoom 2011. Påmeldingen gjøres på mail til arrangøren i den byen dere ønsker å delta i.

- bandORG fordeler 4 millioner kroner til norske bandFoto: bandORG

- bandORG deler ut 4 millioner kroner til norske band

Første tildeling er nå klar! I år skal hele 4 millioner Frifondkroner hjelpe norske band videre.

Foto: Stian Herdal

Hils på Honningbarna

Med et tyvetalls festivalkonserter denne sommeren er Honningbarna uten tvil årets norske festivalvinnere. Folkemassene har tårnet seg opp på scenene de har spilt, og tilbakemeldingene har vært overveldende på hver eneste plass. I vår var Honningbarna på alles lepper. Etter denne sommeren vet alle hvem de er, hva de står for og at de leverer ett av de råeste liveshowene i landet.

Søk om støtte til øvingsutstyr fra Musikkutstyrsordningen (søknadsfrist 1. september)

Musikkutstyrsordningen kan gi støtte til det tekniske utstyret som er nødvendig for å øve.

Si hei til Young Dreams fra Bergen

Høsten 2010 lastet Young Dreams tre låter opp til Facebook: "Young Dreams", "Flight 376" og "Expectations". Responsen var overveldene. bandet fikk raskt forespørsler fra fjern og nær, men har valgt å forholde seg til Bergen og Tellé Records. Musikkjournalister og bloggere skrev om disse låtene, blant annet på The Guardian som New Band of the day, XL Recordings sine hjemmesider og NRK Lydverkets redaksjon.

Vi er tilbake!

Håper alle har hatt og fortsatt nyter en fin sommer. Vi er altså tilbake på kontoret. Open for business.

Årsmøte 2011, Oslo 17. juni kl 18-19 (sakspapirer og årsmelding)

Oppdatert: Årsmøtet finner sted Oslo musikkråds kontor i Schouskvartalet, i 5. etasje. (Lenken peker til en annen organisasjon som holder til i samme bygg). Bygget ligger i begynnelsen av Herslebsgate, i nærheten av Schous plass. Ringeklokka er merket “OMR”.  En fra bandORG venter nede på gatenivå og tar imot påmeldte årsmøtedeltakere fra kl 1745 til kl. 18:00.

Introducing....Phone Joan

Phone Joan er et skranglete, minimalistisk, 70-tallsinspirert orkester basert på trommer, gitar, bass og vokal med fokus på gode vokalharmonier. Bandet ble startet i 2008 av gitarist og låtskriver Rikard Haugen. Phone Joan gav ut sitt debutalbum "The Early Sounds of Joan" i 2010, og har siden da gjestet scener i inn- og utland, deriblant festivaler som Norwegian Wood, Notodden Bluesfestival og Øya-festivalen.

Hils på Your Epitaph

Vi er et metalband fra Moss i Østfold, som har spilt sammen i snart 2 år, og føler vi har utviklet vår egen sound nå det siste året. Alt startet for mange år siden, da Eirik (gitar) og Petter (trommer) spilte sammen på soverommet til Petter. For det meste Metallica, Iron Maiden osv.

Spydeberg Rock Battle

Spydeberg Rock Festival arrangerer Spydeberg Rock Battle på hovedscenen lørdag 21. mai mellom kl. 14-16. Alle band kan delta i konkurransen. Bandet som klarer å trekke flest folk vinner fete premier. OBS! Påmeldingsfristen er 1. mai.

Hils på Norma Sass

Norma Sass har vist oss det at hvis man setter seg et mål og jobber hardt nok, kan man oppnå mye på utrolig kort tid.

Foto: Sandra Jensen

Pressemelding: Anders Odden og BandORG tilbyr superseminar under årets Inferno Festival!

Siden 2006 har Anders Odden vært primus motor for Inferno Music Conference, som arrangeres samtidig med den årlige Inferno Festivalen!

Foto: NISS

Utdanning: NISS tilbyr høyskoleutdanning i populærmusikk

Musikerutdanningen ved NISS retter seg mot utøvende musikere, og kombinerer teoretisk innsikt med praktiske ferdigheter. Vi har fokus på populærmusikk, og er et alternativ og et supplement til andre musikkutdanninger i Norge.

Utdanning: På Universitetet i Tromsø kan du studere Kulturprosjektledelse og Musikkartistutvikling

Som en del av studietilbudet Kunst- og kulturformidling tilbyr UiT "Kulturprosjektledelse" og "Musikkartistutvikling". Begge emner har oppstart høsten 2011, og har søknadsfrist 15. april 2011.

Surfers Lingo vant Urørt Under 16 i fjor. Nå er låta deres Peach Pelikan spillelista på P3. Foto: Mari Garås Monsson, NRK P3

Bandkonkurranse: Meld på ditt band, vinn utgivelse på EMI og spillejobb på Øya!

I samarbeid med P3 Urørt, arrangerer Miniøya i år, som i fjor, en spennende bandkonkurranse for de under 16 år. Det vil bli plukket ut 3-5 band som får spille på Miniøya i Tøyenparken 28. mai.

Si hallo til The Christians

The Christians spiller energisk punk.

Hils på KAMIKAZE A GO GO

Bandet består av unge og evigunge veteraner fra Tromsøs hardcore/punk/metal/stonerscene.

Møt Sassybeat

Sassybeat er et pop band fra Asker, som ble dannet våren 2008 i forbindelse med deltakelse på Ungdommens Kulturmønstring (UKM) i Asker.

Obligatorisk bandrapport (årsrapport)

Minner om at fristen for innlevering av obligatorisk bandrapport (årsrapport) er i dag, 1. mars 2011. Årsrapport 2010 gjelder band som ble medlem før 1. januar 2011.

Bandworkshop på Kvelertakvis

Kvelertak avslutter sin skoleturne i Hedmark på Skarnes i morgen. Bandet har levert glitrende konserter, og har hatt bandworkshops (i regi av Turnéorganisasjon Hedmark og bandORG).

Gratis workshop med Stian Westerhus

Blå Trå (Stavanger Jazzforum og Universitetet i Stavanger) inviterer til workshop med gitaristen fra band som Monolithic og Puma: Tirsdag 22. mars kl. 18-21, Rom 1301 Bjergsted UiS, Stavanger

Hvem får første Nordic Music Price for beste nordiske album i 2010?

Førstkommende fredag avgjøres det hvem som stikker av med tittelen "Beste nordiske album 2010" og 20 000 Euro.

Your Headlights Are On Foto: Ane Aspén

Your Headlight Are On spiller på by:larm 2011

Det samme gjør også disse bandene........:

Faktura for medlemskontingent og viktig info snart på vei

bandORG er omsider klare til å sende ut årets faktura for medlemskontingent til både nye og gamle medlemmer.

Foto: bandORG

Vi feirer bandORGs nye nettsider

De 10 første som får minst 20 nye personer til å like bandORG på Facebook, og som sender oss en e-post med tittel "Jeg vil ha gratis bandORG hettegenser", får pakke i posten neste uke.
10 heldige får en hettegenser i posten snart.

Foto: GROdnab

Støtteordninger med søknadsfrist i disse dager

Det er fremdeles et par måneder igjen før bandORG åpner søknadsskjemaet for Frifondpenger (legges ut i slutten av mars). Mye å søke på før den tid, gitt.

Foredragsholder er Stein Bjelland som bl.a. er management for Kvelertak og Purified In Blood Foto: Stavanger Aftenblad

"Jakten på gjennombruddet" - gratis seminar om promotering og bandutvikling

Kom og hør Stein Bjelland (management for Kvelertak og Purified In Blood) prate om bandutvikling og promotering.

Oppdatering: Nye seminarer er under planlegging - Stay tuned!

Anders Odden Foto: Sandra Jensen

Access All Areas - Sannheten om musikkbransjen helt uten filter og sperrer

Bransjekurs med Anders Odden og Bård Torstensen (Cadaver, Apoptygma Berzerk, Satyricon, Celtic Frost og Clawfinger).

Oppdatering: Turneen er avsluttet

Foto: Musikkutstyrsordningen

Søknadsportalen til Musikkutstyrsordningen er nå åpen !

Musikkutstyrsordningen skal sammen med andre ordninger legge til rette for og utvikle et mangfold av norsk rytmisk musikk. Formålet for Musikkutstyrsordningen er å sikre tilgang til øvingslokaler over hele landet og gode tekniske vilkår for fremføring. Søknadsfristen er 1. februar 2011, heng i å søk!

Foto: Simen Skari, Oi! Design

Møt Team Me

TEAM ME var opprinnelig enmannsprosjektet til Marius Drogsås Hagen (25), men vokste seg etter hvert til å bli et band med hele seks medlemmer.

Om bandorg

Meny høyre Mall Girl (foto: Fuksia)

BandOrg er en organisasjon for folk som spiller i band. Vi støtter med kunnskap og midler for å gjøre det enklere, kjekkere og bedre å spille i band.

Aktuelt

Meny høyre Pom Poko (foto: Kristin Slotterøy)

Hold deg oppdatert på hva BandOrg driver med og andre nyheter aktuelle for norske band.

Innmelding

Meny høyre Halie

Medlemskap koster kun 250 kroner pr band pr år (samme pris som for en billett og snop på kino!)

Penger

Meny høyre Foto: BandOrg

BandOrg fordeler flere millioner frifondkroner til egne medlemsband hvert år. Les om støtteordninger for band her.

Kurs

Meny høyre Foto: BandOrg

Kunnskap og kompetanse er viktig for utvikling og nyskaping. Vi tilbyr verksteder, kurs og mesterklasser.

Medlemmer

Meny høyre Sigrid (foto: Francesca Allen / Universal Music)

Vi har over 1200 fantastisk bra band på medlemslisten. Sjekk ut kremen av ny norsk musikk her.

Instrumentforsikring

Meny høyre Foto: BandOrg

Rolig, vi kan hjelpe deg. Kjøp instrumentforsikring fra kr 750 i året.

Kontakt

Meny høyre Tøfl (foto: Cato Romeo)

Har alt unntatt telex og faks. Gi lyd!

Sandvigå 7, NO-4007 Stavanger. Tlf: +47 51 84 66 57, E-post: bandorg@bandorg.no

Design by Ghost