FRK. FRYD

Frk. Fryd spiller skittent, hardt og fengende. Frk. Fryd er jentene som skal videreføre Stavangers dominans innen rock. De har spilt sammen i 8 år allerede og er til tross for sin unge alder et meget erfarent liveband med utallige konserter i både inn- og utland. EP'en "Baandtvang" kom ut i april 2012.  EP "Tell dine skritt igjen" kom ut september 2013. 


Medlemmer

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

FILTHDIGGER

Filthdigger består av tre folk. nekrömizor på vokal og gitar viölatör på bass og deströyer på trommer. bandet har holdt det gående som et en manns band og tomanns band til de fikk med deströyer på trommer i slutten av 2015.

Few Dollars More

Few Dollars More

Few Dollars More går i fotsporene til band som The Temperance Movement, Rival Sons og Blackberry Smoke, og er en intens blanding av fyrverkeri og groove. Bandet kom sammen høsten 2012, og ga allerede i mai 2013 ut sin første demo. I 2014 signerte de med Ghost Town Artist, og nå er debutalbumet ute.

Fervent Mind

Fervent Mind er et relativt ferskt, Oslo-basert band som oppstod høsten 2014. Med en god fot i progrocken utforsker bandet også elementer fra elektropop og støy, med en dæsj improvisasjon. Musikken beveger seg mellom rene klanger, tunge riff, vakre melodier og «skitne» lydlandskap. Sterke tekster står i fokus på lik høyde med det musikalske, og omhandler livets mange fenomener og utfordringer. Musikken og tekstene er komponert av bandleder og vokalist Live Sollid Schulerud, som har tatt inspirasjon fra blant annet Porcupine Tree, Susanne Sundfør, Massive Attack og Radiohead. Det at bandet består av studenter fra jazz/improvisasjonsstudiet på Norges Musikkhøgskole, alle med ulike bakgrunner, gjør at musikken får et friere, mindre polert preg selv om den er gjennomkomponert.

Frostheim

Frostheim er et ekstrem-metall band fra Oslo startet i 2012 med mål om å spille ekstrem hedensk svart-metall. Året etter spilte de i Emergenza og nådde finalen, det samme gjorde de året etter. I 2015 hadde de sin første turne i Slovakia og Tsjekkia, og fikk dele scene med Kampfar og In Vain på Transistor festivalen i bø. Bandet jobber nå med sin første skive som er forventet å komme våren 2016.

Forgetaboutit

Forgetaboutit er et punkrock band som startet i 2013 med Robert Hårstad (Lavatory) og Cato Voreland(Korrupt, Feel the aftermath). Fikk med Simen Stensland (dOMi, OnklP & De fjerne slektningene). Simen sluttet, Vegar kristiansen ble med og etter nesten 3 år med endeløse øvinger og låtskrivingsprosesser slippes første EP 20. November på Fight Records !

Fink Mannequin

Fink Mannequin er ett rockeband som forholder seg i Drammen/Lier. Bandet er ute etter å gi publikum den fantastiske musikken de fortjener, og spiller for alle som digger hard rock. Bandet inneholder 4 personer som alle er veldig motiverte, og alle jobber godt og hardt sammen mot en vei inn mot musikkindustrien der det skal spres fantastisk rock. Bandet startet i 2015 og det forventes at det skal vare, og det skal bli mye godt og rock i vente!

Féleth

Féleth

Med en kombinasjon av melodisk death- og thrash-metall, leverer Féleth heftige riff med brutal vokal fra Altas store mørke skoger. 

Flight of Imagination

Vi er i startfasen av en flott reise som vil følge oss gjennom våre liv. Vi er stolt av musikken vår som er 100 % DIY. Vi er fire gutter som bor sammen i et bokollektiv, og nyter musikken.

Fetterorkestret

Fetterorkestret

Fetterorkesteret, en samling av liksomslektninger, jobber iherdig for å bedre kulturforståelse mellom folkegrupper ved bruk av musikk. Bandet fronter klassiske høyskolemusikere med fremragende fingerferdighet og rockemusikere med energi. På toppen av dette forteller Igor skremmende historier som gjør at kløfta blir enda større. Igor bor i Skien, mens de øvrige fetterne bor i Oslo. Fetterorkestret besår av: Igor Dunderovic, Elvis de Medici, Mili & Sanjin O'Rucevic, Almir Meskovic, Daniel Lazar og Boris Iochev. FO 2014 hitlåt sitat: "Vi hører hjem i alle land, i alle land i alle land. Alle som spiller i band, hører hjem i alle land".

Funk the System

Vi er Funk the System. Bandet består av ti karer hvorav en kvinne, som går på musikklinja på Lillestrøm VGs. Alle er dyktige musikere og vi lever for å lage show og stemning på scenen. Grunnen til at bandet ble startet var at vi hadde lyst til å spille ei funk-låt under UKM i 2014. Dette var en såpass god opplevelse at det ikke kunne stoppe der. Siden den gang har vi laga egne låter, og vi spiller stadig konserter i og utenfor Lillestrøm.

Fasit

Fasit er et rockeband fra Bergen, bestående av medlemmer fra bandene Freddy Caused Pain, Dyst og Void of Sense. Bandet ble startet våren 2013, men har jobbet i det stille frem til de slapp sin aller førtste singel “All You Know” med tilhørende musikkvideo høsten 2014. Fasit er pop-rock inspirert av blandt andre Biffy Clyro, Paramore og A Day To Remember. Fasit vil ta deg med inn i et smilende landskap, og fange deg med catchy vokallinjer, synth, gitarriff og klassisk pop-punk drive! Bandet er godt i gang med sitt første album, planlagt innspilt i Outhouse Studios (Architects, Lower Than Atlantis) i Reading (UK), med utgivelse tidlig høst 2015. Fasit er signet på plateselskapet Loyal Blood Records, og er allerede våren 2015 klare med sin første EP "I Am Alive" produsert av Yngve Andersen (Blood Command, Ondt Blod, Girl Army). Singelen “All You Know” er en smakebit på hva som er i vente!

FOAMMM

FOAMMM oppstod sommeren 2013 da vokalist og gitarist Chiara Cavallari trengte en hobby og keramikkurs var uaktuelt. Hun samlet sine venner som er med å spille svevende og slækk, samt småpsykedelisk indierock. Etter oppstarten i 2013, har FOAMMM vært support for flere annerkjente band som The Cult Of Dom Keller (UK), Dumbo Gets Mad (IT) og Captured Tracks-bandet Holograms (S). De har spilt rundt på de fleste steder i Oslo, men driver fortiden og fokuserer på låtskriving. I 2015 har de planer om å både spille inn og gi ut deres debut-EP.

Fallen Angel

Fallen Angel

Fallen Angel er i utgangspunktet et Black Sabbath coverband fra Oslo. Bandet skiller seg fra andre Sabbathtolkninger med sin kvinnelige vokalist. Bandet har en hang til stoner, slugde og groovy tungrock, og skriver også egne låter.

Frivil

Frivil

Frivil er et Oslo-band som oppstod våren 2012. Siden oppstart har bandet vokst fra fire til fem medlemmer. Sounden er i stadig utvikling med inspirasjon fra blant annet sludge, hardcore og punk. Med sitt dysfunksjonelle, men ambisiøse ensemble, og en høylytt vokalist, drar de hverandre stadig i nye retninger. En schizofren cocktail av Akerselvas bunnslam. Bon Appétit!

Fröder

Fröder

Fröder holder til på sin egen øy i kontrastenes land - et sted hvor det skjøre avslører det sterke, der det barnslige utfordrer det voksne og drømmer møter virkelighet. Mellom uventede vendinger og overraskende oppbygninger slynges du inn i en leken verden av vakre fraseringer og store, mørke tomrom. Formatet er euforiske, maksimalistiske poplåter side om side med kraftfulle, sårbare ballader –frontet av en eterisk stemme fylt av desperasjon og ærlighet. 21 år gamle Fröder fra Bergen slo gjennom med låta Stockholm Syndrome våren 2013 (i samarbeid med KISH og CLMD); en av årets aller største radiohits både i Norge og en rekke andre land.

Free the Mooch

Free the Mooch

Free the Mooch ble formet for halvannet år siden, består av Eivind Johan Hansen(bass), Vidar Hemmingsen(Gitar og vokal), Runar Martin Mikalsen(gitar, keys og vokal). Vi har et tett samarbeid med Herman Rundberg som produsent, og Jonas Sivertsen som tekniker. Musikken vår er preget av folkrock og pop, med mye akustisk gitar, piano, orgel og flerstemte vokalharmonier.Vi har fått tilbakemelding fra folk som har hørt oss at man kan trekke linjer til Mumford & Sons og Fleet Foxes - band som uten tvil er inspirerende for vår del. Vi har et mål om å leve av Free the Mooch, og satser alt på bandet. Vi spiller musikk fordi det er det vi skal gjøre, det er det vi vil gjøre og det er det vi kommer til å gjøre uansett hvordan det går.

Funkytown

Funkytown

Funkytown er norges beste og mest ydmyke partyband!

Frostbitt

Frostbitt

Frostbitt er et band bestående av fire stykker som er påvirket av mye forskjellig musikk. Vi fokuserer på å lage tunge, groovy riff, men prøver å holde det melodisk. Hovedfokuset har vært å skape en annerledes stemning i musikken enn det vi har hørt tidligere.

Fay Wildhagen

Fay Wildhagen

Fay Wildhagen spiller og synger gitarbasert musikk med interessante og spesielle arrangeringer som skaper magisk stemning. Skjør, variert og ærlig musikk som har mye å by på. Med seg har hun et fantastisk ensemble, de begynte å spille sammen sommeren 2012. Musikken har sine røtter i pop, folk og poprock og kan betegnes som alternativ pop. Fay Wildhagen har allerede varmet opp for Valkyrien Allstars og spilt for fulle hus på steder som Hard Rock Cafe (Karl Johan) og Stabekk Kulturhus. I løpet av våren slipper Fay og bandet sitt debutalbum.

folkE

folkE

folkE er et innovativt musikkprosjekt som blander norsk folkemusikk og elektronika, to former for dansemusikk fra hver sin tid. Gav i september 2012 ut EP-en "Hei" på Aspén.

Farao

Farao

Farao er det nye prosjektet til Kari Jahnsen, med bakgrunn fra band som Like Spinning og Little Hands of Asphalt. Musikken er inspirert av blant annet Midlake, Bon Iver og Daughter, og har også blitt sammenlignet med First Aid Kit for sine harmonier. Farao er delvis basert i Oslo og London, og de har nylig fått oppmerksomhet på innflytelsesrike blogger som The Line of Best Fit, og har blitt spilt på BBC Radio 6. Faraos debut-EP ble nylig spilt inn med Mike Lindsay fra det britisk folkrock-bandet Tunng, i Reykjavik på Island. Europaturné til våren står for tur som oppvarming for Moddi, der Kari også er med på duetten Run To The Water fra Moddis nye album.

Fuzz Generation

Fuzz Generation

Fuzz Generation er et ungt band fra Sarpsborg, som spiller heavy metal. Bandet lager og spiller helst egne låter, men covrer også musikk fra storheter som Metallica. Til tross for ung alder har de allerede gjort seg bemerket. I 2011 vant de Østfoldfinalen i UKM med låta «War Games». De deltok derfor i landsmønstringen i Trondheim, og fikk spille bl.a. i Olavshallen og på Rockheim. Også i 2012 kom de videre fra lokal finale til Østfoldfinalen, denne gang med låta «Roadrunner». Gutta var i 2011 i studio og spilt inn et par av sine egne låter, og jobber i 2012 med innspilling av øvrige egenproduserte låter med sikte på utgivelse om ikke for lang tid. Bandet består av Adrian Sunde Bjerketvedt (f. 97) på gitar, Henry Solstrand (f. 99) på bass, Trym Eide (f. 97) på trommer, og Mikkel Nilssen Nicolaisen (f. 97) på gitar og vokal.

FIGHT!

FIGHT!

Fight! is a four-piece punk band from the almighty black metal city; Bergen, Norway. Growing up in the city of rain surrounded by 7 mountains, these kids have no other option than to create great rebell music. For these guys its all about the fast d-beats, catchy sing alongs and heavy guitar riffing. Fight! started up in 2012 and have released two songs (Adapt or Die! + Origin of Feces) on Loyal Blood Records. You can find members from bands such as Social Suicide, Of Grace and Hatred, Jeroan Drive and Blodig Alvor.

Fairy

Fairy

Fairy is the phenomenon of something cute and innocent, but if you catch it, it will bite. This is the philosophy behind the band Fairy; they might look cute but on stage they have an immense energy, with their catchy melodic rock. 

Fesken

Fesken

Fesken ble opprettet på et musikkskoleloft i 2001. Siden den gang har det vært noen utskiftninger og bandmedlemmene har vært spredt rundt i den store verden, men nå er bandet re-united på samme sted; i Trondheim. Utenom sin faste deltagelse på UKM-rock på Finnsnes i bandets yngre dager, og utallige intimkonserter på nachspiel rundt om i det ganske land, har Fesken for det meste opptrådt på diverse arrangementer innenfor kommunegrensene til Bardu. Men etter reunionen i Trondheim, og etter at bassist og vokalist i bandet, Kjetil Elverum, begynte å skrive musikk, har Fesken begynt å gå bort fra retningen som cover-band, og starter på sin nye vei mot ønsket å bli et etablert band i norsk musikk.

Fatal Frequency

Fatal Frequency

Is it a plane? is it a bird? is it a centrifugal oscillating keyboard?! NO!!! It´s Fatal Frequency!! -Yes. They are Norwegian.

Freak Minority

Freak Minority

Freak Minority er et Punk-Rock band fra Stavanger. Musikken deres består av fengende melodier, trøkk, mer trøkk og et andeslips.

Fleur de lis

Fleur de lis

Fleur de lis handler ikke om catchye radioriff som setter seg på øret ved første gjennomlytting, men heller om utforsking av lydbilder, landskap og stemninger gjennom en dynamikk som går fra det helt skjøre til det mektige og kraftfulle. Bandet har klare inspirasjonskilder innenfor postrocken, influert av band som Mogwai, Sigur Ros og Cult of Luna. Samtidig gjør det enkelte bandmedlems individuelle preferanser i et bredt spekter av genre, at de sammen får et eget særegent og meget gjennomført utrykk som heller mot postrock. Fleur de lis er både et rolig fargesprakende, behagelig fyrverkeri og en eksplosjon av rytmer, melodier og toner. Hør de på verdensveven, drøm deg bort, og skyndt deg på konsert!

Feskekrok

Feskekrok

Feskekrok har holdt på siden slutten av 2010 og spiller en form for hardcore/mathcore. De er allerede anerkjent i undergrunnsmiljøet i Tromsø for sine energiske liveshow.

FRK. FRYD

FRK. FRYD

Frk. Fryd spiller skittent, hardt og fengende. Frk. Fryd er jentene som skal videreføre Stavangers dominans innen rock. De har spilt sammen i 8 år allerede og er til tross for sin unge alder et meget erfarent liveband med utallige konserter i både inn- og utland. EP'en "Baandtvang" kom ut i april 2012.  EP "Tell dine skritt igjen" kom ut september 2013. 

Father of a thousand kids

Father of a thousand kids

I den grad man kan kalle et band bestående av askøyværinger for et superband er “fedrene” det i aller høyeste grad. Fem låtskrivere fra Ribozyme, Ralph Myerz and the Jack Herren band, The Smell, Rockatansky og The Danny Cannon Show har sildet seg opp i en tønne for å koke egg av spikersuppe. Mange vil si at her lukter det maktkamp og kvinnebegjær. Dette kan ikke avkreftes. Her sloss man om solopartier, rampelys, palmeskygge, stratocastere, og veteranbiler. Det eneste som er sikkert er at “fedrene” vil avle et stort biologisk slektskap. Father of a thousand kids er mer en tilstand en følelse, og musikken beskrives best som ganske god. Pretty special! Fedrenes debutalbum ventes høsten 2011.

Freedumb

Freedumb

Freedumb er et tre-hodet beist som har utviklet seg over 7 år i de industrielle sumpene i utkanten av Oslo. Det leverer en knyttneve av et debut-album som tvinger seg rett gjennom ballene dine og fortsetter å bore seg så dypt inn bak endetarmsåpningen at det begynner å føles riktig så bra! Det er en blanding av alt som er bra innen rocken, fra før den begynte å gjenta seg. 80-talls hardcore, god gammel punk-rock og thrashete metall har blitt kasta i en gryte, tilspisset med mengder av billigste alkohol og tilfeldige krydder, og kokt ned til èn frekk liten faen.

Flasham

Flasham

I kjelleren på Grünerløkkas feteste rockebar "Qadis", finner du et av skandinavias mest interessante nye rockeband. Med ambisjoner og stort hjerte samarbeider disse fire nordmennene og en svenske for å dra balls out rock til nye høyder! Med inspirasjon hentet hos alt fra Jeff Buckley til AC/DC, Tom Petty og Rival Sons, skaper de et sound som berører, og en live-opplevelse man sent glemmer. Dette er ungt, fresht, og helt klart verdt å sjekke ut! 

Forbidden Forest

Forbidden Forest

Raymond Smith and Paul Anders along with a couple of guys from Funeral and Koldbrann, creating Forbidden Forest. Smith has an essential role in the genre of Metal, both when it comes to performance and radio-shows. Anders is known to have a rich, musical background which adds color to the more traditional sound of Metal. The present crew has been together since late 2006, same year as the EP Enter was released. A new drummer and great guitar players from other bands added fresh inspiration, contributing to the unique sound of Forbidden Forest. On stage The band primarily plays their own work, bur puts in a few cover-songs from various artists. The band provides a total Metal-experience, from thrashy grooves and clean vocals to heavy riffs accompanied by deep growling. Experience shows that each and every listener finds great pleasure in Forbidden Forest!

Om bandorg

Meny høyre Foto: BandOrg

BandOrg er en organisasjon for folk som spiller i band. Vi hjelper band til å komme seg videre, og vi får ting til å skje!

Nyheter

Meny høyre Foto: Kim Erlandsen, P3

Hold deg oppdatert på hva som er nytt i BandOrg, hva banda våre driver med og andre nyheter aktuelle for norske band.

Innmelding

Meny høyre Bendik Foto: Lasse Fløde

Medlemskap koster kun 200 kroner pr band pr år (samme pris som for en billett og snop på kino!)

Penger

Meny høyre Foto: BandOrg

BandOrg fordeler flere millioner frifondkroner til egne medlemsband hvert år. Les om støtteordninger for band her.

Kurs

Meny høyre Foto: Terje Winther

Vi lærer deg å lage/fikse musikkutstyr. Holder seminarer om bandutvikling og promotering m.m. også.

Medlemmer

Meny høyre Foto: Bjørnar Øvrebø

Vi har over 1200 fantastisk bra band på medlemslisten. Sjekk ut kremen av ny norsk musikk her.

Instrumentforsikring

Meny høyre Foto: BandOrg

Rolig, vi kan hjelpe deg. Kjøp instrumentforsikring fra kr 750 i året.

Kontakt

Meny høyre Foto: World At Large

Vi har både telefon, faks og e-post. Er på også Facebook og Twitter. Boom! Gi lyd.

Sandvigå 7, NO-4007 Stavanger. Tlf: +47 51 84 66 57, E-post: bandorg@bandorg.no

Design by Ghost