FRK. FRYD

Frk. Fryd spiller skittent, hardt og fengende. Frk. Fryd er jentene som skal videreføre Stavangers dominans innen rock. De har spilt sammen i 8 år allerede og er til tross for sin unge alder et meget erfarent liveband med utallige konserter i både inn- og utland. EP'en "Baandtvang" kom ut i april 2012.  EP "Tell dine skritt igjen" kom ut september 2013. 


Medlemmer

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Fallen Angel

Fallen Angel

Fallen Angel er i utgangspunktet et Black Sabbath coverband fra Oslo. Bandet skiller seg fra andre Sabbathtolkninger med sin kvinnelige vokalist. Bandet har en hang til stoner, slugde og groovy tungrock, og skriver også egne låter.

Frivil

Frivil

Frivil er et Oslo-band som oppstod våren 2012. Siden oppstart har bandet vokst fra fire til fem medlemmer. Sounden er i stadig utvikling med inspirasjon fra blant annet sludge, hardcore og punk. Med sitt dysfunksjonelle, men ambisiøse ensemble, og en høylytt vokalist, drar de hverandre stadig i nye retninger. En schizofren cocktail av Akerselvas bunnslam. Bon Appétit!

Fröder

Fröder

Fröder holder til på sin egen øy i kontrastenes land - et sted hvor det skjøre avslører det sterke, der det barnslige utfordrer det voksne og drømmer møter virkelighet. Mellom uventede vendinger og overraskende oppbygninger slynges du inn i en leken verden av vakre fraseringer og store, mørke tomrom. Formatet er euforiske, maksimalistiske poplåter side om side med kraftfulle, sårbare ballader –frontet av en eterisk stemme fylt av desperasjon og ærlighet. 21 år gamle Fröder fra Bergen slo gjennom med låta Stockholm Syndrome våren 2013 (i samarbeid med KISH og CLMD); en av årets aller største radiohits både i Norge og en rekke andre land.

Free the Mooch

Free the Mooch

Free the Mooch ble formet for halvannet år siden, består av Eivind Johan Hansen(bass), Vidar Hemmingsen(Gitar og vokal), Runar Martin Mikalsen(gitar, keys og vokal). Vi har et tett samarbeid med Herman Rundberg som produsent, og Jonas Sivertsen som tekniker. Musikken vår er preget av folkrock og pop, med mye akustisk gitar, piano, orgel og flerstemte vokalharmonier.Vi har fått tilbakemelding fra folk som har hørt oss at man kan trekke linjer til Mumford & Sons og Fleet Foxes - band som uten tvil er inspirerende for vår del. Vi har et mål om å leve av Free the Mooch, og satser alt på bandet. Vi spiller musikk fordi det er det vi skal gjøre, det er det vi vil gjøre og det er det vi kommer til å gjøre uansett hvordan det går.

Funkytown

Funkytown

Funkytown er norges beste og mest ydmyke partyband!

Frostbitt

Frostbitt

Frostbitt er et band bestående av fire stykker som er påvirket av mye forskjellig musikk. Vi fokuserer på å lage tunge, groovy riff, men prøver å holde det melodisk. Hovedfokuset har vært å skape en annerledes stemning i musikken enn det vi har hørt tidligere.

Fay Wildhagen

Fay Wildhagen

Fay Wildhagen spiller og synger gitarbasert musikk med interessante og spesielle arrangeringer som skaper magisk stemning. Skjør, variert og ærlig musikk som har mye å by på. Med seg har hun et fantastisk ensemble, de begynte å spille sammen sommeren 2012. Musikken har sine røtter i pop, folk og poprock og kan betegnes som alternativ pop. Fay Wildhagen har allerede varmet opp for Valkyrien Allstars og spilt for fulle hus på steder som Hard Rock Cafe (Karl Johan) og Stabekk Kulturhus. I løpet av våren slipper Fay og bandet sitt debutalbum.

folkE

folkE

folkE er et innovativt musikkprosjekt som blander norsk folkemusikk og elektronika, to former for dansemusikk fra hver sin tid. Gav i september 2012 ut EP-en "Hei" på Aspén.

Farao

Farao

Farao er det nye prosjektet til Kari Jahnsen, med bakgrunn fra band som Like Spinning og Little Hands of Asphalt. Musikken er inspirert av blant annet Midlake, Bon Iver og Daughter, og har også blitt sammenlignet med First Aid Kit for sine harmonier. Farao er delvis basert i Oslo og London, og de har nylig fått oppmerksomhet på innflytelsesrike blogger som The Line of Best Fit, og har blitt spilt på BBC Radio 6. Faraos debut-EP ble nylig spilt inn med Mike Lindsay fra det britisk folkrock-bandet Tunng, i Reykjavik på Island. Europaturné til våren står for tur som oppvarming for Moddi, der Kari også er med på duetten Run To The Water fra Moddis nye album.

Fuzz Generation

Fuzz Generation

Fuzz Generation er et ungt band fra Sarpsborg, som spiller heavy metal. Bandet lager og spiller helst egne låter, men covrer også musikk fra storheter som Metallica. Til tross for ung alder har de allerede gjort seg bemerket. I 2011 vant de Østfoldfinalen i UKM med låta «War Games». De deltok derfor i landsmønstringen i Trondheim, og fikk spille bl.a. i Olavshallen og på Rockheim. Også i 2012 kom de videre fra lokal finale til Østfoldfinalen, denne gang med låta «Roadrunner». Gutta var i 2011 i studio og spilt inn et par av sine egne låter, og jobber i 2012 med innspilling av øvrige egenproduserte låter med sikte på utgivelse om ikke for lang tid. Bandet består av Adrian Sunde Bjerketvedt (f. 97) på gitar, Henry Solstrand (f. 99) på bass, Trym Eide (f. 97) på trommer, og Mikkel Nilssen Nicolaisen (f. 97) på gitar og vokal.

FIGHT!

FIGHT!

Fight! is a four-piece punk band from the almighty black metal city; Bergen, Norway. Growing up in the city of rain surrounded by 7 mountains, these kids have no other option than to create great rebell music. For these guys its all about the fast d-beats, catchy sing alongs and heavy guitar riffing. Fight! started up in 2012 and have released two songs (Adapt or Die! + Origin of Feces) on Loyal Blood Records. You can find members from bands such as Social Suicide, Of Grace and Hatred, Jeroan Drive and Blodig Alvor.

Fyr og Flamme

Fyr og Flamme

Fyr & Flamme er en trio bestående av Audun Røstad fra Melhus, Odd Egil Sumstad Erlandsen og Lars Viktor Eid fra Trondheim. Sjangeren vi befinner oss i er pop-rock med trønderske tekster, mye vekt på melodier, fine vokalharmonier og interessante arrangement. I 2009 hadde vi også en singel på radio " Et bankende hjerte". Sangen handler om det å bli forlatt, har en stemning som passer den mørke årstiden godt, og bandet tror at mange vil kunne kjenne seg igjen i teksten. Det jobbes for tiden med en plate, hvor flere låter allerede er ferdig innspilte. På disse låtene er det en bred samling av musikere som bidrar.

Fairy

Fairy

Fairy is the phenomenon of something cute and innocent, but if you catch it, it will bite. This is the philosophy behind the band Fairy; they might look cute but on stage they have an immense energy, with their catchy melodic rock. 

Flashback Caruso

Flashback Caruso

Flashback Caruso har eksistert som band siden februar 2010. Den samme besetningen som i dag representerer bandet, hadde da allerede spilt sammen en stund, men februar 2010 markerte en overgang fra endeløse jamsessions til mer målrettet innøving av låter for konsertvirksomhet og innspilling. Repertoiret hadde utgangspunkt i Anders Bjermelands komposisjoner, mange av dem samlet på den uutgitte platen "Metamorphosis", der Anders spilte inn alle instrumenter selv. Siden den tid har bandet opptrådt mangfoldige ganger på flere av Trondheims mest populære scener og på festivaler som Storås, Jorddunst, Trondheim Calling mm. En kort sjangerbeskrivelse vil vere pop/rock. En lengre beskrivelse vil kanskje inneholde psykedelisk rock, reggae, jazz, krautrock, kenyansk folkemusikk og elektronika.

Fesken

Fesken

Fesken ble opprettet på et musikkskoleloft i 2001. Siden den gang har det vært noen utskiftninger og bandmedlemmene har vært spredt rundt i den store verden, men nå er bandet re-united på samme sted; i Trondheim. Utenom sin faste deltagelse på UKM-rock på Finnsnes i bandets yngre dager, og utallige intimkonserter på nachspiel rundt om i det ganske land, har Fesken for det meste opptrådt på diverse arrangementer innenfor kommunegrensene til Bardu. Men etter reunionen i Trondheim, og etter at bassist og vokalist i bandet, Kjetil Elverum, begynte å skrive musikk, har Fesken begynt å gå bort fra retningen som cover-band, og starter på sin nye vei mot ønsket å bli et etablert band i norsk musikk.

Fastlane Flower

Fastlane Flower

The sound of Fastlane Flower is amazing, raw and tender at the same time, but most of all honest, this is a Norwegian metal band unleashing the truth and joy of music! These musicians pouring their hearts out and leaving you with what it’s all about! Be sure not to miss this cultural orgasm in the core of your town, it’s an intense and dramatic experience for you to explore, and enjoy.

Fjellku

Fjellku

Fjellku is a heavy metal band from Norway formed in 2010 with new music coming up and lots of shows to play in the near future.
Working on their first release - Fascade

Fatal Frequency

Fatal Frequency

Is it a plane? is it a bird? is it a centrifugal oscillating keyboard?! NO!!! It´s Fatal Frequency!! -Yes. They are Norwegian.

Freak Minority

Freak Minority

Freak Minority er et Punk-Rock band fra Stavanger. Musikken deres består av fengende melodier, trøkk, mer trøkk og et andeslips.

Fleur de lis

Fleur de lis

Fleur de lis handler ikke om catchye radioriff som setter seg på øret ved første gjennomlytting, men heller om utforsking av lydbilder, landskap og stemninger gjennom en dynamikk som går fra det helt skjøre til det mektige og kraftfulle. Bandet har klare inspirasjonskilder innenfor postrocken, influert av band som Mogwai, Sigur Ros og Cult of Luna. Samtidig gjør det enkelte bandmedlems individuelle preferanser i et bredt spekter av genre, at de sammen får et eget særegent og meget gjennomført utrykk som heller mot postrock. Fleur de lis er både et rolig fargesprakende, behagelig fyrverkeri og en eksplosjon av rytmer, melodier og toner. Hør de på verdensveven, drøm deg bort, og skyndt deg på konsert!

Feskekrok

Feskekrok

Feskekrok har holdt på siden slutten av 2010 og spiller en form for hardcore/mathcore. De er allerede anerkjent i undergrunnsmiljøet i Tromsø for sine energiske liveshow.

Fox Feather

Fox Feather

To gutter møttes i de dype skoger i Trøgstad for en pils og en jam. Dette gikk strålende og resulterte i låtmaterilale til den første øvinga. Trommis ble hyrt inn, men fremdeles manglet det bånn i bøtta, så en bassist ble headhuntet til prosjektet. Fox Feather ble født en stormfull vårdag der ingen skulle tru at nokon kunne spelle gitar. Lauritz på vokal og gitar, Mats på gitar, Stian på trommer og Jan Ivar på bass er den nåværende og satsningsvillige firkløveren som møtes seine kvelder for å hygge seg rundt the bonfire for å spelle litt musikk, preke om alt og ingenting, og levere fremtidens beste rockeskiver!

FRK. FRYD

FRK. FRYD

Frk. Fryd spiller skittent, hardt og fengende. Frk. Fryd er jentene som skal videreføre Stavangers dominans innen rock. De har spilt sammen i 8 år allerede og er til tross for sin unge alder et meget erfarent liveband med utallige konserter i både inn- og utland. EP'en "Baandtvang" kom ut i april 2012.  EP "Tell dine skritt igjen" kom ut september 2013. 

Father of a thousand kids

Father of a thousand kids

I den grad man kan kalle et band bestående av askøyværinger for et superband er “fedrene” det i aller høyeste grad. Fem låtskrivere fra Ribozyme, Ralph Myerz and the Jack Herren band, The Smell, Rockatansky og The Danny Cannon Show har sildet seg opp i en tønne for å koke egg av spikersuppe. Mange vil si at her lukter det maktkamp og kvinnebegjær. Dette kan ikke avkreftes. Her sloss man om solopartier, rampelys, palmeskygge, stratocastere, og veteranbiler. Det eneste som er sikkert er at “fedrene” vil avle et stort biologisk slektskap. Father of a thousand kids er mer en tilstand en følelse, og musikken beskrives best som ganske god. Pretty special! Fedrenes debutalbum ventes høsten 2011.

Freedumb

Freedumb

Freedumb er et tre-hodet beist som har utviklet seg over 7 år i de industrielle sumpene i utkanten av Oslo. Det leverer en knyttneve av et debut-album som tvinger seg rett gjennom ballene dine og fortsetter å bore seg så dypt inn bak endetarmsåpningen at det begynner å føles riktig så bra! Det er en blanding av alt som er bra innen rocken, fra før den begynte å gjenta seg. 80-talls hardcore, god gammel punk-rock og thrashete metall har blitt kasta i en gryte, tilspisset med mengder av billigste alkohol og tilfeldige krydder, og kokt ned til èn frekk liten faen.

FordRekord

FordRekord

Rogalandsbandet FORDREKORD er en del Håkan Hellström, en del Franz Ferdinand, litt Kaizers og en god del egenart. Fremført av et band som har vært på flere fester enn John Olav Nilsen, men som likevel har lært seg kunsten å elske, skrive og spille. Et fabelaktig liveband som skriver gode, smarte låter og fremfører dem med ekte lidenskap på Haugesundsdialekt. De 11 sporene på ”Perler fra svin” er varierte, musikken er umiddelbart fengende og nesten alle sporene har singlepotensial. Albumet har likevel en godt balansert helhet på grunn av bandets sterke signatur og albumets tematiske fellestrekk – LIDENSKAPEN. Den spennende instrumenteringen med organiske instrumenter som kontrabass, clavinet og wurlitzer koblet med synther og rytmisk programmering gir produksjonen et tidsriktig lydbilde.

Flasham

Flasham

I kjelleren på Grünerløkkas feteste rockebar "Qadis", finner du et av skandinavias mest interessante nye rockeband. Med ambisjoner og stort hjerte samarbeider disse fire nordmennene og en svenske for å dra balls out rock til nye høyder! Med inspirasjon hentet hos alt fra Jeff Buckley til AC/DC, Tom Petty og Rival Sons, skaper de et sound som berører, og en live-opplevelse man sent glemmer. Dette er ungt, fresht, og helt klart verdt å sjekke ut! 

FuneralNonStop

FuneralNonStop

FuneralNonStop Består av Jonas Kjølstad (19), Maria Kvalheim (20), og Espen Granseth (20). Etter å ha gått 3 år på musikklinjen på Oslo By Steinerskole fant de ut at de hadde en felles interesse for alternativ eksperimentell post-rock, og en bruk av både akustiske og elektriske kreative lydeffekter. Sammen dannet de bandet og er nå i full gang med komosisjon. Sammen deler de på bruk av instrumenter som er blant annet vokal, gitar, bass, trommer, slagverk, vibrafon, sampling, trekkspill, piano, synth, badekar, kakebrett m.m. Bandet lagde sin første EP julen 2010, og er igang med flere utgivelser. Alle opptak spilles hovedsaklig inn på Jonas sitt soverom.

Forbidden Forest

Forbidden Forest

Raymond Smith and Paul Anders along with a couple of guys from Funeral and Koldbrann, creating Forbidden Forest. Smith has an essential role in the genre of Metal, both when it comes to performance and radio-shows. Anders is known to have a rich, musical background which adds color to the more traditional sound of Metal. The present crew has been together since late 2006, same year as the EP Enter was released. A new drummer and great guitar players from other bands added fresh inspiration, contributing to the unique sound of Forbidden Forest. On stage The band primarily plays their own work, bur puts in a few cover-songs from various artists. The band provides a total Metal-experience, from thrashy grooves and clean vocals to heavy riffs accompanied by deep growling. Experience shows that each and every listener finds great pleasure in Forbidden Forest!