Medlemmer

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Sista Låten

Up and coming band ut ifra kollektivet Sista Låten. Vi øver foreløpig, og håper å kunne holde konserter på sikt.

Sandra Szabo

"The voice of Sandra Szabo is like an angel's kissed by the devil"​ - Der Spiegel ​ Mitt navn er Sandra Szabo, også kjent som TheRocketQueen90 på YouTube hvor jeg regelmessig legger ut akustiske versjoner av kjente rockelåter, sammen med originalmusikken min: https://www.youtube.com/therocketqueen90

Suncraft

Suncraft er et ferskt stoner rock-band etablert i Trondheim. De skriver låter med hardtslående riff, fuzz grooves og soloer med psykedeliske overtoner. Sangene viser en forkjærlighet for tradisjonell stoner rock, samtidig som de har et klart ønske om å videreutvikle sjangeren.

Sonora Cimarrón

SONORA CIMARRON Siden 2004 har Sonora Cimarrón vært den mest solide og veletablerte leverandøren av autentisk Latin Music ”salsa” i Norge. Bandet har markert seg på nordisk nivå og kom i 2008 til finalen i Rikskonsertenes konkurranse om beste debutband innen verdensmusikksjangeren. Bandets grunnlegger Tito Guevara er selv fra Ecuador og har jobbet fram en egen stil og et eget lydbilde som manifesteres i den splitter nye utgivelsen “Son del Ecuador” –albumet ble uttgitt i 2012. Bandets sound og låtarrangementer har sterke røtter tilbake til den søramerikanske cumbia- og salsatradisjonen med paralleller til artister som blant annet Oscar D’Leon og 60-tallets mambo. Til forskjell fra moderne salsa- og timbaband som bruker piano og trommesett, har Sonora Cimarrón vendt blikket mot det tradisjonelle og folkloriske. Bandet bruker derfor den cubanske gitaren ”trés”, kontrabass, og full perkusjonsrekke. Blåserrekken består av to tromboner og saksofon, noe som åpner for heftige mambopartier. Sonora Cimarrón spiller egne komposisjoner og arrangementer. I tillegg til mørk og drivende salsa, blir det også svært dansbare cumbiaer, festejos og andareles. Vi snakker med andre ord om en sterk musikalsk innflytelse fra Ecuador og de omkringliggende områdene i Amazonas, Peru og Colombia. Sonora Cimarrón er: Tito Guevara (vokal og congas– bandleder og låtskriver) Sonora Cimarrón, co-¬‐founder av Flamenco de la Frontera og founder av OIA (Ecuador) Luis enrique Rivera (sang lead vokal) La Descaraga, Salzumba, mm Valerio Bottari (kontrabass) The Carlton J. Smith, Sonora Cimarrón Odd Kristian Svedal (trés) The Making of Gentlemen, Bergtatt, Sogndal storband og Masonic Lars Halvard Sutterud (trombone) Mirage Ensamble, Doin’ Time og Prime Time Orchestra Antonio Torner (timbales, perkusjon og kor) La Descaraga, Electrocutango. Nils Andreas Granseth (trombone) Kvammes korps, Prime Time Orchestra og Musikkhøyskolens storband

Stein Stokke & The Engine

Bluesband med musikere med meget lang fartstid

Sigurd Vassenden

Bandet spiller skeiv og jazzy visepop med ærlige skildringer av kjærliget med hint av erotikk på kjærlighetens eget språk – trøndersk. Det ble starta opp høsten 2017 og er basert på komposisjoner og tekster av frontfigur Sigurd Vassenden.

Sandberg

Sandberg

In the last 10 years, Sandberg only worked sporadically with his music, but in 2014 he decided to focus on self-produced songs and complete his dream to release his own album. It resulted in the album Higher Than The Sun, an album based on his story through though and dark periods of his life. Sandberg has a distinctive voice that is instantly recognizable. His vocal lines, as well as his ability to communicate using vocals makes the music exciting and special. The album, Higher Than The Sun, was initially produced for own therapy, but has now developed into something far better and bigger than Sandberg has ever dreamed of. Now he desires to share his music with as many people as possible.

Stroboskop

Stroboskop består av den klassiske jazzbesetningen: gitar, kontrabass, saksofon og trommer. Musikken er alt annet enn hva man kan forvente seg fra en slik besetning. Komponistene er inspirerte av indierock, bepop og sambarytmer. Legg på gitar, saksofon og elektrisk energi, så får du Stroboskop! Simon övinge - gitar Björn Petersson - kontrabass Christian Quadra - saksofoner Ingvald Vassbø - trommer

Stickanz Danzband

Stickanz Danzband - en glad o gal gäng som tycker om att ha det lite kul med den svenska dansbandstraditionen. Boka oss för små o stora uppdrag!

Sleepover

Sleepover er en trio bestående av Tobias Pfeil (Gitar, Vokal), Ole Mofjell (Trommer) og Rasmus Lund (Tuba, Ipad). Bandet utforsker improvisasjon i et J-pop inspirert pønk-univers. Bandet er kjendt for sine ektremt energiske opptredener og sitt massive lydbilde. SLeepover har utgitt 5 albumer og turnert i hele skandinavia.

SASSY 009

SASSY 009 er en ny elektronisk trio fra Oslo/Bærum bestående av Sunniva Lindgaard, Teodora Georgijevic og Johanna Scheie Orellana.

Solvind

Solvind ble til i 2013 da besetningen ble komplett med Marie Trømborg Mykland som vokalist og gitarist. Benjamin "Bosse" Krogh Kiønig på gitar, Ravn Erik Torsteinsson Næss på bass og Rikard Noer Dotzler på trommer hadde allerede i forkant spilt sammen i et år. I 2014 kom singelen "Go fly a kite ut" og deretter kom urørt anbefaling, oppvarmingsjobb for Team Me og spillejobb på Studentersamfundet i Trondheim. Siden da har bandet spilt i minst 6 konserter i året og gitt ut 2 EP'er: Solvind (2016) og All of a Sudden (2017), begge med egne singler som har blitt anbefalt og spilt av på NRK P3.

SIGRID

«Norges kuleste artist akkurat nå», skrev Dagbladet etter maktdemonstrasjonen på Øya. I løpet av kort tid har Sigrid blitt ikke bare Norges, men verdens popyndling. Ultrahiten «Don’t Kill My Vibe» – hottest track in the world og ukas låt på BBC Radio 1 og A-listet på P3 – brukte tre dager på å bli avspilt over én million ganger på Spotify, og er i skrivende stund oppe i nesten 15 millioner. Oppfølgeren «Plot Twist» har nesten åtte millioner avspillinger, og ble nylig A-listet på både P1 og P3. Hun har ellers gjestet blant annet James Cordens The Late Late Show og Jools Holland – og en rekke store radio- og tv-opptredener er varslet fremover. Hun har blitt omfavnet av Apple Musics enorme, nye konsept Up Next, og BBC gjorde nylig et lengre dybdeintervju med henne. I sommer har Sigrid gjort et knippe større festivaler som Roskilde, Glastonbury, Bergenfest og Øya.

Soulmates

Soulmates spiller, som navnet tilsier, sjangeren soul. Vi digger sjangeren så mye fordi den er så mangt! Det kan være både blues-, jazz- og funkinspirert, samtidig som det kan være groovy neo-soul. Når vi spiller presenterer vi en god mix av dette, med Amy Winehouse og The Commitments som noen av innflytelsene våre. Totalt består vi av to vokalister, en saksofonist, en keyboardist, en på gitar samt bassist og trommis. Da vi startet å spille sammen i begynnelsen av 2017 var vi fast bestemte på å skrive mest mulig egen musikk, og dette målet har vi levd opp til. Håpet er at musikken vår får deg til å svinge på hoftene, men også felle en tåre eller to. I tillegg til dette vil vi gjøre uforglemmelige liveopptredener med god stemning, dansing og mye moro. Av erfaringer har vi spilt mange konserter i nærmiljøet, blant annet på Byfesten i Lillestrøm og en rekke andre scener. I mars 2018 skal vi delta i Emergenza festivalen på John Dee, det blir utrolig moro! Vi gleder oss masse til å spille videre, og håper at BandOrg vil åpne nye muligheter for bandet!

Sara & Arash

Søskenparet Sara & Arash er friskt tilskudd til Norges hiphop-fauna. Gjennom glede, energi og med varme personligheter blir Sara & Arash verdsatt av publikum og musikkelskere, så vel som arrangører og presse. Sara & Arash er født og oppvokst i Norge, med persiske røtter. Persisk musikk og oppveksten i Kristiansand er grunnlaget hvor Sara & Arash finner kreativitet og skaper sitt særegne lydbilde. De siste par årene har duoen tilbrakt på flere omfangsrike turnéer i samarbeid med Kulturtanken. De ga nylig ut dobbelsingelen "Danse danse" og "Måten du gjør det", med en tilhørende kortfilm. Det kommer to dobbeltsingler til, som skal kulminere i et album i løpet av det første halvåret i 2018.

Strengeplukk

Strengeplukk (tidlegare Strengeplukk & Felegnukk) er eit bluegrass-band som vart etablert i Stavanger hausten 2015. Det heile starta då dei tre blågrasnyfikne karane Jakob Folke Ossum(gitar), Nikolai Storevik(fele) og Andreas Barsnes Onarheim(mandolin) byrja å spele saman. Få månader seinare vart også Thorbjørn Bilstad Olsen(banjoist og tidlegare bandkamerat av Andreas) og Lasse Gjestrud(bass) med på festen. Etter eit knallkjekt halvår med bandet, flytta Gjestrud imidlertid til hovudstaden og bestemte seg med det for å la nokon andre ta over bassroret. Kort tid seinare tok Vidar Starheimsæter frå Lærdal i Sogn over denne rolla. Bandet spelar både tradisjonelle amerikanske bluegrassongar og fiddletunes, så vel som orginale eigenkomponerte låtar, alt med og utan trestemt kauking. Etter eit knapt år med blågrasen har bandet hatt fleire spelejobbar i Stavanger samt ein EP-innspeling som vart sloppe våren 2016. Sumaren 2016 la bandet ut på ein tovekers turné, samt at dei spelte på fleire festivalar. Dette vart til saman eit tjuetalls konsertar. Sidan den tid har bandet spelt konsertar med jamne mellomrom samt spelt inn sitt første fullengdaralbum som er planlagd for slipp i januar, 2018.

Soft Punch

Soft Punch med spiller pop med gamle synther, deilige gitarriff og uttrykksfulle melodier. Med utspring fra jazzmiljøet i Stavanger har de siden oppstarten i 2015 spilt flere konserter, vært på Norgesturné og varmet opp for Dråpe og Broen på Tou Scene. Høsten 2016 ble låten "So Don't You Go" anbefalt av Urørt.

S⊙NNERAVEG⊙

Brødrene Eirik og André startet tilbake i 2007, men bandet S⊙NNERAVEG⊙ så dagens form høsten 2016. Med tilhold i havgapet utenfor Tromsø, lager S⊙NNERAVEG⊙ stemningsfull og følelsesladet rock på ekte nordnorsk.

Selma

Selma er en indiepopgruppe fra Seljord i Telemark, oppkalt etter den lokale sjøormen.

Strange Hellos

Strange Hellos was started as a studio project fall 2015 by Odd Martin Skålnes (O. Martin, Aurora), Birgitta Alida Hole (Lumikide), Fredrik Vogsborg (The Megaphonic Thrift, Casiokids) and Even Kjellby (Great News). Big sound, catchy melodies, dreamy vocals and dirty guitars are the main focus when Strange Hellos gather to create music - a form of new-power-pop with delicious references including Teenage Fanclub and Cocteau Twins.

Symra

Symra er eit ekte sunnhordlandsk rockeband som spelar sjølvkomponert, alternativ poprock. Beståande av Øyvind Kleppe på vokal, Morten Engebretsen Stokke og Henrik vatle på gitar, Ole Martin Hauan på bass og Henrik Sebastian Epland på perkusjon har dei planar om å ta verda med storm. Ikkje berre spelar dei tøff rockemusikk, men dei spelar også på sjarm. Dei er fem mannfolk av størrelse Large, med slektskap frå både Stord, Tysnes og Bømlo. Trass i dette, har dei veldig god kjemi, og byr på ei orgasmisk musikkoppleving.

SIBIIR

Metal/Hardcore. Utgitt 7" på Disiplin Media 2015, s/t album på Fysisk Format 2016. Består av Jimmy Nymoen, Steffen Grønneberg, Kent Nordli, Eivind Kjølstad, og Tobias Gausemel Backe.

Sinnep

Sinnep is a pop band/Art machine made of six Icelanders living in Norway. It started in 2017 and is a lot of fun. A rolling creative snowball from hell

samū

samū er Trine og Sanders musikalske verdener i møte med hverandre. Sammen lager de retrospektiv og relevant popmusikk som trekker i mange retninger og som påvirkes av blant annet 60-tallets pop og psykedelia, 70-talls soul, 80-tallets svulmende ballader og 90-tallets synthpop, alt sett gjennom eksperimentelle, moderne øyne. Tekstene tar opp eksistensielle temaer, ofte skrevet fra et naivt perspektiv. samū har spilt inn sine første låter i Øra Studio med Karl Klaseie og signa med labelet NO FOREVERS. I løpet av høsten 2016 har de gitt ut sine to første singler "How It Works" og "In My Head". På nyåret er bandet igang med å planlegge innspilling av deres første album.

Sahg

Sahg har båret fakkelen for heavy doom metal trofast siden debutplaten Sahg I rystet metalverden i 2006. Ni år senere så bandet døden i hvitøyet da to av medlemmene sluttet på samme tid i 2015. Men i 2016 reiste Sahg seg fra de halvdøde, med to nye bandmedlemmer og sitt femte album, med den kledelige tittelen Memento Mori (husk at du skal dø). Bandets nær-døden-opplevelse og bortgangen til rockelegendene Lemmy Kilmister og David Bowie var blant inspirasjonskildene til det nye albumet, som skal minne oss på at vi alle er dødelige. Memento Mori er sprekkeferdig av nyvunnet, mørk energi, og lovordene som fulgte utgivelsen viste at Sahg hadde kommet styrket ut av den eksistensielle krisen. Internasjonal metalpresse ga albumet høye karakterer (Deaf Forever, GER: 9/10, My Global Mind, US: 10/10, Gaffa, NO: 5/6, Metal Hammer, NO: 9/10) og Memento Mori endte opp på flere Årets Album-lister. Høsten 2016 la Sahg ut på europaturné som direkte support for de svenske prog-gigantene Opeth og co-headlinet europeiske klubber sammen med finske Jess And The Ancient Ones. Turnéen fortsetter i 2017, og du kan forvente et band som spiller som om det står om livet. For hvem vet – det kan faktisk være det som er tilfelle. MEMENTO MORI

StenzbölBanden

Stenzbølbanden er et rock/hiphop band som ble startet i 2015 av Rune tørhaug, Simen Stensbøl og Lars haugen. De holder alle til i Oslo, men er oppvokst på tre vidt forskjellige steder. Rapperen stenz (Simen Stensbøl) er fra Kongsvinger, trommisen Rune fra Trondheim og gitaristen Lars fra Senja. De møttes først gjennom skole og fant ut at de ville prøve å lage et eget Sound med å blande de ulike sjangerene som de hadde bakgrunn fra. Kort tid etter I 2016 slapp de sin første single Til Arbeiderne. De er inspirert av band som Rage against the machine, onkl p og de fjerne slektningene, kaizers orcestra og nirvana. Tekstene deres er ofte samfunnskritiske og humoristiske. Et eksempel på dette er i singelen deres "merkeklær", hvor de kommer med linjer som "barna jobber jo med et smil". I 2016 utvidet stenzbølbanden seg Jøran Normann, Olve flakne og Marte Bjørnsdatter setssas ble faste medlemmer av bandet. I tillegg har de med seg Anders langberg og Bård Holand som live musikere.

Sobre Todo Nombre

Coming from the city Bogotá, Colombia by the end of 2006, STN took the sounds of Hardcore and Progressive Metal to strongly position in the local and national scene a few months after its beginning. In June 2009 they took part in an international event for the first time in Costa Rica with the american band For Today well known for their breakdowns. In July 2011 after releasing a couple demos the years before, they go into the studio to record their first EP called “Abba Father” produced by Daniel Florez (Getaway Recording) and mastered by Jay Mass (Defeater/Getaway Recording). It had 6 songs with alternate guitars, riffs, sing alongs and dynamic breakdowns, along with a versatile acoustic track. In November 2011 they go on their first international tour playing in Norway, Switzerland and Spain. In 2012 they join the U.S organization Come&Live! as part of their international artist roster. In 2014 they’re invited to play in Mexico for the first time, as part of the Exódo Festival and a show in Mexico D.F. After almost 2 years in hiatus, in 2015 the vocalist moves to Madrid, Spain and joins forces with with the first guitarist and co-founder Felipe Rodriguez who lives in Norway, and they decide to kick off the band once again releasing the single “Everlasting home” produced by Daniel Florez in collaboration with vocals by Sebastián Elizondo from the band Darkness Divided (Victory Records). With a new line-up settled in Kristiansand, Norway; they enter in the studio with Alex Cappa (Metal Factory Studios) in Madrid with Daniel Florez one more time, they started the recording process of their new album called “Battleground”. 5 tracks completely filled with harmonies and energetic riffs and effusive vocals with great variety which opens up a more mature and strong sound. This new EP has been released on March 30 of 2017.

Shan

Gruppen har spilt sammen siden tidlig 2014 og har funnet sitt uttrykk gjennom kollektiv komponering, noe som gir musikken et sterkt preg av hvert enkelt av medlemmenes personlige uttrykk og kvaliteter. Stilarten deres har vært omtalt som "grenseoverskridende" og "progressiv" da de ikke går inn for å underlegge seg én sjanger; gruppen går inn for å gi seg selv og publikum overveldende musikkopplevelser. "Gjengen i Fjellparkfestivalen har gjort det igjen! Det er ikke hvert år dette skjer, men når det skjer, er det virkelig STORT! Følelsen av å være med - helt i begynnelsen - av noe som kan bli skikkelig SVÆRT. Merk dere navnet Shan! Kom på Fjellparkfestivalen og opplev dem. Dette er kjake-på-gulvet-frysninger-og-en-tåreskvett-musikk som bergtar fra start til slutt. WOW!" - Dommer Rebecca Reimers etter Fjellparkuttak 2016: Flekkefjord.

Søstrene Thauland

Bandet Søstrene Thauland ble startet opp i januar 2014 og har holdt konserter i Kristiansandsområdet og i landets mer perifere områder. Bandet består hovedsakelig av studenter fra musikkonservatoriet ved UiA, med tvillingsøstrene Renate og Susanne i spissen. I 2016 holdt de sin første sommerturné med spillesteder fra Sør- til østlandet og satset stort med et samarbeid med UiAs salongorkester på julekonsertene deres under navnet "Julekveldens mysterium". Søstrene Thauland Trio er kjent for sin særegne besetning og sine mange instrumentskifter under konsertene. Med sitt utradisjonelle uttrykk briljerer de i grenselandet mellom vise-pop, jazz og folkemusikk. Med sine instrumenter trombone og klarinett, i tillegg til vokal og perkusjon, skaper de et unikt sound. Det resterende bandet er per i dag Joachim Orseth på diverse strykerinstrumenter, gitar og piano. På større oppsetninger, som julekonsertene deres og 16. mai- tradisjonen "konsert i et tre" bruker de dyktige innleide musikere som supplerende band. På årets trekonsert kommer det velkjente munnspillfantomet (VG) Charlie Blackwater som gjesteartist.

Sondre Ferstad Ensemble

Sondre Ferstad Ensemble spiller bandleder Sondres komposisjoner, skrevet for et ensemble hvor åtte musikere med bakgrunn fra jazz og klassisk musikk møtes. Musikken er Sondres fineste musikalske idéer og spenner fra å være små minimalistiske konsepter til dramatiske og heftige riff og rytmer. Musikken har sterke referanser til bl.a. Christian Wallumrød Ensemble, Ola Kvernberg og norsk salmetradisjon, noe som resulterer i et tidvist lekent og åpent landskap, og tidvist strengt gjennomkomponerte låter. Alle musikerne har bakgrunn fra de profesjonelle musikerutdanningene ved NTNU i Trondheim for jazz og klassisk musikk.

SKANDALE:bandet

SKANDALE:bandet ble aldri stiftet, det ble aldri etablert eller samlet gjennom at fem talentfulle musikere ramlet over hverandre på Dickens en gang da sildefiske og hermetikk sysselsatte hele Stavanger. Det er alt vi vet...

Sør for Sahara

*Afropop på trøndersk* Sør for Sahara er et Trondheimsband som blander 80-talls klubbmusikk fra Zimbabwe og trønderske tekster. De tar utgangspunkt i ’sungura’ som er et skattekammer av en musikksjanger preget av deilige, intrikate og hypnotiserende gitarmønstre. Sør for Sahara har adoptert denne sjangeren og har filtrert den gjennom en trønderbart. Resultatet er en forfriskende varmebølge av toner, som danner en bro over ekvator.

Sobre Todo Nombre

Sobre todo Nombre (Over alle navn- på norsk) er et metal-core band som har sin base i Kristiansand, Norge. Bandet kommer opprinnelig fra Bogotá, Colombia men for et år siden flyttet bandet til Kristiansand. Bandet består av to colombianere og tre nordmenn. Dette musikalske prosjektet begynte i Bogotá i 2006. Sobre Todo Nombre har utviklet seg ut ifra Hardcore og Progressive Metal rytmer.

Steinsopp

Steinsopp består tre forvirrede unge menn i alderen 19-24 fra Aurskog, en nitrist liten grend i skauen mellom Lillestrøm og Sverige. Vår primitive tykkriffede rock n' roll er preget av en oppvekst i ingenmannsland og stinker således av elg, slitne instrumenter, billigøl og gamle Black Sabbath-plater. Etter å ha terrorisert lokale kulturmønstringer, menighetskvelder, familiemarkeder og festivaler i en årrekke har vi omsider kastet loss, rettet vi våre soniske kanoner mot den galaktiske horisonten, og sluppet et heidundandres sci-fi eventyr av ei debutplate. God tur!

Sommartider

Bandet kom sammen i 2012, først og fremst for moro skyld etter å ha lekt med ideen om et svenskeband i lang tid. Det er noe spesielt med vårt forhold til musikalske storebrødre og søstre i Sverige. De får det til. De er forbilder og helter som har fargelagt vårt musikalske landskap Norge. Svenskene sang på svensk og fikk dette til å låte tøft i mange år før Jokke og Dum Dum Boys endelig fikk norsk til å høres ut som et troverdig språk for pop og rock. Reportoiret er skreddersydd for forsamlinger som sårt trenger en stor festaften. Allsang, hopp og dans er sentralt. Konsepter er enkelt: Når du snubler hjem fra en konsert med Sommartider skal du ikke savne en eneste svensk hit og du vil ha uendelige minner om blå himmel, sol og kjærlighet!

Satans Bra

Satans Bra startet opp sommeren 2016, men har på den korte tiden allerede vært på skandinavia turné.

Samana Rising

Formed in 2016, Samana Rising from Bryne features a fresh take on today's popular music blending different styles to create their own musical genre.

Skybrudd

Skybrudd er et band som med sitt mørke, dynamiske og hypnotiske lydbilde lokker publikum med på en episk reise ned i en dyster katakombe av lyd. Musikken beveger seg fra tunge, rytmiske partier til de mest vakre harmonier med en mystisk følelse av desperasjon som lusker rundt i buskene utenfor. Bandet ga i sommer ut sin første EP med hele tre knallharde, mørke og følelsesladde låter. https://open.spotify.com/album/2cv9o1qZBCM4CtGCKDb5Kx

Skato

Skato

Skato er et bluesrockband fra Lom kommune i Nord-Gudbrandsdalen. Vi skriver og komponerer egne låter. Spiller for å ha det moro, men har en drøm om å nå større scenegulv. Teksten i låtene er for det meste inspirerte av det lokale miljøet der vi kommer fra. Medlemmer: Steinar Odde - vokal, Kristian Brustuen - leadgitar, Jo Jordet Lund - Rytmegitar, Sindre Garmo - bass, Sindre Mæhlum - trommer

Sthøy

Sthøy

Sthøy består av Herman Solstrand - Gitar og vokal Henry Solstrand - Bass og vokal Trym Eide - Trommer og backing-vokal og spiller musikk som for det meste faller inn under stoner-punk og fuzz-pop, samtidig som den også henter mye inspirasjon fra grunge, shoegaze, noise-rock, indie og emo. Sthøy begynte smått som et studioprosjekt i 2013, da brødrene Herman Solstrand og Henry Solstrand gikk sammen for å skrive låter og spille inn demoer. Mot slutten av 2014 gikk de inn for å ta prosjektet videre til et reelt band, og fikk med Trym Eide på trommer.

Set One's Cap

Set One's Cap

Set One's Cap kunne ikke hatt en bedre start på karrieren enn da de spilte foran 600 tilskuere på Rockefeller Music Hall i Oslo. Gutta sikter høyt og tok utfordringen på strak arm. De leverte et forrykende show, til tross for at bandet ble stiftet kun noen få uker i forkant av opptredenen. Det hele startet da låtskriver/gitarist Carl-Viktor Guttormsen, som hadde behov for en vokalist for bandet, tok kontakt med vokalist / låtskriver Joakim Juul. Ideen var å få han med på det kreative teamet. Det tok ikke lang tid før de seks unge musikerne, som alle har en engasjerende og eklektisk musikalsk stil, fant tonen og begynte å skrive fengende rytmiske pop/rocklåter, med klare elementer av pop, rock, jazz og blues. Resultatet av dette ble Set One's Cap

ST. NIKLAS

ST. NIKLAS

Based out of Northern Europe, Norway, ST. NIKLAS has acknowledged the importance of music in people’s everyday life. «Music is a language that everyone speaks and it’s in our veins. It has it’s own unique way of triggering emotions, and it’s for me the compass in life I always can rely on, to know that I’m on the right path». With a raw expression and a graveled yet fragile voice, he is an artist that presents strangely familiar, yet refreshingly innovative lyrics that are honest and strong.
His sound breaths and moves from indie pop to indie rock. The theme of the songs reflect the melancholy that lives within and the yearning for a big sky and an open road. His songs have gained much airtime on Norwegian broadcasting stations such as Norway's biggest radio station NRK p1 which has over 2 million listeners daily. The single «Wasteland» and «Fire With Fire» ended as a semifinalists in the «International Songwriting Competition 2013 & 2014» in the United States, where names like Adele, Rihanna, David Massey and BBKing have been among the judges.

Simen Mitlid

Simen Mitlid

Oslo-basert folkpop. Opprinnelig fra østerdalen.

Sustained Gain

Vi er et band fra Lillestrøm-området og har veldig lyst til å spille på Granittrock 2015! Musikken vår kan beskrives som grunge/alternativ-rock fylt med fuzz, distortion og innslag av psykadelia. Tideligere har vi blant annet varmet opp for Honningbarna på BLÅ (video), Screams Of Scarlet på Vintermyggen, Kattarock 2015 og spilt utallige konserter rundt om kring på romeriket. Vi tror vi kan passe godt inn på festivalen deres!

Skaarv

Skaarv

Skaarv er et metalband fra Harøy ytterst på mørekysten. Bandets egen form for sludge-metal er laget for å trenge gjennom en konstant vegg av kuling og sjøfokk. Skaarv er:  André Iversen Peter – Vokal Øyvind Vasstein – Gitar Kurt Idar Harnes – Gitar Frank Ulla – Bass Arne Martin Harnes – Trommer Utgivelser: Seed Of Justice, Kelp Forest Records Records, Februar 2015

Seven Impale

Seven Impale

Seven Impale ble i 2010 startet av Stian Økland og Fredrik Mekki Widerøe. Det progressive jazzrock bandet har etter vært høstet internasjonal annerkjennelse med utgivelsene "Begining/Relieve" (EP, 2013) og "City of the Sun" (LP, 2014). Bandet blir blant mange ansett for å være blant de mer lovende progressiv rock bandene på verdensbasis og har med sitt unike sound en stadig voksende fanskare i både inn- og utland. Seven Impale består av Stian Økland (Vokal, Gitar), Erlend Olsen (Gitar), Benjamin Mekki Widerøe (Saksofon), Tormod Fosso (Bass), Håkon Vinje (Tangenter) og Fredrik Mekki Widerøe (Trommer).

Sauropod

Sauropod

Sauropod er resultatet av å blande poesi med skitten, minimalistisk rock og skjærende skrik med søte melodier. Sauropods elementære line-up med gitar, bass og trommer underbygger Røyengs kompromissløse vokal og Waal Larsens bekymringsløse koring, drevet av en massiv bølge av energi fra Apeness’ trommesett. Musikken deres er full av intense, fornøyelige hooks, overraskende musikalske referanser og tekster som gjør deg skjelven inn til margen. Sauropod leverer skjønnhet pakket inn i galskap.

Sara & Arash

Sara & Arash

Søskenparet Sara (f. 1991) og Arash (f. 1992) Safartabar har gjort flere hundre liveshows og varmet opp for bla.a. verdensstjernen The Game, gjort ”Fjern deg” sammen med Karpe Diem, opptrådd på arrangementer sammen med f.eks. Tone Damli og LidoLido, mens Sara er med i årets Gatekunst-prosjekt.

Svømmebasseng

Svømmebasseng

Svømmebasseng er et seksmannsband fra Oslo. De lager fengende, sommerlig og lett popmusikk på lik linje med The Whitest Boy Alive. I tillegg til dette har de samme elektroniske vibbene som Phoenix. Dette er musikk som er skapt for en varm sommerdag. Gruppen har holdt på siden tidlig 2013, og har spilt på festivaler i Bergen og Grimstad i sommer. I sommersolen fikk de fremmøtte kjenne bølgeskvulp og lyder med tropisk ettersmak. Svømmebasseng ble startet som et instrumentalt prosjekt, men ble med tiden til en gruppe med to vokalister; ei kvinne- og en manne-røst. Låtene ble med ett fruktigere og innehar nå et større preg. Gruppen spilte på ”Get Dancy” på Landmark i Bergen i september 2013. Fullt hus og god stemning var resultatet.

Sigrid Zeiner band

Sigrid Zeiner band

Sigrid Zeiner begynte i 2011 da Sigrid Zeiner-Gundersen begynte å skrive og produsere sine egne låter. Hun la ut første låta 'Naked To The Fingertips' som øyeblikkelig fikk NRK Urørt's oppmerksomhet og har siden den gang spillt på Slottsfellfestivalen, blitt brukt i TV-serier og ble ukas urørt i august 2012. Sigrid jobber for tiden med debut EP i White Room Studios i Asker og håper på release i starten av 2014.

Svankropp

Svankropp

With a wide array of influences such as Deerhoof, David Bowie, Prince, Joy Division and the Cure, the Swedish/Norwegian Svankropp inhabits a musical world that is distinctly their own no matter what they do. Their music marries the rough and the dark with the lush, dreamy and glamorous.

SPHERE

SPHERE

Sphere is a metal band playing technical, modern metal with challenging rhythms and melodic choruses. It was formed late summer of 2012 where the focus was to gather band members that had the skills to play complex music, but also a dedication, willingness and availability to work hard to reach the band’s goals. During the autumn the band recorded their first album, ‘Primordial’, at Strand Studio. During the winter the band has focused on rehearsals to be able to sound as close to the record as possible, and getting ready for concerts and tours. The time has also been used to work close with Erik Burton Kirchner Art (US) to form the artwork for the album. The music is characterized by the low notes from the 8-string guitars and 6-string bass in combination with complex rhythm figures with a high degree of variations that really challenges the mind. The vocals are a mixture of growling and singing, creating variations in the songs that makes the listening more easy and interesting

Simen Mitlid

Simen Mitlid

Plateselskapets promotekst fra forrige EP slipp. Et sted mellom Neil Young, Nashville og kjerneområdet for gammel furuskog i Sør-Skandinavia finner vi Simen Mitlid. Amerikanskinspirert folkpop med dypt Skandinavisk alvor aka Simen Mitlid, nytes best alene, i samvær med melankolien. Dette er en type alvor vi har savnet i en tid hvor Rihanna og svenskpop preger radiokanalene. Fra Os i Hedmark skulle det komme. 21-åringen har tilbragt vinteren i Crystal Studio i Oslo med produsent Kristian Harnes. Med på platen er også anerkjente musikere som Kurt Andrè Aase (Pony the Pirate, SynKoke, Supermale) på trommer og bluegrasskongen Espen Svenungsen på banjo.

Schöders Protest

Schöders Protest

Jentene som får deg til å gråte og le startet sin karriere sommeren 2012 hvor de begynte å spille på de instrumentene de kan. Videre laget de flere og flere låter i varierende sjangrer. De spiller låter gir deg ettertanke og som du kjenner deg igjen i. Bandet er akkustisk og gir en god følelse av hygge.

Sløtface

Sløtface

Slutface er punchy, indieskranglete dansemoro med inntrykk fra annen indierock som The XX, The Black Keys og The National, blandet med inspirasjon fra artister som Fiona Apple og The Pixies.Med tekster om 80- tallsidoler og realistisk forelskelse akkompagnert av fengende gitarriff og livlige trommebeats håper de på å få hipsterfoten til å trampe så gulvet svinger. Paralleller kan trekkes til Rilo Kiley og The Wombats. -- Bandet ble startet høsten 2012, og hadde konsertdebut på Hoveslaget 2013, Checkpoint Charlie, Stavanger. Jenten og de tre guttene jobber seg inn i undergrunnsmiljøet i Stavanger med sin angstpregede unge sjarm tatt rett ut av en Tore Renberg roman. Hvis du er en melankolsk, alkoholberuset tenåring, eller en naiv voksen med kjærlighetsangst kommer du til å nikke anerkjennende når Slutface entrer scenen.

Shimmering

Shimmering

Shimmering er et prosjekt startet av trommeslageren og låtskriveren Bendik Hovik Kjeldsberg (21) fra Horten, Vestfold. Musikken han skriver til Shimmering betraktes som variert, melodiøs, til tider utfordrende og fargerik, formidlet gjennom et originalt, friskt og kreativt sound, og den inneholder elementer fra rock og jazz samt mer eksperimentelle lydbilder som skaper en behagelig og variert stemning.

STEENKIER

STEENKIER

Vi spiller rockeklassikere fra 60, 70, 80 og 90-tallet. Vi nevner AC/DC, Beatles, BTO, Bon Jovi, De Press, Free, Prudence, Pink Floyd, Rolling Stones, Thin Lizzy, Twisted Sister, Whitesnake og ZZ Top.

Spurv

Spurv

Oslobandet Spurv fremfører instrumentell postrock inspirert av Godspeed You! Black Emperor, This Will Destroy You, Sigur Rós og Red Sparowes. Bandet ga ut to låter under navnet Triistan i postrock-fanzinen Compilation #3 , men byttet siden navnt til Spurv.

Seven Impale

Seven Impale

6-mannsband fra Bergen med bred sjangerbakgrunn (jazz, klassisk orkestrell musikk, opera, korps, metal, rock generelt, elektronisk musikk osv.) blandet sammen til en monumental potpuri. Fokusområder innen musikk er detaljrikdom, akkordklanger, dynamikk og progressivitet. Bandet ble startet i 2010 og konseptet og utrykket har bli utviklet på veien. Ønsket har alltid å kunne skape unik og ny musikk med samtidige dype referanser til andre musikere.

Sigurd Julius

Sigurd Julius

Få år er gått siden møbelsnekkeren Sigurd Julius tok fatt i gitaren for første gang, men få år er tydeligvis mer enn nok. Med låter som Sidensvans og Gi et lite pip tok det ikke lang tid før ballen begynte å rulle. Etter et års tid med jobbing i bandrommet debuterte det sju mann sterke orkesteret for et overfullt Café Løkka i april, og ble fort en snakkis i miljøet. I løpet av de påfølgende månedene har Sigurd Julius vunnet Bandwagon, blitt anbefalt av Urørt, spilt på Festningen, spilt i kirka, fått godord av selveste Åge og blitt avspilt på radio. Det har gått fort og det kommer nok til å gå enda raskere i tiden framover. Sigurd Julius har en karisma det er umulig ikke å like, og en formidlingsevne som målbinder alle og enhver. Med et knallsterkt band i ryggen, kokt sammen av barndomskompiser og kremen av musikere i undergrunnstrondheim er det bare snakk om tid før Sigurd Julius er på alles lepper. Både hipsterne og bestemødrene.

Sturle Dagsland

Sturle Dagsland

Sturle Dagsland is a young and highly acclaimed musical outfit from Norway. They alternate at playing on an array of instruments and electronics, harmonically creating an expressive-progressive ever-changing soundscape dominated by Sturle's unrestrained innovative vocals ranging from ravening ferocious screams to virtuous angelic chanting. His distinctive voice, large vocal range, multilingual lyrics and unique approach to songwriting and composition won him the "Emerging Artist" award in Copenhagen in 2012, and they have toured extensively all across the world ever since.   "An adventurous spirit, a unique sound and an irrefutable intensity... The music has a primitive and ethereal feeling. It's dark, disruptive, astonishing and groundbreaking...They cannot be categorized, because they sound like nothing that already exists." - The Wall

Solid Comfort

Solid Comfort

Solid Comfort Siden starten i 1998 har Solid Comfort utmerket seg som et rått, karismatisk og sjelfullt bluesband. De leverer en tvers igjennom ekte vare med både trøkk, dynamikk og svette. Disse gutta kliner til og leverer alltid varene! Med selvkomponerte låter, skeive groove, munnspill, slide gitar og rå vokal har Solid Comfort skapt et distinkt og originalt uttrykk. De har bak seg en mengde konserter, bla. Trollblues, Oslo BK, Kongsberg BK, Skedsmo BK, Aalesund BC, Laagendelta BK, Tønsberg RC, The Taybank i Scotland, Svalbard m.fl., med meget gode tilbakemeldinger. Book dem nå! Tilbakemeldingene fra tidligere jobber tilsier at dere ikke vil angre! Bandets live-Cd består kun av egne låter og ble tatt opp på Skedsmo Bluesklubb, Kulturpuben i Lillestrøm i 2009 og sluppet på Norsk Bluesunions årsmøte i oktober samme år hvor hver deltakende bluesklubb mottok ett eksemplar. Mvh. Solid Comfort Tlf. 90690497 Stein / 95917189 Ronny/ 93008541 Roar

Shattered Society

Shattered Society

Bandet "Shattered Society" ble startet tidlig i 2010 og er et hardcore / metal band fra Bergen. Shattered Society startet med bandmedlemmene Eivind Trengereid på gitar, Mikal Gehrmann på bass, Andre Solberg på gitar/backingvokal, Frode Hennoe på vokal, og Simon Søviknes på trommer Shattered Society slapp sin første EP på nyåret av 2011, med navnet Blisters Sore. Iløpet av våren 2011 sluttet tidligere vokalist Frode Hennoe, og ble ertstattet av Toni Amengual. Iløpet av 2011 og 2012 spillte Shattered Society konserter over hele vestlandet før bandet ble med Six Feet Under på turne over hele Tyskland. I 2013 ble tiden begrennset pga flere medlemmer startet familie, og dette endte opp med at Andre Solberg sluttet i bandet, og Haakon Hopland ble satt inn. Etterhvert sluttet Simon Søviknes og Toni Amengual og ble erstattet av Kristoffer Halvorsen(trommer) og Richard Gåssand(vokal). September 2017 slapp Shattered Society sin første Single på 4 år med navnet Dead And Divine, og jobber med å ferdigstille sitt første studio album "GREED".

Sandmarx

Sandmarx

"The voice of Sandra Szabo is like an angel's kissed by the devil"​ - Der Spiegel. Sandmarx is a modern hard rock band formed in Norway by Sandra Szabo and Marcus Greenway in 2009. They are known for their solid and powerful live shows, and their close contact with the audience. In March 2014 Sandmarx finished recording their new album "The Perfect Storm" in studio with Bjørnar Nilsen and Arve "Icedale" Isdal from Enslaved and Audrey Horne.

Skrømt

Skrømt

Akkurat som enhver aksjon har sin naturlig reaksjon, og like sant som at natt alltid følger selv den lyseste, varmeste dag, finnes det alltid ett behov for å hylle de utstøtte, å se de ri inn i byen på sine mørke, avmagrede hester, og la hule, dystre røster synge ut om tap, svik, ubesvart begjær, uhell og misère. Ett fortapelsens korstog over fruktbar jord, som skapt for å minne oss på hvorfor vi lever med disse polerte illusjoner av en perfekt verden. Vi har alle våre Skrømt, og fra tid til annen, om enn i korte glimt, lar vi de styre verden.

Om bandorg

Meny høyre Mall Girl (foto: Fuksia)

BandOrg er en organisasjon for folk som spiller i band. Vi støtter med kunnskap og midler for å gjøre det enklere, kjekkere og bedre å spille i band.

Aktuelt

Meny høyre Pom Poko (foto: Kristin Slotterøy)

Hold deg oppdatert på hva BandOrg driver med og andre nyheter aktuelle for norske band.

Innmelding

Meny høyre Halie

Medlemskap koster kun 250 kroner pr band pr år (samme pris som for en billett og snop på kino!)

Penger

Meny høyre Foto: BandOrg

BandOrg fordeler flere millioner frifondkroner til egne medlemsband hvert år. Les om støtteordninger for band her.

Kurs

Meny høyre Foto: BandOrg

Kunnskap og kompetanse er viktig for utvikling og nyskaping. Vi tilbyr verksteder, kurs og mesterklasser.

Medlemmer

Meny høyre Sigrid (foto: Francesca Allen / Universal Music)

Vi har over 1200 fantastisk bra band på medlemslisten. Sjekk ut kremen av ny norsk musikk her.

Instrumentforsikring

Meny høyre Foto: BandOrg

Rolig, vi kan hjelpe deg. Kjøp instrumentforsikring fra kr 750 i året.

Kontakt

Meny høyre Tøfl (foto: Cato Romeo)

Har alt unntatt telex og faks. Gi lyd!

Sandvigå 7, NO-4007 Stavanger. Tlf: +47 51 84 66 57, E-post: bandorg@bandorg.no

Design by Ghost