Medlemmer

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Dangerface

DANGERFACE er oppskriften til vidunderlig øresus dagen derpå! Med tynne og hissige gitarer, buldrende driv av bass og trommer, sammen med en hjerne-smeltende vokal, smeller DANGERFACE deg rett i magen med sine skitne, catchy rockeriff.

Drolsum Stasjon

Drolsum Stasjon er et strengeensemble med 6 profesjonelle musikere fra Ringerike som sverger til autentisk og akustisk musikk med norske folkelige tekster. Etter å ha produsert 2 studioalbum, 5 singler, en musikkvideo, spilt over 160 konserter fra Kristiansand til Svalbard, høstet erfaringer fra 7 år med oppturer og nedturer, konsepter og turnéer, har nå Drolsum Stasjon landet solid i sin egen sjanger og sound. De startet i bluegrass-landskapet og har plukket med oss biter av norsk folkemusikk, lagt til noe mer blues og akustisk rock og drysset det de mener er det beste av norsk musikk over det hele. Resultatet er det de kaller Drolsum-sounden.

Daniel Hesby og De Unge Håpefulle

Daniel Hesby og De Unge Håpefulle spiller viseinspirert rockemusikk. Bandet ble staret av Daniel Hesby, Sturla Solheim, Emil Bringsli og Tommy Gulbrandsen mens de var musikkproduksjonsstudenter ved Høgskolen i Hedmark. Sommeren 2017 dro de til Sverige for å spille inn sin debut-EP, som vil bli utgitt julen 2017.

Det Skandaløse Orkester

Det Skandaløse Orkester ble startet opp i Bergen i 2011 av Sondre Jørgensen og Mats Erik Mikkelsen. Siden den gang har gruppen gjort en rekke legendariske konserter og spilt på festivaler som Nattjazz, Humorfest, Zappa Union, Jazzgard og Haugaland prog og rock. Det Skandaløse har også gjort seg bemerket som arrangør av sin egen festival for komediemusikk: Skandale Festivale. Debutalbumet “NO HAR DE LAGET SKANDALE IGJEN!” kom ut i Juni 2014 og blir blant annet beskrevet som: “Ein heilstøpt debut som får det til å rykke polyrytmisk i smilebanda” – (Dag og Tid, 15.08.14) Andrealbumet ble ferdig innspilt i 2017 og er klar for utgivelse våren 2018.

Download Bootlegs

Originally formed in 2014 Download Bootlegs is a band/collective consisting of creative people who's artistic expressions reach out various branches. By combining all of these different elements we write and produce songs for us as well as other bands and musicians. Our songs and sound vary as our members have a vast variety of influences but over all we tend to blend elements of Funk, Soul and Rock n' Roll as well as R n'B. After being on a hiatus the band/collective is back and looking to start working on it's own new material as well as collaborating with other musicians.

Disorderly House

Disorderly House lager organisk elektrofolk med frie låtstrukturer.

Dead Cats From Satan

Vi spiller Rock n´ Roll blandet med både melodiske melodier og knallharde riff. Inspirert av band som Overthrow, Kvelertak, Hold Fast og Tool.

Discotec Art

Discotec Art er ei gruppe som sét lyd på ulike stemningar, eller ”vibber” på godt norsk. Gruppa er inspirert av store filmkomponistar som blant anna Hans Zimmer, og Howard Shore. Vi komponerer små snuttar som kan vere kompatible opp i mot levande bilete. For å teste om lydklippa er kompatible, har kjørt verka våre opp mot våre assosierte opplevde augeblikk. Som å ligge på ei strand, eller opplevinga av eit møte med yrande dyreliv. Denne fusjonen mellom lyd og bilete var stor, og har gitt stor mersmak. Vi håper derfor å kunne dele oppdaginga vår med dykk der heime!

Despereaux

Despereaux er et progressivt hardcore-band fra Indre Østfold. Etter utgivelsen av deres første EP, Luna Pars Fortuna, har de spilt en rekke konserter innlands samtidig som de har fullført en ny EP, Hugging the Cactus. Tittelsporet ble anbefalt og spilt av Tete Lidbom, Ruben Gran og NRK Urørt, og den ble utgitt på samleplaten Bransjevelter #9. EPen, som slippes i september, er mikset av Fredrik Ingebrigtsen, mastret av Alan Douches (West West Side Music) og den inneholder seks sanger hvorav to sanger, "The Fighter" og "Anomaly", er kollaborasjoner med Eivind Vilnes (Don Wild). 5. mai slippes singelen "the Fighter".

Duality

Duality er en trio fra Steinkjer som blander alternativ rock med inspirasjon hentet fra elektronisk musikk, og som bruker samfunnskritikk og TV-skjermer på konserter for å formidle budskap. Etter at de slapp debut-EP-en "Confirmation Bias" i 2012 har bandet spilt inn enda 1 EP 3 singler, vært regions-vinnere i låtskriverkonkurransen Bandwagon, blitt signert hos plateselskapet High Ten i Oslo og fått hederlig omtale i Blackmoon Magazine for sin konsert på Fru Lundgreen i 2016. I 2016 begynte bandet å eksperimentere med å gjøre både musikken og konsertene sine mer hybride og glitch-digitale ved å ta i bruk elektroniske elementer i musikken, MIDI-triggere, trigge videoer på analoge TV-skjermer på scenen og gå fra analog gitaramp til digital.

Djevelkult

Svartmetall band stiftet i Gjøvik, Oppland i 2009. Utgitt en demo og en fullengder

Dr. Wessel

Dr. Wessel er et bluesband fra Kirkenes, som ble dannet i 1987. Bandet fremfører i hovedsak originalmateriale og er inspirert av band og artister som Dr. Feelgood, Fabulous Thunderbirds, B.B. King, ZZ Top, Stevie Ray Vaughan med flere. (Bandfoto: Yngve Grønvik)

Din Våte Drøm

Vi er et rockeband bestående av fire gutter på 21 år; Eilert, Magnus, Sindre og Sigurd. Vi begynte å spille gladpønkete rock sammen da vi gikk på Oslo Katedralskole, og har holdt det gående siden da. Alle har bandet som en viktig hobby, og siden i sommer har vi satset mer, og laget og fremført egne låter.

DAB

DAB er en trio fra Røros som høres ut som Hvitmalt Gjerde og Real Estate, med tekster på norsk om ting du både forstår og ikke visste at du forsto. De har nettopp gitt ut deres debut-EP "Rastløs EP" og har i den forbindelse spilt inn orgelet i en av Norges største kirker, og tatt med seg et trommesett ned i en gruve for å spille inn klangen man bare får 50 meter under bakken. På scenen er det kun gitar, bass og trommer. Enkelt og greit. Trioen DAB har eksistert i 1,5 år, og har spilt konserter på Røros, i Trondheim og Oslo. De ble valgt ut til å være med i den trønderske bandkonkurransen TM:live 2017, var Ukas Artist på NRK Trøndelag og ønsker ingenting annet enn at publikum går hjem med et større smil enn da de kom.

Dune Sea

Dune Sea er et prosjekt bestående av hovedsaklig Ole Nogva. Med en skamløs framferd er det beste (eller værste) fra seksti, sytti, åtti, og nittitallet blitt revet ut fra sin epoke, og sydd sammen til noe som i beste fall kan bli beskrevet som musikk.

Duckwalk Chuck

Hartslående rock'n'rollband fra Sandnes. God gang musikk som passer godt med kald pils.

De Daglige Brød

De Daglige Brød, populært kalt DDB, er hverken et bakeri eller en produsent av filmer med tvilsomt innhold. Det er ganske enkelt et rockeband tro mot god norsk rocketradisjon.

Diesel Gorilla

Diesel Gorilla

DieselGorilla har sitt utspring i to andre lokale prosjekt gutta har vært med på en gang i tiden. Benjamin Bråthen, Frode Fevang og Lars Erik Madsen spilte i Tønsberg-bandet DundrNova som bl.a. varmet opp for Turboneger og Valentourettes på Støperiet på henholdsvis Studentuka og Slottfjellfestivalen samt rocka rundt på østlandet for noen år tilbake.

Dawn of Retaliation

Dawn of Retaliation

Progressiv dødsmetall fra Stavanger. Startet opp i 2006 og ble først fulltallige i 2010. Etter en del utskiftninger og tilbakeslag stod vi på scenen igjen i februar 2012 og spilte en del konserter i Stavanger med bl.a. Blood Red Throne og 1349. Nå jobbes det med nytt materiale og fokuset for 2015 og fremover er innspillinger og konserter.

Dystopia Nå!

Dystopia Nå!

Kvartetten Dystopia Nå! fra Follo/Oslo spiller drømmende doom inspirert av byscener og industrilandskap. Kontrastene mellom lange euforiske melodier og seig, knusende doom står sentralt i uttrykket bandet leverer. I 2011 kom debuten "Syklus" ut på italienske kult-label Avantgarde Music, og høstet lovord i undergrunnsmagasiner verden over. Bandet jobber nå med sitt andre album, som vil være ute en gang i løpet av 2015.

DataTrompet

DataTrompet er en eksperimentell trio bestående av Idar Eliassen Pedersen på trompet, Marius Trøan Hansen på trommer og Andreas Røshol på laptop/vokal. Musikken de spiller baserer seg på komposisjoner som gir stort for improvisasjon og spontanitet. DataTrompet ble startet høsten 2014.

DRÖM

DRÖM søker med sin norskspråklige elektronikapop å skape et sterkt og ekspressiv utrykk, som tørr å være nakent og sårbart. De omslutter seg i mørke egenproduserte synther, nyopfunnede akustiske instrumenter og energiske trommer. Deres vakre melodier og klanger, inspirert av bandets jazzbakgrunn, lokker deg inn i et særegent drømmende univers. Et univers som kontrasteres av Sondres nære, varme vokal og den nordnorske teksten med dens naivistiske ærlighet. Nå er DRÖM endelig klare for å slippe sitt hjertebarn ut i verden via fantastiske Impeller Recordings slik at også du kan få glede av det!

Dunbarrow

Dunbarrow er et fem-hodet troll inspirert av iskalde vinternetter, upolerte demo tapes fra 70-tallet, og den svenske throwback-rocken fra starten av det 21. århundre. Resultatet er heavy rock med dystre tekster og riff som går fra det bredbeinte til det listige, fra Pentagram og Black Sabbath til Quicksilver Messenger Service. I 2016 slapp bandet sitt debutalbum på Heksekunst Productions til gode kritikker. Bandet la så ut på en kort norgesturné og senere sin første turné i England med påfølgende opptreden på Pstereo-festivalen i Trondheim. I februar 2017 ble bandet fanget opp av det amerikanske plateselskapet RidingEasy Records (Monolord, Brant Bjork, Electric Citizen, Here Lies Man etc) og har nå påbegynt skrivingen av oppfølgeralbumet. Albumslipp er planlagt i løpet av 2018. «Dunbarrow leverer suveren hard rock som gir så blaffen i trender at det i seg selv blir trendy! Merkelapper som proto-doom, stoner-blues eller gammal-metal kan slenges rundt i alle bauger og kanter, men det som betyr noe her, er at disse gutta har tatt tak i 70-tallet og raffinert det til sitt eget. Bandets debutalbum kommer på Heksekunst tidlig i 2016!» – Metal Hammer Norway

DISASTER IN THE UNIVERSE

DISASTER IN THE UNIVERSE

DISASTER IN THE UNIVERSE - en rytmisk gledeseksplosjon med ekstremt dansbar musikk og et sceneshow man sjelden har sett maken til. Låten Beach House var i hele fjor sommer A-listet på P3 og flere andre norske og utenlandske radiostasjoner. Bandet spilte i sitt debutår på både Hovefestivalen, Slottsfjell, Øyafestivalen, Månefestivalen, Palmesus, samt også flere utenlandske festivaler, til fantastiske tilbakemeldinger! Ross Allen i Island Records (UK) og Flora Wong i Dazed Digital rangerte DISASTER IN THE UNIVERSE til den beste konserten de så på Øya 2012. "Outdoor festivals are theirs to rule." - By:Larm review by Phil Hebbletwaite 10/10! "Genial galskap, Konserten gikk inn i historien som en av de mest vellykkede i Wimp-teltet på årets by:Larm" - Musikknyheter. "Åpenbart et av by:Larms høyepunkter." - Puls

Dominanz

Dominanz

DOMINANZ gav høsten 2011 ut det kritikerroste albumet "As I Shine". Platen har fått gode kritikker i både inn og utland. DOMINANZ – er et kraftfullt modernistisk band fra Bergen. Hovedsaklig kommer bandmedlemmene fra den norske Black Metal scenen. (Hades Almigty, ex: Immortal, Taake, Thy Grief) Dette kommer klart frem i vokalbruken, men også i selve musikkstilen. Legger man til noen atmosfæriske og gotiske stemninger sammen med ulike industrielle elementer her og der, har de skapt et album som beveger seg over flere dimensjoner. Musikken er aggressiv og fengende.

Deceive Me

Deceive Me

Deceive Me er et metalcore band fra Stange, Hedmark. " Alltid moro å oppdage unge band med en lys fremtid foran seg. Deceive Me kommer fra Stange i Hedmark og er visstnok mellom 15 og 17 år gamle. Imponerende. Intet mindre." - Totto Mjelde (Pyro)

Det Skandaløse Orkester

Det Skandaløse Orkester

Det Skandaløse Orkester har skapt sin egen unike sjanger som best betegnes som skandale-pop. Dette er en herlig blanding mellon pop, rock, jazz, RnB, soul, funk, gospel, tango og tegnefilmmusikk. Gjennom tekster på ekte bergensk tar de for seg de store skandalene i samtiden med gjennomgangstemaer som skam, frykt, komplekser og utestengelse.

Dark Times

Dark Times

Dark Times har siden 2010 formet sin egen hyperenergiske sjanger – et sted i krysningspunktet mellom fengende punk og alternativ rock. Støyende gitarer driver frem unike riff, tydelig inspirert av 80- og 90-talls punk og alternativ rock. De debuterte med albumet Give (Sheep Chase) i 2014 som ble nominert til Spellemannpris og Natt&Dags Osloprisen. I 2017 spilte de på South by Southwest i Austin, Texas.

DIEALEGEND

DIEALEGEND

Tromsøs forente undergrunnscene gjør det igjen. Med medlemmer fra The Box of Mothers, Kamikaze a Go Go, Jabba The Butt +++ serverer DIEALEGEND det optimale soundtracket til en totalt-ute-av-kontroll pitt-fest. Med referanser til såvel Boston HC legender som Bane/Have Heart som Slayer/Converge og melodiøs hardcore/pønk fasiliteter DIEALEGEND utagerende slamdance og god gammel "mosh". Trioformat og duell-vokal. Debutalbumet er allerede spillt inn (med gjesteopptredener av blant annet Tommy Forsaa (Vanskapt) og Markus Matre (The Box of Mothers) og kommer på Badlands Entertainment senere i år. DIEALEGEND er: Truls Norbye Olsen Rolf Rydeng Jenssen Carl Christian Lein Størmer

Diamondog

Diamondog

Diamondog slapp sitt første album ”Diamondog” på FaceFront som ikke fikk dårligere enn terningkast fire av noen anmelder. Etter et par rolige år med uttesting av fiolin, keyboard og en gitarist til, rundt midten av dette ti-året startet arbeidet med det som skulle bli bandets andre utgivelse som kom i 2009. Den ble bedømt til alt fra årets rockeskive til nummeret før slakt. Sjangermessig slår Diamondog seg inn et sted mellom metallsjangeren og rockesjangeren. Her finner du brutale riff og vokal sammen med i ørefallende melodier og refreng. Vokalist Mikael Lillevold gir energi og nerve til låtene. Gitarist og låtskriver Morten Husviks gitarer driver låtene framover. Sommeren 2009 utvidet bandet med et medlem til, gitarist Håvard Træthaug, som har bidratt til vitalitet og frekke gitarriff og soloer. I 2010 slapp Diamondog to singler og en EP og har spilt jevnt med konserter.

Doberman

Doberman

I 2008 spilte DOBERMAN inn sin debut EP ”The Nevermore EP” iThomas Fredriksens (El Caco) SoundRiot Studios. ”THE Nevermore EP" fikk svært gode kritikker i pressen, media, av kjente musikere og selvfølgelig det viktigste: våre fans! Vi er nå ferdige med å spille inn vårt første album som kommer i begynnelsen av 2012! Dette kommer til å bli et fyrverkeri av et album!! Vi er veldig stolte av resultatet og vi vet du kommer til like det  også! Vi har fått høre at DOBERMAN låter som en blanding av Stoner, Classic Hardrock og 80's Heavyrock. ”…so let’s rock n´ roll all night and party everyday”

Dawn of retaliation

Dawn of retaliation

Finally... Dawn Of Retaliation has managed to assemble a full lineup and is rising from the dust. Inspired by the cold dark North they are carving a path of their own.

Disintegration

Disintegration

Disintegration was formed early 2008 in Ål in Hallingdal by Eivin,Øyvind and Anders and started out as a Black Metal band. After a couple of months Christian joined in and we started to make our first songs.Over a year went by when Ådne joined us and we had our first concert and after 3 months Julie our final member joined us and the band was complete.The band is becoming more and more folk/viking ispired but still with a hint of Black Metal.We currently are recording a Demo with 8 tracks. we are available at Disintegration@live.no

Om bandorg

Meny høyre Mall Girl (foto: Fuksia)

BandOrg er en organisasjon for folk som spiller i band. Vi støtter med kunnskap og midler for å gjøre det enklere, kjekkere og bedre å spille i band.

Aktuelt

Meny høyre Pom Poko (foto: Kristin Slotterøy)

Hold deg oppdatert på hva BandOrg driver med og andre nyheter aktuelle for norske band.

Innmelding

Meny høyre Halie

Medlemskap koster kun 250 kroner pr band pr år (samme pris som for en billett og snop på kino!)

Penger

Meny høyre Foto: BandOrg

BandOrg fordeler flere millioner frifondkroner til egne medlemsband hvert år. Les om støtteordninger for band her.

Kurs

Meny høyre Foto: BandOrg

Kunnskap og kompetanse er viktig for utvikling og nyskaping. Vi tilbyr verksteder, kurs og mesterklasser.

Medlemmer

Meny høyre Sigrid (foto: Francesca Allen / Universal Music)

Vi har over 1200 fantastisk bra band på medlemslisten. Sjekk ut kremen av ny norsk musikk her.

Instrumentforsikring

Meny høyre Foto: BandOrg

Rolig, vi kan hjelpe deg. Kjøp instrumentforsikring fra kr 750 i året.

Kontakt

Meny høyre Tøfl (foto: Cato Romeo)

Har alt unntatt telex og faks. Gi lyd!

Sandvigå 7, NO-4007 Stavanger. Tlf: +47 51 84 66 57, E-post: bandorg@bandorg.no

Design by Ghost