Medlemmer

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å

Adventure

Bandet startet i 1995 i Trondheim og har til nå gitt ut tre album og en vinyl-EP. "Adventure" i 2000, "Beacon of Light" i 2009", "Caught in The Web" i 2014 og "Refugees" i 2017.

Alterna

Alterna er et norsk rockeband fra Stavanger som synger på morsmålet. Bandet har hatt pause i overkant av to år, og planlegger nå å komme tilbake til scenen igjen til våren 2018 sterkere enn noen gang før. «Ut av Kontroll EP» kom ut 31. oktober 2014. EPen byr på melodiøs rock på knallhard stavangersk, og har dratt inspirasjon fra flere rogalandsband som Mods, Kaizers Orchestra, Skambankt m.m. Førstkommeren «Kaldt og Jævligt EP» ble så godt som utsolgt på releasekonserten på Checkpoint Charlie i januar 2014, og bandet har gitt ut musikkvideo av tittellåten "Kaldt og Jævligt" med regi av Øivind Naess. Alterna har spilt support for råkule Sassy Kraimspri, og har vært aktuelle på steder som Checkpoint Charlie, Folken, Tou Scene og Musikkfest i Stavanger flere ganger.

Azfalt

Azfalt ble startet opp i 2013 i Lier av en vennegjeng bestående av trommeslager, bassist, gitarist, pianist, og saksofonist. Kvintetten begynte karrieren som et coverband av Shining, men behovet for å utvide repertoaret ble fort en realitet da Azfalt fikk tilbud om å varme opp for nettopp Shining. I januar 2014 spilte Azfalt sin første konsert med eget materiale, og videre ble det fin flyt i trafikken til bandet. I løpet av kort tid var de unge lovende musikerne innom scener som John Dee, Kongsberg Jazzfestival, og Drammen Music of Mass Destruction, før de la ut på en Midt-Norgesturné. 2015 ble året Azfalt for egen maskin skulle gi ut musikk, og bandets selvtitulerte EP fikk se dagens lys. Kort etter utgivelsen ble det et opphold for bandet, da de spredte medlemmene måtte møte ulike forpliktelser i form av bachelorgrader og jordomseiling. Etter en lang omkjøring via flere ulike prosjekter er kvintetten samlet igjen og tilbake på veien mot ny musikk, og Mammut er første singel av det som forhåpentligvis blir enda mer musikk fra Azfalt.

Akoyo

Akoyo er Olve Flakne, Grace Wilson (AfriKane) Akoyo, Andreas Fammè og Ole Bendik Svendsen. Akoyo er et Oslo basert band som skriver og fremfører egenprodusert materiale og skriver også låter for andre artister som ofte blir presentert med bandet. Her har Maria Liholt og Michael John fra Oslo blitt presentert.

Antler

Grenser er ikke noe hinder for Antler. Med sin alternative synthpop byr de på et personlig, men usentimentalt univers av bølgende strukturer, lekende rytmer og sterke melodier. De har siden sin begynnelse stått frem som et spennende, friskt og utforskende band, hvor pulserende synthlinjer smelter sammen med klar vokal og intensivt trommespill. Lydbildene samles, utvides og oppleves som en større helhet.

Arden Hill

Arden Hill er et band bestående av seks medlemmer som spiller musikk som forener pop med rock, jazz, funk og folk. Besetningen vår er vokal, to gitarer, keys, bass og trommer. Vi har et unikt sound som dyrker fengende melodier med en melankolsk undertone. Vi er godt orientert om hva som fenger i dagens musikkliv samtidig som vi er opptatte av å bevare vår musikalske integritet. Det som skiller oss fra mange andre acts er hvordan vi opptrer live. Vi kombinerer musikken vår med et lysshow vist på et lerret som henger foran oss slik at skyggene våre er det publikum ser. Skyggespillet i kombinajson med bevegende lyskastere skaper et visuelt show som underbygger musikken og historiene vi forteller gjennom den.

Anna Linh

Anna Linh er en Oslobasert låtskriver, tekstforfatter og sanger. Tekstene handler om relasjoner mellom mennesker og mellom verden og en selv, og de fremføres over lavmælte lydlandskap, med Jo David Meyer Lysne på gitar og effekter og Ingvild Skjeldal Waage på bass og vokal.

Archer

Kammerjazztrio bestående av vibrafon/trommer, kontrabass og trombone.

Asmodean

Asmodean (/æzməudiːæn/) er et norsk metal band som leverer steintunge riff, fyldige melodier i en stilfull energisk musikkopplevelse. Både Norge og England har i 2016 fått en forsmak på kommende debutplate gjennom flere energiske konserter siden bandets debut singel 'Bound to Fail' ble sluppet Mars 2016. Med god publikumsrespons og radiotid i bagasjen er bandet nå aktuell med singelen og musikkvideoen 'Dear Adversary'

Amanda Tenfjord

Amanda Tenfjord, halvt greker og halvt viking, har på kort tid gjort seg bemerket som en utrolig talentfull og karismatisk ung artist med sin vakre stemme og særegne låtteft. 21-åringen fra Ålesund spilte i 2017 på Trondheim Calling, en opptreden som førte til en rekke med nye konserter. Videre ble Amanda og hennes band plukket ut til å spille på by:Larm, Pstereo, Øyafestivalen, VillVillVest mm.

ADJENTIST

ADJENTIST er et progressivt metall/ eksperimentelt groove band med base i Tromsø. Bandet oppsto sommeren 2012, med intensjoner om å skape noe ferskt og litt annerledes i sitt lokale musikkmiljø. I bandets låter finner man både melodiske refrenger, mye bakgrunnsgitarer og samples som skaper en spesiell atmosfære . Og ikke minst, finnes det steinharde riff som du enten kan headbange, hoppe eller til og med danse(!!) til dersom du føler det svinger litt ekstra. Bandet kjører på fra start til slutt full av energi og tilstedeværelse. Eksplosivitet, intensitet og intimitet er sentrale stikkord.

Azmaroth

Azmaroth

Azmaroth er et groove metal band fra Oslo. Bandet har hentet inspirasjon fra bl.a the big 4, god gammel heavy metal og nyere band som Pantera, Lamb of god og Gojira som gir en sound som kanskje ikke er så vanlig i dagens metalmiljø. Den kommende debutplata "Death Crowned King" blir sluppet første halvår 2016. Bandet debuterte på scenen 08. November 2015 men har allerede spilt mange konserter og har mange kommende konserter forran seg. Tobias Røkke: Vokal, Lars Olsen: Lead gitar og backing vocals, Robert B. Hovde: Rhythm gitar og backing vocals, Martin G. Lilleskare: Trommer, Robert Svendsen: step-in bassist

Astralplane

Astralplane

Tre brødre fra Rælingen som går under navnet, Astralplane. Spiller alt fra gammel blues til tung psychedelisk rock.

All But Kings

All But Kings

All But Kings er klare for å presentere seg for resten av Norge, og dette er bandmedlemmene: Eirik Sundet (1991, Bærum) – Vokalist, gitarist og låtskriver Jonas Aas (1990, Skien) – Leadgitar, låtskriver og arrangør Vegard Kinden Solem (1991, Brattvåg) – Keyboard Christian Oftedal (1986, Bærum) – Bass og synthbass Torgeir Nygård (1991, Lillestrøm) – Trommeslager. All But Kings gikk fra å være jammekamerater, til å bli et fullkomment band i pop/rock sjangeren med et hint av en retro sound. Med Eirik Sundets særpregede stemme, og resten av bandmedlemmenes input av egne musikkerfaringer, har de skapt et enestående samarbeid.

Astrid Ekern

Astrid Ekern

I løpet av tre år har Astrid Ekern skapt en samling med særegne og fengslende låter sammen med sitt band. Med nerve og ærlighet i stemmen forteller Ekern om livets større og mindre trivialiteter, innpakket med fengende melodier og lekne arrangement. I slutten av februar reiser bandet til det anerkjente studioet Ocean Sound Recordings på Giske for å begynne innspillingen av deres første album.

Annelise Danielsen

Annelise Danielsen

Annelise Danielsen er en Oslobasert singer/songwriter med en særegen stemme, engasjerende tekster og et drevent gitarspill. Med glimt i øye inviterer hun til en gripende og velformulert musikkopplevelse. Etter snart to år med spilling rundt om i Oslo, har hun utviklet en svært stødig og inkluderende sceneopptreden både med og uten band. Brandi Carlile og John Mayer som musikalske forbilder har lagt inspirasjonsgrunnlag for både hennes låtskriving og valg av sjangermessig uttrykk, som er godt rotfestet i et americana/rootsy-pop- sjangerlandskap pakket inn i et organisk og autentisk lydbilde. Snart tre år har gått med hardt arbeid i studio, og snart er det endelig klart for å dele musikken med resten av omverdenen.

Astrosaur

Astrosaur

Midt i en interstellar eksplosjon av psych, prog og jazzrock fra 60 - 70 tallet, filtrert gjennom stoner og black metal fra 90 - tallet har Astrosaur oppstått som en kraftfull powertrio med store skarpe tenner. Bandet sprenger trioformatets rammeverk når tung fuzz møter trolsk fjelljazz i et dynamisk spenn av astronomiske proposjoner. Musikken strekker seg fra komposisjoner med matematisk struktur, til fargerike kosmiske jammer hvor selv ikke bandet vet hvor de ender opp. Utemmet, uforutsigbart og ispedd en sunn dose humor fører Astrosaur publikum til uante soniske galakser.

Ay Caramba!

Ay Caramba!

Ay Caramba! er et garagerock-band fra Halden, Østfold. Bandet har fått mye inspirasjon fra den amerikanske garagescena fra 60tallet og i moderne tid, samt tidlig blues og surf.

AnEndlessFall

Vi er et metal core-band fra Oslo som har spilt sammen siden slutten av 2013. Vi består av fem medlemmer (2x vokal/gitar, 1x gitar, 1x bass, 1x trommer). Vi satser alle mye på bandet og legger mye tid og innsats i det. Vi gjør mye selv, blandt annet en del innspilling, mixing, utgivning, osv.

Art of Deception

Art of Deception

I 2012 fra den beryktede vestkysten av Norge dukker det opp et ungt og energiladet band. Fra starten av deltok bandet på UKM og kom seg videre helt  til landsfinalen i 2013. I tillegg til dette spilte de flere konserter i 2013 som inkluderer Rock Mot Rus sin rockemønstring og Marked for Musikk 2013. Sangen ”Kraken’s Awakening” ble kåret til Ukas Urørt samme høst. De har blandt annet vært support band for Entombed AD, Toxic holocaust og Kvelertak. De vant Sandnes Sparebanks Publikumspris der de klarte å samle sammen 2670 stemmer. De har i tillegg rukket å vært på en liten Europaturnè. For øyeblikket jobber de med å spille inn deres første plate "Shattered delusions".

Anna Rebekka Band

Anna Rebekka Band

Anna Rebekka Band er en gjeng unge musikere med base i Oslo. Alle i bandet studerer for tiden populærmusikk på NISS (Nordisk Institutt for Scene og Studio). Vi skriver all musikken selv. Musikken legger vekt på det melankolske og melodiøse, og kan til tider bevege seg inn i et mørkt landskap med såre toner. Poesien i tekstene blir ofte til ved å bruke naturens elementer som en metafor på det menneskelige følelsesspekter.

AnnA

AnnA

AnnA er et band lokalisert i Oslo. De er et nystartet band hvor Anna Britt Bjørlykhaug er vokalist og låt-skriver, med seg på laget har hun Håvard Gressum Antonsen og Lars Lindmo Leinebø. Musikken deres blir beskrevet som ”poppa soul” og ekstremt fengende. Singelen Girls vil bli gitt ut i løpet av høsten 2013.

AWAY

AWAY

AWAY er bare 18 år gamle, men har allerede spilt på flere av de største norske festivalene. Slottsfjell festivalen, Hovefestivalen, Månefestivalen, Varnafestivalen, alle til fantastiske anmeldelser! "De tok scenen som om de ikke har gjort annet hele deres unge liv. AWAY blåste nok hodet av flere av de fremmøtte med sin profesjonalitet og selvfølge. De minner sterkt om band som Arctic Monkeys, bare bedre og med en lekenhet og sjarme. Dette er gutter som vet hva de driver med, og som mest sannsynlig ikke kommer til å gjøre annet enn å spille musikk de neste tyve årene. " - GAFFA. "Fantastisk band, fantastisk vokalist, fantastiske låter!" - Kjartan Slette, WiMP. "Det er noe veldig spesielt ved å se et band så tidlig i karrieren rett og slett bare spille ræven av seg på scenen. Publikum danser, flere par kliner og det kastes blomster opp på scenen. I det guttene takker for seg er det ikke en eneste skjorte som ikke er gjennomvåt av svette." -HISSIG. «Hadde AWAY spilt på South By Southwest i år hadde de garantert vært i SPIN Magazine. Det er bare for resten av Norge å våkne opp!» - Toffen Gunnufsen, Hovefestivalen. 

Ane Bjerkan

Ane Bjerkan

ANE er musikk om forandringer og metamorfoser. Om naturen som kollapser, om drukning og om gjenfødelse. Musikken beveger seg i et spekter i ytterpunktene - fra rocka fandenivolskhet til svevende sammenbrutt sårbarhet - og er inspirert av bla. Mazzy Star, Phillip Glass, Beach House, Radiohead, Susanna, David Lynch og Paulo Neruda. Den første singelen, «8 men», slippes på Diamond Club 10.januar, og handler om en drukningsulykke i Trollheimen, hvor en asylsøker på 16 år forsvant i et fjellvann. Resten av EPen «Winter Beach» slippes i mars 2014.

Alterna

Alterna

Alterna er et band fra Hundvåg i Stavanger. Alterna debuterte på Metropolis høsten 2013. Bandet består av fem gira ungdommer på 18-19 år som virkelig vil gi alt. Det hele startet den 1. februar 2013, og iløpet av høsten 2013 vil de gi ut sin første EP. Musikksjangeren er alternativ-rock, og de er inspirert av flere band. Tekster og vokal er på stavangersk, og gjør derfor musikken enda mer spesiell. Allikevel er det musikk som smeller skikkelig live, med refrenger som treffer publikum og råe gitarsoloer.

Arms & The Woman

Arms & The Woman

Arms & The Woman ble dannet vinteren 2011. Musikken er rett fram og ærlig med noe for de fleste ører, og byr på en sjarmerende, melodisk kombinasjon av new wave-indie, blues og pop med tidvis preg av noe jazzy. Mye inspirasjon er hentet fra den canadiske indiescenen og navn som Arcade Fire, Broken Social Scene, Plants and Animals og Metric kan det dras paralleller til, men også nordiske navn som Cardigans og The Sounds kan være bud på gode sound-a-likes. Selv kaller vi musikken vår for støypop. I front står Linda Wik, som med sin unike vokal formidler budskapet tydelig og leker oppå det bakenforliggende arrangement. Tangerende til det sjelfulle og underfundige til det hårdtslående står Arms & The Woman for det stilmikset som gjør konsertopplevelsen til en variert affære. Finn frem rockefot og lighter – du får bruk for begge!

Among Gods

Among Gods

Among Gods startet i mars 2011. Folk med tilknytning til band som Syrach, Vithr, Torture Device og Neoplasma kom sammen for å lage et metallband med sjel.

Abode

Abode

Abode er et Thrash Metal-band som ble dannet i Bergen i september 2010. Bandnavnet kommer fra den gammel-engelske definisjonen av ordet, som betydde "omen", som nå har mer eller mindre falt ut av språket. Bandet spilte inn sine første demoer i Januar 2011, hvorav noen ligger ute på bl.a. NRK Urørt og Reverbnation, og har vært aktiv med konserter i Bergensområdet siden, Høydepunktet kom i juni da bandet nådde finalen i Eggstockfestivalen, en konkurranse for usignerte band i Hordaland. For tiden driver bandet med produsering av et album, som skal gis ut i årsskiftet 2011/12.

Atena

Atena

Har laget ett album, de har turnèrt store deler av Europa og flere steder i Norge; kort oppsummert, svette, oppkast,dårlig råd, gir aldri opp! Første albumet var spilt inn på gutterommet og singelen “Firstborn” har til nå over 20 000 views på Youtube og fått en liten påskjønnelse i form av “anbefalt av NRK P3” på Urørt. Plate nummer to kommer på høstparten i 2015. Atena har holdt maskineriet i gang helt for egen innsats, uten stopp og uten hjelp fra booking eller plateselskap. Bandet tærer på kroppen mens resept på piller stiger for å holde seg oppe med konsertene. I en alder av 20 år! I 2013 vant de spilletid på Hostile Terrortory festivalen, kom til finalen i Wacken metal battle året etter. Samme år dro de på Co-headliner turnè med “Turn the Tables”, europa-turnè i august 2014 med support fra "Oslo Faenskap". Turnerte med 1349 som "special guests" i November 2014 og support for “Borknagard” i Finland november 2014. Bandet har så vidt begynt, medlemmene har så vidt begynt å vokse opp, ordet har så vidt begynt å spre seg på folks lepper. I 2015 skal stillheten brytes!

Aspherium

Aspherium

Aspherium ble startet i 2007 av Marius Skarsem Pedersen (Gitar/Vokal) og Torgeir Lyby Pettersen (Bass). De fant raskt trommeslager Bjørn Tore Erlandsen, og spilte innen kort tid inn demoen "The lingering animosity"som inneholdt tre låter. Bandet fortsatte å øve og skrive nye låter, mens de testet ut gitarister og lette etter et bra øvingslokale. Store deler av 2008 ble bare låtskriving, da Bjørn Tore pådro seg en alvorlig ryggskade. Etter å ha prøvd ut mange gitarister i lang tid fant de gitaristen de var på leting etter i Morten Nielsen. Han ble med i Aspherium i September 2009. Aspherium var endelig fulltallige, og de debuterte som live band i Januar 2010, og spilte mange konserter rundt om i Norge, kom blant annet på andre plass i Norgesfinalen av Wacken Metal Battle i Trondheim, og spilte med Ihsahn og 1349 på Southern Discomfort i Kristiansand.

AT LEAST WE HAVE A BAND

AT LEAST WE HAVE A BAND

At Least We Have A Band er en bergensbasert trio som spiller dansbar ska og visepunk. Med sin nye EP A Little Lobotomy (2011) ønsker bandet å mane frem en ny bølge av ska, med røtter i The Clash, Operation Ivy, Sublime og Monster. Bandet består av Rasmus Litland (vokal og gitar), Espen Helgesen (bass) og Egill Wessel Nyheim (trommer og vokal). Trekløveret fant tonen i 2004, og har tidligere spilt i band som Autokrank og Braak. Bandet har tilbrakt store deler av fjoråret i en mørk og fuktig kjeller, og er nå klar for å vise frem resultatene.

Om bandorg

Meny høyre Mall Girl (foto: Fuksia)

BandOrg er en organisasjon for folk som spiller i band. Vi støtter med kunnskap og midler for å gjøre det enklere, kjekkere og bedre å spille i band.

Aktuelt

Meny høyre Pom Poko (foto: Kristin Slotterøy)

Hold deg oppdatert på hva BandOrg driver med og andre nyheter aktuelle for norske band.

Innmelding

Meny høyre Halie

Medlemskap koster kun 250 kroner pr band pr år (samme pris som for en billett og snop på kino!)

Penger

Meny høyre Foto: BandOrg

BandOrg fordeler flere millioner frifondkroner til egne medlemsband hvert år. Les om støtteordninger for band her.

Kurs

Meny høyre Foto: BandOrg

Kunnskap og kompetanse er viktig for utvikling og nyskaping. Vi tilbyr verksteder, kurs og mesterklasser.

Medlemmer

Meny høyre Sigrid (foto: Francesca Allen / Universal Music)

Vi har over 1200 fantastisk bra band på medlemslisten. Sjekk ut kremen av ny norsk musikk her.

Instrumentforsikring

Meny høyre Foto: BandOrg

Rolig, vi kan hjelpe deg. Kjøp instrumentforsikring fra kr 750 i året.

Kontakt

Meny høyre Tøfl (foto: Cato Romeo)

Har alt unntatt telex og faks. Gi lyd!

Sandvigå 7, NO-4007 Stavanger. Tlf: +47 51 84 66 57, E-post: bandorg@bandorg.no

Design by Ghost