VRANG med Pladask Elektrisk

En fleksibel, minimalistisk distortionpedal

VRANG - minimalistisk distorition

VRANG henter inspirasjon fra kjente overdrive- og distortionpedaler slik som Tube Screamer, Rat, Big Muff og OCD. Selvom den låner byggeklosser fra nevnte pedaler så låter den mest som seg selv - med bred rekkevidde på vrengen, enkel layout og åpen lydkarakter. VRANG er en vrengpedal som kan brukes av alle, uavhengig av alder og sjanger. Dette er en svært anvendelig og vellåtende distortion som vil ha mange bruksområder, og som passer like bra på gitar som på trommemaskin.

VRANG er en pedalworkshop

Vi har teamet opp med Pladask Elektrisk og kan nå by på en pedal som er like lett å lage som den låter bra. VRANG får du kun ved å delta på workshop. Workshopen er åpen for alle og varer ca 4 timer. I løpet av tiden kurset varer har du både laget en ferdig pedal, lært deg å lodde og fått kunnskap om hvordan vrengpedaler funker. VRANG er utviklet for å være enkel å lage uten forkunnskaper, og den har få deler. Verktøy får du låne på kurset. For å få flere ungdommer på pedalkurs tilbyr vi VRANG til spesialpris i 2019 for deltakere under 20 år.

Mer info om kurssteder, ungdomsklubber, spesialpris for ungdom og hvordan VRANG fungerer

Til deg som er under 20 år

BandOrg vil gi ungdommer tilgang på kunnskap, kompetanse og utstyr som normalt er forbeholdt "voksne" på grunn av høy kurspris og ferdighetskrav. VRANG er et kurs for deg som har lyst å lage din egen vrengpedal, og lære litt hvordan pedaler funker, uten å kunne noe om elektronikk fra før. VRANG er også for deg som bare har lyst på en helt vill vreng til kun 100 kroner. Bli med på kurs og møt likesinnede, ha en hyggelig kveld hvor du lærer om noe du interesserer deg for. Når kurset er ferdig etter fire timer drar du hjem med en pedal som låter like bra som pedaler som koster 10 ganger så mye (!).

VRANG som kurs på ungdomsklubber

BandOrg ønsker å vekke nysgjerrighet for bruk av teknologi i musikk, og da særlig hos de under 20 år. Vi vil gi ungdommer tilgang på kunnskap, kompetanse og utstyr som normalt er forbeholdt "voksne" på grunn av høy kurspris og ferdighetskrav. VRANG har et format, innhold og utbytte som passer ypperlig som kurstiltak på ungdomsklubb som har relevant musikkaktivitet (f.eks musikkaktivitet og øvingsrom for band). Det kan gjennomføres på en ettermiddag eller kveld (ca 4 timer), det koster lite for ungdommene å delta, og ungdomsklubben trenger ikke å stille med noe annet enn et rom.

Er dette noe for din ungdomsklubb? Ta kontakt via skjemaet nederst.

Andre kurssteder

Vi jobber med å sette datoer for årets kurskalender. Vi vil gjennomføre ca 10 VRANG-kurs i 2019. Halvparten av disse vil vi gjøre i byer og kurssteder hvor vi har hatt pedalworkshops tidligere. Her vil målgruppen være alle som er interessert i pedaler.

Slik fungerer knottene på VRANG

VRENG stiller på mengden forvrengning. Pedalen går fra fra subtil overdrive på minimum til full distortion på maksimum. Dynamikken i lydbildet er den samme enten du har lite eller masse vreng, i kontrast til fuzzpedaler som ofte skaper en «gate»-effekt jo mer vreng en drar på. TONE justerer hvor mye bass eller diskant en ønsker. På minimum blir høye frekvenser filtrert bort, og bassen blir forsterket. Midt på så er freksenvskurven flat. På max er bassen filtrert bort til fordel for diskant. VOLUM fungerer som en mastervolum, og justerer hvor høyt eller lavt du vil VRANG skal være. Fotbryteren er en relay-basert true bypass. Den har har ingen mekaniske deler, den er lydløs og utrolig holdbar, og den kan midlertidig aktiveres ved å holde nede fotbryteren mer enn et halvt sekund.

Priser og påmelding

Pris for deltakere under 20 år er kun 100 kroner. Pris for voksne deltakere er 750 kroner. Prisen inkluderer undervisning, en manual og ditt eget eksemplar av VRANG.

BandOrg har foreløpig ikke bekreftet kursdatoene for 2019. Dersom du har lyst å bli med så melder du interesse via skjemaet nedenfor.

Meld interesse for å delta på VRANG

Ved å sette deg på denne listen vil du få info om kursdatoer og plasstilgjengelighet, og muligheten til å melde deg på seminaret før alle andre. Det vil være stor interesse for å delta på disse seminarene og kapasiteten vil stedvis være begrenset. OBS! Dette er ikke en påmelding, og du forplikter deg heller ikke økonomisk ved å stå på listen.

Er dere en ungdomsklubb som vil ha VRANG? Skriv inn navn på ungdomsklubben.

Spill av video