Vil du ha mer Planck?Foto: Cpt. Credible / BandOrg

Vil du ha mer Planck?

HVIS DU ER GIRA PÅ AT BANDORG SKAL ARRANGERE FLERE "PLANCK" WORKSHOPER SÅ MELDER DU DIN INTERESSE I SKJEMAET NEDENFOR.

MIDI er digg, en midikontroller er enda diggere! Og det diggeste er derfor en workhop hvor du får bygge "Planck"!!! Dette er en MIDI kontroller som har innebygd LFO og som fungerer som USB MIDI Interface! På 7 timer lærer du om midi, lodder Planck og er i godt selskap.

 

Programmet for workshopen ser slik ut:

 • 1.Vi bruker de første 1-2 timene på å lodde sammen kretskortet og reparere eventuelle feil vi gjør på veien. Captain Credible veileder og vi tar ett skritt av gangen i plenum. Passer for nybegynnere og mere erfarne loddenerder.
 • 2.Vi tester midikontrolleren og ser at alt funker og hvordan den kan styre Ableton Live, Fruity Loops, Hardware synther, eler hva du måtte finne på å prøve og styre den med. Leker med LFOen.
 • 3.Vi drikker kaffe.
 • 4.Vi ser nærmere på koden (for de interesserte) og hvordan vi kan omprogrammere den til å oppføre seg annerledes. "Planck" har massevis med muligheter for avansert mapping av knotter og knapper (Utviklet som en fix for å få til det man ikke kan med Ableton og andre software pakker).
 • 5. Vi bygger en enkel ekstern sensor (lys-sensor, magnetsensor, touch sensor, avstandsmåler, lyd-sensor you name it) og bruker den sammen med midikontrolleren.
 • 7. (vi skipper 6). Om vi har tid/ork ser vi på hvordan vi kan styre Releer som i sin tur kan styre lamper/hårfønere/kjøkkenmaskiner osv.

 

Om midikontrolleren "Planck"

 • -USB MIDI controller, sends and receives MIDI via USB and/or old school 5pin MIDI DIN
 • -4 knobs and 6 buttons: They can send  midi CC or notes to control any softsynth, hardware synth or anything you like
 • -2 analog inputs: Connect extra knobs, light sensors, distance sensors, magnetic sensors, you name it! Easy connection via simple minijack cable
 • CV/GATE/SYNC outputs!: Control analog gear, sync old drum machines or turn relays, motors or lamps on and of with the 2 CV/GATE outputs! (don't expect 1v/octave accuracy, more like dirty inaccurate CV)
 • -LFO: Make wooshy bloopy waves control anything you want! Sine, square, saw, ramp or random waveform. let the waves turn the knobs for you!
 • -4 extra "hackable" inputs to connect even more sensors ++
 • -USB MIDI interface: can be used as an interface to control other old school MIDI gear from your computer. 
 • -2 "presets": Any knob or switch can have 2 completely different functions. Programmable with the simple interface of "toolman sysex editor", or via Arduino
 • -Arduino Compatible!: Hack it, reprogram it, experiment, upload new firmware, repurpose it! set fire to it and laugh maniacally


Hva må du ha med?
Til lodding trenger du enten en loddebolt eller loddestasjon (25-60 watt). Spissen bør ikke være for stor (meiselformet spiss anbefales). Ta også med nebbtang, avbitertang, (avisoleringstang hvis du har), skiftenøkkel og et stjernejern og flattjern. Loddeutstyr finner du på f.eks Clas Ohlson, Jula og Biltema.

Pris
Deltakeravgiften er kun 700 kroner (pr person pr workshop). 

Interesse for å delta på ny Planck midikontrollerworkshop

Det har vært stor interesse for BandOrgs Planck-workshops høsten 2016/våren 2017. Faktisk så stor interesse at det har blitt venteliste på et par av dem. Har du lyst å være med på ny Planck Midikontrollerworkshop. Fyll ut skjemaet og meld din interesse (uforpliktende).Foto: BandOrg

Kursplan 2017

2016 var et veldig fint veldig fint kursår. 2017 ser ut å bli enda finere. Sjekk ut listen nedenfor og noter i kalenderen (datoer oppdateres fortløpende).

Foto: Cpt. Credible

"Planck V2.0" - midikontrollerworkshops med Cpt. Credible (Trondheim 28. og 29. januar 2017)

Interessen for midikontrollerworkshop i Trondheim er kjempestor. Faktisk så stor at vi arrangerer 2 separate workshops siste helgen i januar i Trondheim. En workshop varer 7 timer i en dag.

OBS! Kun en plass igjen (lørdag 28. januar). 

Foto: BandOrg

Abletonworkshop i Stavanger, lørdag 21. januar 2017

BandOrg inviterer til workshop i Ableton Live med Erlend Mokkelbost (Montee, JR Ewing) og Jonas Barsten (Atlanter) som instruktører. Lær deg Ableton både til livebruk, komposisjon og opptak. 

Foto: Cpt. Credible

Ønsker du "Planck" - midikontrollerworkshop med Cpt. Credible til din by?

HVIS DU ER GIRA PÅ AT BANDORG SKAL ARRANGERE FLERE "PLANCK" WORKSHOPER SÅ MELDER DU DIN INTERESSE I SKJEMAET NEDENFOR

MIDI er digg, en midikontroller er enda diggere! Og det diggeste er derfor en workhop hvor du får bygge "Planck"!!! Dette er en MIDI kontroller som har innebygd LFO og som fungerer som USB MIDI Interface! På 7 timer lærer du om midi, lodder Planck og er i godt selskap

Foto: Terje Winther / BandOrg

"Erre mere party?" BYGG DIN EGEN WTPA2 LIVE-SAMPLER

HVIS DU ER GIRA PÅ Å BLI MED PÅ NY WTPA2 SAMPLER WORKSHOP  i 2017 SÅ MELDER DU DIN INTERESSE I SKJEMAET NEDENFOR. På denne workshopen lager du din egen live-sampler som kan vri og bøye lyder på en måte som andre samplere ikke kan gjøre! Digg maskin for party er den også også!

Foto: Pladask Elektrisk

Pedalworkshop med Pladask Elektrisk (Bergen, Oslo og Trondheim)

DISSE WORKSHOPENE ER NÅ FULLTEGNET, MEN HVIS DU ER GIRA PÅ Å BLI MED PÅ NYE WORKSHOPS SÅ MELDER DU DIN INTERESSE I SKJEMAET NEDENFOR. Vi inviterer til årets råeste pedalworkshops med den norske pedalmakeren Pladask Elektrisk. Vi kommer til tre byer høsten 2016. På workshopen lager du din egen delaypedal og lærer deg mad skills.

Kursplan 2016

Vi har et fint kursår i 2016. Mye lekkert å velge blant. Finn frem kalender. Påmelding skjer via skjema for hvert kurs når kurset annonseres.

Foto: Ableton

Introduksjonskurs i Ableton Live med Erlend Mokkelbost og Jonas Barsten (Stavanger 30. - 31. mai 2016)

BandOrg inviterer til 2-dagers kurs i Ableton Live med Erlend Mokkelbost (Montee, JR Ewing) og Jonas Barsten (Atlanter) som instruktører. Lær deg Ableton både til livebruk, komposisjon og opptak. Kurset presenteres av BandOrg, Norsk Artistforbund, GramArt og 4Sound Stavanger.

Foto: ban-d-org

Bilder fra bandORGs Synthkurs Stavanger våren 2014

Et av verdens beste kurs for musikere som liker å lage eget kvalitetsutstyr!

KURS: BYGG DIN EGEN SYNTH Stavanger, 3. - 4. mai (Obs! Ny dato og billigere pris!)

Bli med på kurs i synthbygging og lag din egen Shruthi-1. Dette er en analog/digital-hybridsynthesizer som låter fantastisk kult, og da særlig til bassganger og leads!

Foto: bandORG

BANDKURS - ØKONOMI OG DRIFT

bandORG og MØST arrangerer et kurs for norske band og artister med fokus på økonomi og drift. Kurset holdes på Popsenteret i Oslo 12 og 14. mai. Kurset er gratis for medlemmer av bandORG!

KURS: BYGG DIN EGEN RØRFORSTERKER “TWEED CHAMP” (STAVANGER, 15.-16. FEBRUAR 2014)

Lyst på en liten rørforsterker med STOR lyd? Bli med på bandORGs forsterkerkurs og bygg din egen Tweed Champ!

Kurset er avsluttet og ble gjennomført med støtte fra KOMP

Bilder fra bandORGs Delaypedalkurs 2013 (Stavanger, 23.-24 nov)

Årets kjekkeste kurs har UTEN TVIL  vært bandORGs delaypedalkurs!

Foto: bandORG

bandORG inviterer til nytt pedalkurs i Stavanger: Bygg din egen Delay (kurs avsluttet!)

Oppdatert 25.11.2013: Verdens beste delaypedalkurs er avsluttet. Stay tuned for flere kurs!
bandORG fortsetter suksessen med å arrangere pedalkurs! Denne gangen skal vi bygge en klone av Mad Professor sin Deep Blue Delay. Dette er en naturlig og organisk låtende delay, som er en kombinert digital/analog delay, med analog direkte signalgang. 

Foto: Jo Tandrevold

bandORGs gitarteknikerworkshop: Lørdag 11. mai 2013 kl. 12-15 på Øvingshotellet

bandORG arrangerer gratis workshop for gitarister og bassister som vil lære fikse/justere egne instrumenter. OBS! Kun 40 plasser. Meld deg/dere på idag for å komme med! Kurset arrangeres i samarbeid med Øvingshotellet.

Foto: bandORG

bandORGs gitarteknikerworkshop: 8. november 2012 kl. 18-20 hos godlyd.no i Stavanger

OPPDATERT 29. OKT: Kurset er fulltegnet.
bandORG arrangerer gratis workshop for gitarister og bassister som vil lære fikse/justere egne instrumenter. Kurset arrangeres i samarbeid med godlyd.no. OBS! Begrenset plass.

Bilder fra bandORGs JTM45 forsterkerkurs (Stavanger 13.-15. april 2012)

3 dager, 6 deltakere, 1 lærer, litervis med kaffe, mye banning, masse latter, tykk skodde av røyk fra varm loddetinn og så til slutt........herlig rørvreng fra 45 nydelige og smått hissige watt!!! Jepp, det har vært nok et særdeles hyggelig og lærerikt kurs fra bandORG!

Foto: bandORG

JTM45 forsterkerkurs 13.-15. april 2012

OPPDATERT 11.4.2012: Avsluttet
Bli med og bygg rockeklassikeren JTM45 (forsterkertopp), kvalitets Marshall klone fra Mojotone. Hørt om Angus Young eller Dan Auerbach? Da vet du hvordan og hvor fantastisk dette kan låte.

Turnékurs med Anders Odden, Oslo 8. desember kl. 18-21 på Øvingshotellet

På kurset vil Anders Odden (Cadaver, Apoptygma Berzerk, Magenta, Satyricon og Doctor Midnight & The Mercy Cult) ta for seg kjente problemstillinger som norske rock- og metallband møter ofte i forbindelse med konserter og turneer. Hvordan får man spillejobber i utlandet? Hvordan er livet ute på turne som metalband?

Oppdatering pr 6. desember: Vi tar bort påmeldingsskjemaet når kurset er fulltegnet. Ikke mere skjema = ikke mere plass.

Bilder fra bandORGs "ORG FUZZ" kurs i Stavanger (desember 2011)

Nok et særdeles hyggelig og lærerikt kurs fra bandORG! Røyken fra smeltende loddetinn har akkurat lagt seg, og 7 stk fornøyde kursdeltakere er vel i havn med sitt eksemplar av ORG FUZZ. Pedalen låter utrolig fett! Lang nese til alle som ikke har denne pedalen ;)

 

bandORG inviterer til splitter nytt pedalkurs: "ORG FUZZ", Stavanger 2. - 4. desember 2011 (kurset er avsluttet!)

OPPDATERT 6. DESEMBER: Nok et særdeles hyggelig og lærerikt kurs fra bandORG! Røyken fra smeltende loddetinn har akkurat lagt seg, og 7 stk fornøyde kursdeltakere er vel i havn med sitt eksemplar av ORG FUZZ. Pedalen låter utrolig fett! Lang nese til alle som ikke har denne pedalen ;) 

Etter måneder med forsking, prøving og finjustering, har vi nå ferdigutviklet en helt egen fuzzkrets og fuzzpedal. I år bruker vi altså ikke et byggesett laget av andre, men bygger en fuzzpedal opp fra scratch basert på en original krets utviklet av bandORG v/Ole Reidar Gudmestad.


KOMP 2014 (søknadsfrist 15. desember 2013)

KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk mm. 

Foredragsholder er Stein Bjelland som bl.a. er management for Kvelertak og Purified In Blood Foto: Stavanger Aftenblad

"Jakten på gjennombruddet" - gratis seminar om promotering og bandutvikling (Nye seminarer=TBA)

Kom og hør Stein Bjelland (management for Kvelertak og Purified In Blood) prate om bandutvikling og promotering.

Oppdatering: Nye seminarer er under planlegging - Stay tuned!

Anders Odden Foto: Sandra Jensen

Access All Areas - Sannheten om musikkbransjen helt uten filter og sperrer

Bransjekurs med Anders Odden og Bård Torstensen (Cadaver, Apoptygma Berzerk, Satyricon, Celtic Frost og Clawfinger).

Oppdatering: Turneen er avsluttet

Bilder fra bandORGs Tweed Deluxe forsterkerkurs i Stavanger, desember 2010

bandORGs første forsterkerkurs ble en suksess. Etter iherdig jobbing gjennom 4 kursdager ble samtlige deltakere belønnet med 13,8 watt vellyd.

Foto: Mojo Musical Supply

bandORG inviterer til nytt kurs: Bygg din egen TWEED DELUXE forsterker (kurs avsluttet!)

Vi inviterer gitarister/bassister til helt nytt kurs i Stavanger.

Sted: Stavanger, bandORGs lokaler i Sandvigå 27
Dato: 3. - 5. + 8. desember 2010

Foto: bandORG

Bilder fra bandORGs første kurs (BYOC Stavanger mai/juni 2010)

bandORGs første pedalkurs i Stavanger ble avsluttet onsdag 10. juni. Loddetinntåka har lagt seg, og alle pedalene ble ferdige i tide. De både virker og låter fantastisk naturligvis.

Om bandorg

Meny høyre Foto: BandOrg

BandOrg er en organisasjon for folk som spiller i band. Vi hjelper band til å komme seg videre, og vi får ting til å skje!

Nyheter

Meny høyre Foto: Kim Erlandsen, P3

Hold deg oppdatert på hva som er nytt i BandOrg, hva banda våre driver med og andre nyheter aktuelle for norske band.

Innmelding

Meny høyre Bendik Foto: Lasse Fløde