Foto: Terje Winther / BandOrg

"Erre mere party?" BYGG DIN EGEN WTPA2 LIVE-SAMPLER

21.08.2017 BandOrg

HVIS DU ER GIRA PÅ Å BLI MED PÅ NY WTPA2 SAMPLER WORKSHOP  i 2017 SÅ MELDER DU DIN INTERESSE I SKJEMAET NEDENFOR. På denne workshopen lager du din egen live-sampler som kan vri og bøye lyder på en måte som andre samplere ikke kan gjøre! Digg maskin for party er den også også!

Om sampleren
Byggesettet er en 8-bits sampler som heter "Where´s the party at?" (WTPA2). Den har innebygd klokke som kan endres manuelt og den har micro-SD kort så du kan lagre og overføre samlene dine. Separate lyder og MIDI-kanaler kan brukes samtidig, og den har mange metoder for å bearbeide samplene i sanntid. MIDI-styring og manuell styring med knapper og potter. Sampleren kommer ferdig med pleksiglasskabinett i kule farger (som gjør seg fint på party!), så du kan se inn på elektronikken. Massevis av blinkende LED-lys har den også! Lydene som kommer ut av denne boksen er rett og slett helt rå og herlig. Det er fullt mulig å modde sampleren, både analogt gjennom komponenter, og gjennom å hacke programvaren (som er åpen kildekode).

Terje Winther
Byggedagen ledes av Terje Winther, som har lang erfaring med synthesizere, lodding og instrumentbygging. Han spiller i bandet WintherStormer, og har turnert i Europa med synther og samplere, og laget flere byggekurs før. Han har bygget mange byggesett, og har allerede testet ut denne sampleren.

Hva må du ha med?
Til lodding trenger du enten en loddebolt eller loddestasjon (25-60 watt). Spissen bør ikke være for stor (meiselformet spiss anbefales). Ta også med nebbtang, avbitertang, (avisoleringstang hvis du har), og en stjernetrekker. Loddeutstyr finner du på f.eks Clas Ohlson, Jula og Biltema.

Pris og påmelding
Deltakeravgiften er kun 1500 kroner. Du melder din interesse for kurset nedenfor. 

Kurs og verksteder 2018

2018 blir et fantastisk kursår. Vi fyller opp kalenderen med flere helt nye kurs og verksteder i Oslo, Trondheim og Bergen (og flere byer etterhvert!). Finn dine kurs nedenfor og meld deg på. Påmeldingsskjema for hvert kurs legges ut straks datoer bekreftes.

 

Foto: Nora Mihle

Vil du ha mer Ableton masterclass med Nora Mihle?

Hvis du er gira på at BandOrg skal arrangere flere mesterklasser i Ableton med Nora Mihle så melder du din interesse i skjemaet nedenfor. 

Gitcha feelz on wit FORM2 Foto: BandOrg

FORM2 (Time Stretch/Granulær syntese/Sample Hold)

FORM1 var bare starten på et vakkert pedaleventyr. I år tar vi det opp noen kraftige hakk og lanserer snart et beist av en pedal, med 4 lydbanker og plass til 32 programmer. Denne pedalen vil du kun få tak i ved å delta på BandOrgs workshoper med Pladask Elektrisk. Vi annonserer datoene for tre svært eksklusive workshops innen utgangen av februar 2018.  

Foto: TONO

Hva er TONO og hvordan angår det meg? (TONO-kurs i Stavanger TBA)

Skriver dere egne låter? Gir dere ut musikk selv, eller arrangerer egne konserter? Bli med på TONO-kurs for å lære hvordan å få betalt når musikken deres brukes. Kurssted er Musikk- og filmbiblioteket på Sølvberget, Stavanger kulturhus. Kurset er gratis.

Foto: BandOrg

FORM: Pedalworkshop med Pladask Elektrisk (Bergen, Stavanger, Oslo og Trondheim)

BandOrg inviterer til en nyskapende pedalworkshop hvor du får bygge FORM, en enestående pedal som er utviklet og produsert eksklusivt for BandOrg. Vi på kontoret har bygget mange pedaler, og testet enda flere pedaler fra kjente og ukjente produsenter de siste årene. Etter å ha spilt med hver vår betaversjon av FORM på ulike instrumenter kan vi melde om at denne glitcher, simulerer tape m.m. på høyde med det beste vi har prøvd. FORM blir stående på pedalbrettet!   

Vil du ha mer modulærsynth?

HVIS DU ER GIRA PÅ AT BANDORG SKAL ARRANGERE FLERE MODULÆRSYNTHWORKSHOPER SÅ MELDER DU DIN INTERESSE I SKJEMAET NEDENFOR.

Bli med på byggeverksted hvor du lærer om modulærsynthens fantastiske verden samtidig som du bygger to herlige synthmoduler; Rampage DIY Kit fra Befaco og DIY Polyvoks VCF II fra Erica synths. 

Foto: BandOrg

Kursplan 2017

2017 har så langt vært et strålende kursår. Høstsemesteret blir ekstra interessant med flere helt nye kurs og verksteder i Oslo, Trondheim, Molde, Bergen og Stavanger. Sjekk ut listen nedenfor og noter i kalenderen. Påmeldingsskjema for hvert kurs legges ut straks datoer bekreftes.

 

Foto: Nora Mihle

BandOrg presenterer: Ableton masterclass med Nora Mihle, 28.-29. oktober i Oslo (OBS! Fulltegnet!)

Mesterklassen er fulltegnet

Ableton masterclass med Nora Mihle er for de som allerede mestrer det grunnleggende, men ønsker å bli bedre til å jobbe raskt, strukturert og effektivt med de innebygde verktøyene i Live Standard. På kurset vil hun ta utgangspunkt i sine egne prosesser, og jobbe sammen med deltakerne fra idé til låt til live.

Foto: BandOrg

Modulærsynthworkshop med Terje Winther (Oslo 23.-24. september)

Bli med på byggeverksted hvor du får bygget deg to nye fantastiske synthmoduler; Rampage DIY Kit fra Befaco og DIY Polyvoks VCF II fra Erica synths. 

Foto: TONO

TONO-kurs (Bodø, Molde og Ålesund)

Skriver dere egne låter? Gir dere ut musikk selv, eller arrangerer egne konserter? Bli med på TONO-kurs for å lære hvordan å få betalt når musikken deres brukes. (Bodø 23.5, Molde 08.6, Ålesund 13.6)

Foto: Cpt. Credible

"PLANCK V2.0" - MIDIKONTROLLERWORKSHOPS MED CPT. CREDIBLE (KURSET ER UTSATT TIL HØSTEN 2017)

MIDI er digg, en midikontroller er enda diggere! Og det diggeste er derfor en workhop hvor du får bygge "Planck V.20"!!! Dette er en MIDI kontroller som har innebygd LFO og som fungerer som USB MIDI Interface! På 7 timer lærer du om midi, lodder Planck og er i godt selskap.

Foto: Cpt. Credible / BandOrg

Vil du ha mer Planck?

HVIS DU ER GIRA PÅ AT BANDORG SKAL ARRANGERE FLERE "PLANCK" WORKSHOPER SÅ MELDER DU DIN INTERESSE I SKJEMAET NEDENFOR.

MIDI er digg, en midikontroller er enda diggere! Og det diggeste er derfor en workhop hvor du får bygge "Planck"!!! Dette er en MIDI kontroller som har innebygd LFO og som fungerer som USB MIDI Interface! På 7 timer lærer du om midi, lodder Planck og er i godt selskap.

Foto: Cpt. Credible

"Planck V2.0" - midikontrollerworkshops med Cpt. Credible (Trondheim 28. og 29. januar 2017)

Interessen for midikontrollerworkshop i Trondheim er kjempestor. Faktisk så stor at vi arrangerer 2 separate workshops siste helgen i januar i Trondheim. En workshop varer 7 timer i en dag.

OBS! Kun en plass igjen (lørdag 28. januar). 

Foto: BandOrg

Abletonworkshop i Stavanger, lørdag 21. januar 2017

BandOrg inviterer til workshop i Ableton Live med Erlend Mokkelbost (Montee, JR Ewing) og Jonas Barsten (Atlanter) som instruktører. Lær deg Ableton både til livebruk, komposisjon og opptak. 

Foto: Cpt. Credible

Ønsker du "Planck" - midikontrollerworkshop med Cpt. Credible til din by?

HVIS DU ER GIRA PÅ AT BANDORG SKAL ARRANGERE FLERE "PLANCK" WORKSHOPER SÅ MELDER DU DIN INTERESSE I SKJEMAET NEDENFOR

MIDI er digg, en midikontroller er enda diggere! Og det diggeste er derfor en workhop hvor du får bygge "Planck"!!! Dette er en MIDI kontroller som har innebygd LFO og som fungerer som USB MIDI Interface! På 7 timer lærer du om midi, lodder Planck og er i godt selskap

Foto: Pladask Elektrisk

Pedalworkshop med Pladask Elektrisk (Bergen, Oslo og Trondheim)

DISSE WORKSHOPENE ER NÅ FULLTEGNET, MEN HVIS DU ER GIRA PÅ Å BLI MED PÅ NYE WORKSHOPS SÅ MELDER DU DIN INTERESSE I SKJEMAET NEDENFOR. Vi inviterer til årets råeste pedalworkshops med den norske pedalmakeren Pladask Elektrisk. Vi kommer til tre byer høsten 2016. På workshopen lager du din egen delaypedal og lærer deg mad skills.

Kursplan 2016

Vi har et fint kursår i 2016. Mye lekkert å velge blant. Finn frem kalender. Påmelding skjer via skjema for hvert kurs når kurset annonseres.

Foto: Ableton

Introduksjonskurs i Ableton Live med Erlend Mokkelbost og Jonas Barsten (Stavanger 30. - 31. mai 2016)

BandOrg inviterer til 2-dagers kurs i Ableton Live med Erlend Mokkelbost (Montee, JR Ewing) og Jonas Barsten (Atlanter) som instruktører. Lær deg Ableton både til livebruk, komposisjon og opptak. Kurset presenteres av BandOrg, Norsk Artistforbund, GramArt og 4Sound Stavanger.

Foto: ban-d-org

Bilder fra bandORGs Synthkurs Stavanger våren 2014

Et av verdens beste kurs for musikere som liker å lage eget kvalitetsutstyr!

KURS: BYGG DIN EGEN SYNTH Stavanger, 3. - 4. mai (Obs! Ny dato og billigere pris!)

Bli med på kurs i synthbygging og lag din egen Shruthi-1. Dette er en analog/digital-hybridsynthesizer som låter fantastisk kult, og da særlig til bassganger og leads!

Foto: bandORG

BANDKURS - ØKONOMI OG DRIFT

bandORG og MØST arrangerer et kurs for norske band og artister med fokus på økonomi og drift. Kurset holdes på Popsenteret i Oslo 12 og 14. mai. Kurset er gratis for medlemmer av bandORG!

KURS: BYGG DIN EGEN RØRFORSTERKER “TWEED CHAMP” (STAVANGER, 15.-16. FEBRUAR 2014)

Lyst på en liten rørforsterker med STOR lyd? Bli med på bandORGs forsterkerkurs og bygg din egen Tweed Champ!

Kurset er avsluttet og ble gjennomført med støtte fra KOMP

Bilder fra bandORGs Delaypedalkurs 2013 (Stavanger, 23.-24 nov)

Årets kjekkeste kurs har UTEN TVIL  vært bandORGs delaypedalkurs!

Foto: bandORG

bandORG inviterer til nytt pedalkurs i Stavanger: Bygg din egen Delay (kurs avsluttet!)

Oppdatert 25.11.2013: Verdens beste delaypedalkurs er avsluttet. Stay tuned for flere kurs!
bandORG fortsetter suksessen med å arrangere pedalkurs! Denne gangen skal vi bygge en klone av Mad Professor sin Deep Blue Delay. Dette er en naturlig og organisk låtende delay, som er en kombinert digital/analog delay, med analog direkte signalgang. 

Foto: Jo Tandrevold

bandORGs gitarteknikerworkshop: Lørdag 11. mai 2013 kl. 12-15 på Øvingshotellet

bandORG arrangerer gratis workshop for gitarister og bassister som vil lære fikse/justere egne instrumenter. OBS! Kun 40 plasser. Meld deg/dere på idag for å komme med! Kurset arrangeres i samarbeid med Øvingshotellet.

Foto: bandORG

bandORGs gitarteknikerworkshop: 8. november 2012 kl. 18-20 hos godlyd.no i Stavanger

OPPDATERT 29. OKT: Kurset er fulltegnet.
bandORG arrangerer gratis workshop for gitarister og bassister som vil lære fikse/justere egne instrumenter. Kurset arrangeres i samarbeid med godlyd.no. OBS! Begrenset plass.

Bilder fra bandORGs JTM45 forsterkerkurs (Stavanger 13.-15. april 2012)

3 dager, 6 deltakere, 1 lærer, litervis med kaffe, mye banning, masse latter, tykk skodde av røyk fra varm loddetinn og så til slutt........herlig rørvreng fra 45 nydelige og smått hissige watt!!! Jepp, det har vært nok et særdeles hyggelig og lærerikt kurs fra bandORG!

Foto: bandORG

JTM45 forsterkerkurs 13.-15. april 2012

OPPDATERT 11.4.2012: Avsluttet
Bli med og bygg rockeklassikeren JTM45 (forsterkertopp), kvalitets Marshall klone fra Mojotone. Hørt om Angus Young eller Dan Auerbach? Da vet du hvordan og hvor fantastisk dette kan låte.

Turnékurs med Anders Odden, Oslo 8. desember kl. 18-21 på Øvingshotellet

På kurset vil Anders Odden (Cadaver, Apoptygma Berzerk, Magenta, Satyricon og Doctor Midnight & The Mercy Cult) ta for seg kjente problemstillinger som norske rock- og metallband møter ofte i forbindelse med konserter og turneer. Hvordan får man spillejobber i utlandet? Hvordan er livet ute på turne som metalband?

Oppdatering pr 6. desember: Vi tar bort påmeldingsskjemaet når kurset er fulltegnet. Ikke mere skjema = ikke mere plass.

Bilder fra bandORGs "ORG FUZZ" kurs i Stavanger (desember 2011)

Nok et særdeles hyggelig og lærerikt kurs fra bandORG! Røyken fra smeltende loddetinn har akkurat lagt seg, og 7 stk fornøyde kursdeltakere er vel i havn med sitt eksemplar av ORG FUZZ. Pedalen låter utrolig fett! Lang nese til alle som ikke har denne pedalen ;)

 

bandORG inviterer til splitter nytt pedalkurs: "ORG FUZZ", Stavanger 2. - 4. desember 2011 (kurset er avsluttet!)

OPPDATERT 6. DESEMBER: Nok et særdeles hyggelig og lærerikt kurs fra bandORG! Røyken fra smeltende loddetinn har akkurat lagt seg, og 7 stk fornøyde kursdeltakere er vel i havn med sitt eksemplar av ORG FUZZ. Pedalen låter utrolig fett! Lang nese til alle som ikke har denne pedalen ;) 

Etter måneder med forsking, prøving og finjustering, har vi nå ferdigutviklet en helt egen fuzzkrets og fuzzpedal. I år bruker vi altså ikke et byggesett laget av andre, men bygger en fuzzpedal opp fra scratch basert på en original krets utviklet av bandORG v/Ole Reidar Gudmestad.


KOMP 2014 (søknadsfrist 15. desember 2013)

KOMP er en støtteordning for kortere kurs, opplæringsprosjekter og andre kompetansehevende tiltak innen rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk mm. 

Foredragsholder er Stein Bjelland som bl.a. er management for Kvelertak og Purified In Blood Foto: Stavanger Aftenblad

"Jakten på gjennombruddet" - gratis seminar om promotering og bandutvikling (Nye seminarer=TBA)

Kom og hør Stein Bjelland (management for Kvelertak og Purified In Blood) prate om bandutvikling og promotering.

Oppdatering: Nye seminarer er under planlegging - Stay tuned!

Anders Odden Foto: Sandra Jensen

Access All Areas - Sannheten om musikkbransjen helt uten filter og sperrer

Bransjekurs med Anders Odden og Bård Torstensen (Cadaver, Apoptygma Berzerk, Satyricon, Celtic Frost og Clawfinger).

Oppdatering: Turneen er avsluttet

Bilder fra bandORGs Tweed Deluxe forsterkerkurs i Stavanger, desember 2010

bandORGs første forsterkerkurs ble en suksess. Etter iherdig jobbing gjennom 4 kursdager ble samtlige deltakere belønnet med 13,8 watt vellyd.

Foto: Mojo Musical Supply

bandORG inviterer til nytt kurs: Bygg din egen TWEED DELUXE forsterker (kurs avsluttet!)

Vi inviterer gitarister/bassister til helt nytt kurs i Stavanger.

Sted: Stavanger, bandORGs lokaler i Sandvigå 27
Dato: 3. - 5. + 8. desember 2010

Foto: bandORG

Bilder fra bandORGs første kurs (BYOC Stavanger mai/juni 2010)

bandORGs første pedalkurs i Stavanger ble avsluttet onsdag 10. juni. Loddetinntåka har lagt seg, og alle pedalene ble ferdige i tide. De både virker og låter fantastisk naturligvis.

Om bandorg

Meny høyre Foto: BandOrg

BandOrg er en organisasjon for folk som spiller i band. Vi støtter med kunnskap og midler for å gjøre det enklere, kjekkere og bedre å spille i band.

Nyheter

Meny høyre Foto: Kim Erlandsen, P3

Hold deg oppdatert på hva som er nytt i BandOrg, hva banda våre driver med og andre nyheter aktuelle for norske band.

Innmelding

Meny høyre Bendik Foto: Lasse Fløde

Medlemskap koster kun 250 kroner pr band pr år (samme pris som for en billett og snop på kino!)

Penger

Meny høyre Foto: BandOrg

BandOrg fordeler flere millioner frifondkroner til egne medlemsband hvert år. Les om støtteordninger for band her.

Kurs

Meny høyre Foto: Terje Winther

Kunnskap og kompetanse er viktig for utvikling og nyskaping. Vi tilbyr verksteder, kurs og mesterklasser.

Medlemmer

Meny høyre Foto: Bjørnar Øvrebø

Vi har over 1200 fantastisk bra band på medlemslisten. Sjekk ut kremen av ny norsk musikk her.

Instrumentforsikring

Meny høyre

Rolig, vi kan hjelpe deg. Kjøp instrumentforsikring fra kr 750 i året.

Kontakt

Meny høyre Foto: World At Large

Har alt unntatt telex og faks. Gi lyd!

Sandvigå 7, NO-4007 Stavanger. Tlf: +47 51 84 66 57, E-post: bandorg@bandorg.no

Design by Ghost